23:41 uur 05-01-2021

OpenGate Capital ondertekent overeenkomst om Noord-Amerikaanse en Europese productieactiviteiten van amfotere oppervlakteactieve stoffen over te nemen van Solvay SA

Industrie-veteraan John Foley wordt benoemd tot Chief Executive Officer

LOS ANGELES EN BRUSSEL–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd bedrijf op het gebied van particulier vermogen, kondigde vandaag aan dat het een overeenkomst heeft ondertekend om de productieactiviteiten van amfotere oppervlakteactieve stoffen (‘Activiteiten’) van Solvay (Euronext: SOLB) over te nemen. De overname is afhankelijk van de tevredenheid van het overleg met de ondernemingsraad en de goedkeuringen van regelgevende instanties.

De activiteiten zijn een belangrijke speler op het gebied van oppervlakteactieve stoffen, met een focus op de productie van amfoteren die voornamelijk worden gebruikt in lichaamsverzorging, haarverzorging en huishoudelijke verzorgingsproducten. Ongeveer 175 werknemers maken deel uit van de activiteiten en het omvat ook drie belangrijke productievestigingen in University Park, Illinois, VS, Halifax, VK, Genthin, Duitsland, en een tolbedrijf in Turkije.

In een reactie op de overnameovereenkomst verklaarde Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate Capital: “We zijn ongelooflijk trots dat Solvay ons heeft uitgekozen om hun activiteiten op het gebied van amfotere oppervlakteactieve stoffen te begeleiden in de volgende groeifase. We kijken ernaar uit om nauw samen te werken met het managementteam van de activiteiten om hen te helpen hun strategische doelstellingen te bereiken en blijvend succes te bevorderen.”

Na voltooiing van de overname zal John Foley fungeren als Chief Executive Officer van de activiteiten. Foley is een gezag, industrie-veteraan en bekleedde de functies van Chief Executive Officer bij ORG Chemical Holdings en Vice President & General Manager van Novecare, Noord-Amerika. Foley verklaarde: “Ik kijk ernaar uit om samen te werken met het bestaande team en hun geweldige werk voort te zetten, evenals met het OpenGate-team, een operationeel gerichte, samenwerkende investeerder. Er ligt een mooie toekomst in het verschiet voor het bedrijf en ik kijk ernaar uit om met het werk te beginnen.”

“Deze overeenkomst vertegenwoordigt een nieuwe cruciale stap in de uitvoering van ons strategisch plan, aangezien we ons portfolio voor huishoudelijke en persoonlijke verzorging verder concentreren op groeiende speciale formuleringen en maatwerk oplossingen,” lichte Michael Radossich, president van Solvay’s Novecare global business unit, toe.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate-contactpersonen voor de media
Prosek Partners

E-mailadres: Pro-opengate@prosek.com

Alanna Chaffin

Co-head, investor relations & communications

E-mailadres: AChaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

OpenGate-contactpersoon business development
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr