17:50 uur 10-11-2020

Abu Dhabi onthult een baanbrekend wereldwijd centrum voor geavanceerd technologisch onderzoek

Het Technology Innovation Institute heeft tot doel ontdekkingswetenschap en baanbrekende technologieën te leveren die een wereldwijde impact hebben

De eerste zeven gespecialiseerde centra voor innovatie van onderzoek en ontwikkeling hebben onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– Abu Dhabi heeft het Technology Innovation Institute (TII) onthuld, een baanbrekend wereldwijd centrum voor geavanceerd technologisch onderzoek dat zich inzet om Abu Dhabi en de status van de VAE als mondiaal knooppunt voor innovatie en geavanceerde technologieën te versterken.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20201110005955/nl/

His Excellency Faisal Al Bannai, Secretary-General of Advanced Technology Research Council (Photo: AETOSWire)

His Excellency Faisal Al Bannai, Secretary-General of Advanced Technology Research Council (Photo: AETOSWire)

Het instituut is de speciale toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC), dat onlangs werd opgericht om de prioriteiten voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) voor Abu Dhabi vast te stellen.

Het heeft tot doel ontdekkingswetenschap en baanbrekende technologieën te leveren die een wereldwijde impact hebben. Het is snel baanbrekend in zijn zeven eerste gespecialiseerde onderzoekscentra, die elk over onderzoeksfaciliteiten van wereldklasse beschikken.

De eerste zeven aandachtsgebieden zijn: kwantumonderzoek, autonome robotica, cryptografie, geavanceerde materialen, digitale veiligheid, gestuurde energie en beveiligde systemen.

Zijne Excellentie Faisal Al Bannai, secretaris-generaal van de Advanced Technology Research Council, zei dat het instituut zal helpen om Abu Dhabi en de VAE te positioneren als een wereldwijd centrum voor geavanceerd technologisch onderzoek.

Zijne Excellentie Faisal zei: “Het Technology Innovation Institute is een baanbrekend onderzoekscentrum dat disruptieve en transformatieve technologieën ontwikkelt met praktische gebruikssituaties en een wereldwijde impact. Het instituut stelt ons in staat om de grenzen van kennis verder te verleggen dan ooit tevoren ten behoeve van de wetenschap, de samenleving, de economie en het milieu.”

Binnen twee maanden na de eerste bestuursvergadering in augustus 2020 hebben teams van internationale wetenschappers en onderzoekers van over de hele wereld zich bij het instituut aangesloten. Deze intellectuele gemeenschap zal bijdragen tot het opbouwen van het ecosysteem voor onderzoek en ontwikkeling (R&D) in Abu Dhabi en de VAE.

Het TII zal ook toegepast onderzoek, ontwikkeling van intellectuele eigendom en academische en industriële partnerschappen stimuleren. Het is al begonnen met het werken aan meer dan 25 langdurige samenwerkingsprojecten via partnerschappen met meer dan 20 toonaangevende universiteiten.

Belangrijk is dat het instituut de flexibiliteit zal hebben om snelle vorderingen te maken met onderzoek, met een gedefinieerd onderzoekstraject, toegezegde langetermijnfinanciering en de mogelijkheid om effectieve beslissingen te nemen in een snel veranderende omgeving.

Het TII is een van de twee pijlers onder ATRC, dat in mei 2020 werd opgericht om de breedte en diepte van een reeds bloeiend R&D-ecosysteem in Abu Dhabi uit te breiden. Door interdisciplinaire leiders in onderzoek en technologie samen te brengen, bevordert ATRC een samenwerkende onderzoeksgemeenschap, versnelt het innovatie en ontdekking en stimuleert het een onderzoekscultuur.

Over het Technology Innovation Institute (TII):

Het Technology Innovation Institute, de gespecialiseerde toegepaste onderzoekspijler van de Advanced Technology Research Council (ATRC), is een baanbrekend wereldwijd onderzoeks- en ontwikkelingscentrum dat zich richt op toegepast onderzoek en nieuwe technologische mogelijkheden. Het instituut heeft zeven initiële gespecialiseerde onderzoekscentra in kwantum, autonome robotica, cryptografie, geavanceerde materialen, digitale veiligheid, gestuurde energie en beveiligde systemen. Door samen te werken met uitzonderlijk talent, universiteiten, onderzoeksinstellingen en industriële partners van over de hele wereld, verbindt het instituut een intellectuele gemeenschap en draagt het bij aan het uitbreiden van het R&D-ecosysteem in Abu Dhabi en de VAE. Het instituut versterkt de status van Abu Dhabi en de VAE als mondiaal knooppunt voor innovatie en draagt bij aan de bredere ontwikkeling van een kenniseconomie.

Ga voor meer informatie naar www.tii.ae

*Bron: AETOSWire

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Technology Innovation Institute
Aisha Shaikh, +971555423718

Aisha.Shaikh@tii.ae

Check out our twitter: @NewsNovumpr