22:51 uur 16-12-2020

VIA Rail Canada kiest voor Fabasoft Approve voor gegevensuitwisseling in megaschaalproject

Efficiënt correspondentiebeheer vanuit de cloud voor end-to-end traceerbaarheid en transparantie

LINZ, Oostenrijk–(BUSINESS WIRE)– In 2018 gaf VIA Rail opdracht aan Siemens Mobility om de volgende generatie push-pull-treinen te leveren. Naast het afleveren van de treinen moet aan een breed scala aan contractuele verplichtingen en documentatievereisten worden voldaan. Om de verwerking te stroomlijnen, zocht het bedrijf een cloudgebaseerd standaardproduct dat een betrouwbare en traceerbare uitwisseling van technische gegevens en documenten mogelijk zou maken. Fabasoft Approve dient nu als centraal informatiecentrum voor projectcorrespondentie en voor het coördineren, beheren, beoordelen en goedkeuren van technische informatie.

Sinds begin 2020 verzorgen honderden projectteamleden van VIA Rail en Siemens Mobility de volledige gegevensuitwisseling, inclusief de bijbehorende correspondentie, via het centrale platform en zonder het systeem waarin ze werken te verlaten. Het collaboratieve gebruik vermindert in aanzienlijke mate de tijd en moeite die aan handmatige administratie wordt besteed, waardoor het proces zeer efficiënt wordt.

“Onze samenwerking met Siemens Mobility is enorm vereenvoudigd. Nu ontvangen we geen documenten per e-mail, aangezien officiële projectcorrespondentie veilig en traceerbaar wordt afgehandeld met Fabasoft Approve, iets dat onmisbaar is voor megaprojecten die meerdere jaren duren,” stelt Arnaud Lacaze, Project Director bij VIA Rail Canada, terwijl hij een van de vele voordelen van de software beschrijft.

“Door ons product in te zetten als een gegevensbeheerplatform met gedeeld gebruik, werd projectbeheer naar een nieuw niveau getild. Beide bedrijven profiteren van de daaruit voortvloeiende synergieën, zoals versnelde processen en naadloze traceerbaarheid,” voegt Andreas Dangl, Business Unit Executive voor Cloud Services bij Fabasoft, toe.

Download de casestudy ‘VIA Rail Canada – Managing technical data and documents for mega-scale projects’

Fabasoft Approve

Fabasoft Approve, het cloudgebaseerde standaardproduct voor het beheer van technische gegevens en documenten in industriële omgevingen, integreert alle projectpartners op een veilig, krachtig platform. Het aanmaken en bewerken van documenten en de evaluatie- en goedkeuringsprocessen worden efficiënter en traceerbaarder afgehandeld met een aanzienlijk verminderde handmatige werklast.

Over VIA Rail Canada

VIA Rail exploiteert namens de Canadese overheid de nationale passagiersspoordienst van Canada. Met meer dan 3.000 medewerkers en een netwerk van 12.500 km vervoert VIA Rail jaarlijks meer dan vijf miljoen passagiers.

Over Fabasoft

Fabasoft is een van de toonaangevende softwareproductbedrijven en cloudserviceproviders in Europa voor digitaal documentbeheer en elektronisch document-, proces- en archiefbeheer.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fabasoft

Ulrike Kogler

Tel.: +43/732/606162-0

E-mail: ulrike.kogler@fabasoft.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr