23:16 uur 04-03-2021

Gegevens gepresenteerd op de Miami Breast Cancer Conference Show tonen dat MammaPrint® en BluePrint® een nauwkeurige voorspelling geven van pathologisch volledig responspercentage, ongeacht de leeftijd

Resultaten ondersteunen het gebruik van Agendia’s genomische tests om preoperatieve behandeling en timing voor chirurgie beter af te stemmen

IRVINE, Calif. & AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Agendia, Inc., een wereldleider in precisie-oncologie voor borstkanker, kondigde nieuwe gegevens aan van de toekomstige Neoadjuvant Breast Symphony Trial (NBRST) waaruit de voorspellende en prognostische mogelijkheden van ® en BluePrint® blijken en die de preoperatieve bruikbaarheid bij pre- en postmenopauzale patiënten van beide tests onderstrepen. Een poster met deze bevindingen zal worden gepresenteerd op de 38e jaarlijkse Miami Breast Cancer Conference.

De poster, getiteld Pathologic Complete Response (pCR) Rates According to MammaPrint and BluePrint Results are Consistent Among Pre- and Post-Menopausal Patients, schetst de eerste op leeftijd gebaseerde analyses van MammaPrint- en BluePrint-tests in de preoperatieve setting. Zoals verwacht, laten de gegevens zien dat pCR-snelheden varieerden naargelang het moleculaire subtype, waarbij MammaPrint en BluePrint nauwkeurig pCR voorspelden bij patiënten van alle subtypen, ongeacht de leeftijd. Deze analyse versterkt het gebruik van beide tests om preoperatieve behandeling beter af te stemmen en om de beste timing voor een operatie te bepalen voor patiënten van alle leeftijden met borstkanker.

“Onder de vele klinisch relevante bevindingen van de NBRST-studie, hebben we ons geconcentreerd op het belang van het uitvoeren van een verdere subanalyse van de gegevens van de studie op basis van leeftijd,” aldus William Audeh, MD, Chief Medical Officer van Agendia en een auteur van de studie. “Het is van cruciaal belang dat we een volledig begrip hebben van de biologie van de borstkanker van elke patiënt, en of leeftijd op zichzelf de respons op chemotherapie in de neoadjuvante setting beïnvloedt. Uit onze bevindingen blijkt dat het het genomische profiel van de tumor is, en niet de leeftijd van de patiënt, die de respons op chemotherapie bepaalt. In deze uitdagende tijden is het nuttig om te weten dat we voor elke patiënt effectief een triage kunnen doen met genomische tools die voorspellende en prognostische informatie kunnen geven die essentieel is voor een optimale behandelplanning.”

Deze op leeftijd gebaseerde analyse bevestigt het belang van het multidisciplinaire zorgteam dat zo vroeg mogelijk na de diagnose van borstkanker over zinvolle genomische informatie beschikt om de beslissing voor de timing van chirurgie en systemische therapie te onderbouwen. Met de recente analyses van premenopauzale patiënten met borstkanker die een klinisch voordeel suggereren van adjuvante chemotherapie, zijn genomische tests die nauwkeurig resultaten voorspellen in alle leeftijdscategorieën van cruciaal belang bij de voortdurende inspanningen van de onderzoeksgemeenschap om te bepalen of dit leeftijdsafhankelijke voordeel het gevolg is van een direct cytotoxisch effect op de tumor of een secundair hormonaal effect als gevolg van ovariële suppressie door chemotherapie.

“Deze gegevens bevestigen dat genomische tests, zoals MammaPrint en BluePrint, een plaats hebben in elke diagnose van borstkanker,” stelde James Pellicane, MD, Director van Breast Oncology bij het Bon Secours Cancer Institute en een auteur van de poster. “Door gebruik te maken van de grote kennisbank die door de NBRST-studie wordt geboden, zijn we in staat om weloverwogenere behandelbeslissingen te nemen die ten goede zullen komen aan de enorm diverse groep mensen bij wie de diagnose borstkanker wordt gesteld.”

Het is de missie van Agendia om een leidraad te bieden bij de diagnose en gepersonaliseerde behandeling van borstkanker voor alle patiënten tijdens hun behandeltraject. Het bedrijf geeft hieraan prioriteit door het arsenaal aan gegevens dat zal helpen bij de behandeling van kanker diepgaander onder de loep te nemen.

Over Agendia

Agendia, een precisie-oncologisch bedrijf dat is gevestigd in Irvine, Californië, streeft ernaar patiënten met borstkanker in een vroeg stadium en hun artsen de informatie te geven die zij nodig hebben om de beste beslissing te nemen voor hun volledige behandeltraject. Het bedrijf heeft momenteel twee commercieel beschikbare genomische profileringstests, die worden ondersteund door klinisch en praktisch bewijs van het hoogste kaliber, en die uitgebreide genomische informatie verschaffen die kan worden gebruikt om voor iedere patiënt de effectiefst mogelijke borstkankerbehandeling te vinden.

MammaPrint®, de op 70 genen gebaseerde herhalingsrisicoassay voor borstkanker, is de enige door de FDA goedgekeurde herhalingsrisicotest die wordt ondersteund door intercollegiaal getoetste, prospectieve uitkomstgegevens en die is opgenomen in zowel nationale als internationale behandelingsrichtlijnen. BluePrint®, de op 80 genen gebaseerde moleculaire subtyperingstest, is de enige commercieel verkrijgbare test die de onderliggende biologie van een tumor evalueert om te bepalen waardoor de groei wordt gestimuleerd. Samen verschaffen MammaPrint® en BluePrint® een uitgebreid genomisch profiel dat artsen kan helpen beter geïnformeerde beslissingen te nemen in pre- en postoperatieve behandelsituaties.

Agendia ontwikkelt op bewijs gebaseerde nieuwe genomische tests en gaat partnerschappen aan met baanbrekende bedrijven om de volgende generatie digitale behandelingstools te ontwikkelen. Het lopende onderzoek bouwt een arsenaal aan gegevens op die de resultaten voor de patiënt verbeteren en de veranderende klinische behoeften van borstkankerpatiënten en hun artsen bij elke stap ondersteunen, van de eerste diagnose tot kankervrij.

De tests van Agendia kunnen worden aangevraagd op basis van kernbiopsieën of chirurgische specimens om de basis te vormen voor pre- en postoperatieve behandelbeslissingen. Ga naar www.agendia.com voor meer informatie over de tests en lopende onderzoeken van Agendia.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Media

Terri Clevenger

Westwicke/ICR Healthcare PR

Tel.: 203.856.4326
Terri.Clevenger@icrinc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr