17:08 uur 25-01-2021

OpenGate Capital-portfoliobedrijf SMAC tekent overeenkomst om dakraamactiviteiten te verkopen aan Kingspan Light + Air

De overeenkomst vertegenwoordigt de tweede divisie van SMAC die in 2021 wordt verkocht

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een toonaangevend bedrijf op het gebied van particulier vermogen, heeft vandaag aangekondigd dat zijn portfoliobedrijf, SMAC, een overeenkomst heeft bereikt om zijn dakramendivisie te verkopen aan Kingspan Light + Air, een divisie van Kingspan Group Plc (ISEQ: KRX en LSE: KGP). De overeenkomst omvat de verkoop van Skydôme, een dochteronderneming die zich richt op de productie van daglicht-, ventilatie-, rookgasafvoer- en toegangssystemen voor daken, en Essemes Services, een divisie van Skydôme, gespecialiseerd in de installatie van dakramen en het onderhoud van brandbeveiligingsapparatuur. De voorwaarden van de overeenkomst werden niet openbaar gemaakt en de definitieve verkoop is afhankelijk van afsluitende voorwaarden en raadpleging van de ondernemingsraad.

De hangende verkoop van Skydôme en Essemes stelt SMAC in staat zich te concentreren op zijn kernactiviteit van Travaux, die oplossingen biedt voor waterdichting en gebouwschillen. Deze aankondiging volgt op de eerdere overeenkomst om de AXTER membranendivisie van SMAC te verkopen, die naar verwachting in 2021 zal worden gesloten. OpenGate heeft SMAC in mei 2019 overgenomen van Colas Group.

Andrew Nikou, de oprichter en CEO van OpenGate Capital, verklaarde: “We zijn ervan overtuigd dat de overeenkomst om de dakramendivisie van SMAC te verkopen, het bedrijf in staat zal stellen zich te ontwikkelen tot een sterker, veerkrachtiger bedrijf, dat langetermijnwaarde creëert voor zijn klanten en werknemers. We kijken uit naar een succesvolle afronding van deze transactie en blijven SMAC ondersteunen om betekenisvolle groei te genereren.”

SMAC is een Franse leverancier van oplossingen voor waterdichting en gebouwschillen. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Issy-les-Moulineaux en heeft vestigingen in Frankrijk, Marokko en Zuid-Amerika.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr