11:15 uur 04-03-2021

OpenGate Capital-portfoliobedrijf SMAC, voltooit verkoop van AXTER

Deze transactie is de eerste van twee divisies die in 2021 verkocht worden.

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererende particuliere beleggingsmaatschappij, heeft vandaag aangekondigd dat het portfoliobedrijf SMAC een overeenkomst heeft bereikt voor de verkoop van AXTER, een dochteronderneming gericht op de productie van het waterbestendig maken van membranen, aan IKO, een leider op het gebied van algemene dakbedekking en aanverwante producten uit Canada. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

SMAC, een wereldwijde fabrikant van waterdichtings- en gebouwschiloplossingen met het hoofdkantoor in Frankrijk, is representatief voor OpenGates sterke staat van dienst in het verwerven van complexe, industriële en specifiek bouw- en constructiegerelateerde bedrijven in Noord-Amerika en Europa.

Andrew Nikou, OpenGate’s oprichter en CEO, verklaarde: “Met de succesvolle afronding van deze transactie zal SMAC in staat zijn om haar focus op haar kernactiviteiten en klantoplossingen aan te scherpen. Ons team bij OpenGate zal het management van SMAC blijven ondersteunen terwijl ze hun bedrijfsstrategie verder uitvoeren en toekomstige groeimogelijkheden ontsluiten.”

De verkoop van AXTER, aanvankelijk aangekondigd op 5 oktober 2020, is een aanvulling op de eerder aangekondigde overeenkomst om de SMAC-divisies van Skydôme en Essemes Services te verkopen. De transactie Skydôme en Essemes Services zal naar verwachting in maart 2021 worden afgerond.

Over SMAC

SMAC, één van de toonaangevende bedrijven voor waterdichting en gevels, opereert op het Franse vasteland, in de Franse overzeese gebiedsdelen, in Marokko (Sofima) en in Zuid-Amerika (Reali). Het bedrijf wordt ondersteund door 2.300 medewerkers en een netwerk van 60 profit centers in Frankrijk en voert jaarlijks meer dan 10.000 projecten uit.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr