16:02 uur 02-03-2021

OpenGate Capital ondertekent definitieve overeenkomst voor overname ScioTeq en TREALITY van TransDigm Group

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst heeft ondertekend voor de overname van de bedrijfsonderdelen ScioTeq en TREALITY Simulation Visual Systems (“TREALITY”) van TransDigm Group Incorporated (NYSE: TDG). De overname moet nog worden goedgekeurd door regulerende instanties en er moet nog worden voldaan aan de gebruikelijke overnamevoorwaarden. De voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt.

ScioTeq en TREALITY ontwikkelen en produceren geavanceerde visualiseringsoplossingen, specifiek voor de wereldwijde defensie-, luchtverkeerscontrole- en beveiligingseindmarkten. De bedrijfsonderdelen hebben gezamenlijk ongeveer 450 werknemers en de belangrijkste operationele activiteiten vinden plaats in België en de Verenigde Staten.

De oprichter en Chief Executive Officer van OpenGate, Andrew Nikou, zei over de overnameovereenkomst: “We zijn heel blij met deze overeenkomst met TransDigm. ScioTeq en TREALITY zijn beiden bedrijfsonderdelen met een sterke positie en gelden als de soort investering die we kunnen gebruiken in ons wereldwijde team om voort te borduren op het succes van deze bedrijfsonderdelen en ze te helpen bij een nieuw hoofdstuk in de groei.”

TransDigm Group splitst de bedrijfsonderdelen af om de kern van de eigen bedrijfsstrategie aan te passen. De verwachting is dat de overname in het tweede kwartaal van 2021 zal worden afgerond.

Lazard Frères & Co. LLC trad op als de exclusieve M&A en financieel adviseur van OpenGate Capital, Morgan, Lewis & Bockius LLP trad op als juridisch adviseur en Deutsche Bank AG was verantwoordelijk voor het regelen van de senior beveiligde financieringsfaciliteit voor de overname.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, investor relations & communications

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr