23:04 uur 14-12-2020

Technology Innovation Institute benoemt mondiale leiders op het gebied van cryptografie als Raad van Adviseurs bij het Cryptography Research Centre

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Technology Innovation Institute (TII), de steunpilaar voor toegepast onderzoek van het Advanced Technology Research Council (ATRC) heeft vandaag de vorming van een raad van adviseurs bij het Cryptography Research Centre (CRC) bekendgemaakt. De nieuwe raad van adviseurs bestaat uit mondiale experts op het gebied van cryptografie.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201214005826/nl/

Dr. Najwa Aaraj, Chief Researcher at Cryptography Research Centre (Photo: AETOSWire)

Dr. Najwa Aaraj, Chief Researcher at Cryptography Research Centre (Photo: AETOSWire)

De benoemingen volgen op een aantal snel op elkaar volgende aankondigingen bij het Technology Innovation Institute sinds de eerste bestuursvergadering van het Advanced Technology Research Council in augustus 2020.

CRC is één van de eerste zeven speciale centra bij TII en het behoort ook tot de weinige mondiale centra die theoretische en toegepassingsgerichte cryptoanalisten in een onderzoekssetting bij elkaar brengt. De cryptoanalisten werken samen aan doorbraakonderzoeksprojecten die leiden tot innoverende uitkomsten in de cryptografie. De gerenommeerde raad van adviseurs omspant praktijkgebieden vanuit onder meer post-quantum cryptografie (PQC), lichtgewicht cryptografie, cryptoanalyse, cryptografische protocollen, hardwarematige cryptografie, confidential computing en zal inspanningen begeleiden om doorbraaktechnologieën met wereldwijde impact te ontwikkelen en zo de positie van de VAE als wereldwijd knooppunt voor innovatie en R&D versterken.

De raad van adviseurs bestaat uit: Prof. Joan Daemen, hoogleraar Symmetrische Cryptografie bij de Radboud Universiteit in Nederland, die mede-ontwikkelaar was van het Rijndael-algoritme dat geselecteerd werd als advanced encryption standard (AES), hij is ook mede-ontwikkelaar van het Keccak (SHA-3) cryptografisch algoritme; prof. Lejla Batina, hoogleraar Hardwarecryptografie bij de Radboud Universiteit, die als expertise cryptografie en embedded systems security heeft; dr. Guido Bertoni, CEO van Security Pattern, Italië, wiens onderzoeksgebieden cryptografische algoritmen, hardwarematige cryptografie (hardware-based cryptography), toegepaste cryptografie en embedded systems security omvatten. Hij is ook medeontwikkelaar van het Keccak (SHA-3) cryptografisch algoritme. Prof. Carlos Aguilar, professor bij het ISAE SUPAERO van Toulouse University, Frankrijk, een post-quantum cryptografisch analist en expert in veilige cryptografische implementaties en computational theory; Prof. Damien Stehlé, professor in Computer Science bij de École Normale Supérieure de Lyon, Frankrijk, wiens focusgebieden post-quantum cryptografie, computational theory en complexe algebra zijn en Prof. Tim Güneysu, Professor of Security Engineering bij de Ruhr-Universität Bo­chum, Duitsland, expert op het gebied van veilige hardware-implementaties, cloud-cryptografische schema’s en veilige technologie.

CRC zet momenteel wetenschappers in en werkt met hen samen op meerdere cruciale gebieden van de cryptografie. De experts zijn betrokken bij het gehele spectrum van fundamentele en toegepaste cryptografie en crypto-analyseonderzoek.

Dr. Najwa Aaraj, Chief Researcher bij CRC, zei over de raadsbenoemingen: “Het succes van elk wetenschappelijk en onderzoeksgerichte eenheid wordt geleid door zijn raad van adviseurs die ondersteunen bij het bepalen van de visie. Door vermaarde experts bij elkaar te brengen, verbinden we wereldwijde expertise in het veld van de cryptografie.”

Dr. Aaraj voegde toe: “Door het onderzoek dat bij het Cryptography Research Centre worden uitgevoerd, hebben we er vertrouwen in dat Abu Dhabi en de VAE de weg zullen bereiden voor doorbraaktechnologieën die zullen zorgen voor nog grotere verbeteringen op de cryptografische gebieden die hoge prioriteit hebben.”

TII is een baanbrekend onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat gericht is op toegepast onderzoek en new-age technologiemogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële gespecialiseerde onderzoekscentra in kwantum, autonome robotica, cryptografie, geavanceerde materialen, digitale veiligheid, gestuurde energie en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriële partners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap en draagt het bij aan het uitbreiden van het R&D-ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE. Het instituut versterkt de status van Abu Dhabi en de VAE als mondiaal knooppunt voor innovatie en draagt bij aan de bredere ontwikkeling van een kenniseconomie.

Om meer te weten te komen over het Cryptography Research Centre (CRC):

tii.ae/cryptographytii.ae/cryptography

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Aisha Shaikh, +971555423718

aisha.shaikh@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr