01:27 uur 20-08-2019

OpenGate Capital kondigt acquisitie aan van meerderheidsbelang in InRule Technology, Inc.

Beslissingsplatform is de vijfde investering van OpenGate in 2019

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een mondiaal private equity-firma, kondigde gisteren de acquisitie aan van InRule Technology, Inc. (“InRule”), een marktleidend beslissingsmanagementplatform en bedrijfsregelsysteem (BRMS). OpenGate is verheugd om samen te werken met de medeoprichters van InRule om innovatie en leiderschap in de beslissingsmanagementmarkt voort te zetten. Deze transactie is de vijfde investering die in 2019 is voltooid door het tweede institutionele fonds van OpenGate Capital. Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

InRule-software drijft missiekritische beslissingen aan voor ondernemingen en overheidsklanten. InRule biedt een eind-tot-eind-, volledig controleerbaar platform dat dienst doet als een “enkele bron van waarheid” voor ondernemingen die complexe bedrijfsregels en beslissings-workflows verwerken. Haar beslissingsplatform bevordert aanzienlijke, kwantificeerbare bedrijfswaarde voor een verscheidenheid aan gebruikssituaties, waaronder verzekeringsgeschiktheid, hypotheekkwalificatie, risicobeoordeling en fraudereductie, verwerking van zorgclaims en CPQ-berekeningen. InRule heeft diverse, wereldwijde en langlopende relaties met meer dan 400 klanten in een verscheidenheid aan industrieën, waaronder financiële dienstverlening, publieke sector, IT en bedrijfsservices, gezondheidszorg en verzekeringen. InRule, gevestigd in Chicago, Illinois en opgericht in 2002, zal onder leiding blijven staan van medeoprichter en CEO Rik Chomko, medeoprichter en CTO Loren Goodman en een team van veteranen uit de industrie.

“We zijn verheugd om samen te werken met OpenGate, een mondiale private equity-firma die onze doelstelling deelt om de wereldleider van de beslissingsmanagementmarkt te worden,” zei Rik Chomko, medeoprichter en CEO van InRule. “InRule blijft toegewijd aan de markten die we bedienen en we hebben nu meer flexibiliteit om in onze klanten, technologie, mensen en toekomst te investeren. Ik ben trots op onze werknemers en alles dat we samen hebben bereikt. We transformeren de manier waarop complexe beslissingen door ondernemingen worden gemanaged. InRule is nog nooit zó goed gepositioneerd geweest om succes te behalen.”

Andrew Nikou, de oprichter en CEO van OpenGate Capital, reageerde: “InRule is een opwindende investering voor OpenGate wanneer we de cruciale aard van beslissingsautomatisering in de steeds complexere wereld van vandaag in beschouwing nemen. Het unieke vermogen van InRule om complexe logica en enorme hoeveelheden data te verwerken is essentieel in een tijd waarin bestuur, toezicht en digitale transformatie cruciaal zijn voor het succes van iedere organisatie. De investering van OpenGate in InRule is een geweldige bron van trots en we heten het bedrijf van harte welkom in ons portfolio.”

OpenGate Capital vond InRule dankzij haar wereldwijde originatieteam onder leiding van Joshua Adams, algemeen directeur – business development, en Rafael Baron, vice-president – business development. Vanuit het kantoor van de firma in Los Angeles zijn de volgende teamleden verantwoordelijk voor onderhandeling en toezicht op de investering: Robert Young, hoofd – M&A en Paul Bridwell, algemeen directeur – operations.

De acquisitie van InRule volgt op de recent afgeronde acquisities van Duraco van Essentra, Sargent en Greenleaf van Stanley Black & Decker, SMAC van Colas Group en Fiven van Saint-Gobain.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital, opgericht in 2005, is een wereldwijde private equity-firma die ernaar streeft om bedrijven in het lagere middensegment in Noord-Amerika en Europa aan te kopen en te optimaliseren met een strategische focus op operationele verbetering, innovatie en groei. OpenGate heeft hoofdvestigingen in Los Angeles en Parijs en heeft een ervaren eigen team van professionals die de gehele levenscyclus van elke investering overzien. Bezoek om meer over OpenGate te weten te komen www.opengatecapital.com.

Over InRule Technology, Inc.

InRule Technology® stelt ondernemingen in staat om beslissingen te begrijpen en automatiseren met ongekende snelheid, flexibiliteit, nauwkeurigheid en transparantie. IT- en bedrijfspersoneel vertrouwt op het beslissingsplatform en bedrijfsregelmanagementsysteem (BRMS) van InRule om productiviteit en omzet te verhogen en klantenservice te verbeteren. Met haar “author first”-benadering stelt InRule auteurs van zowel technische als bedrijfsregels in staat om regels te schrijven en te managen. Van on-premises tot de cloud en via mobile, InRule laat organisaties van waar dan ook regels runnen en zorgt zo voor ongekende flexibiliteit en schaalbaarheid. Meer dan 400 InRule-gebruikerscommunityleden vertrouwen op InRule om ontwikkelings- en veranderingscycli met 90% te verminderen voor hun missiekritieke systemen en klantgerichte applicaties. InRule levert al sinds 2002 meetbare bedrijfs- en IT-resultaten in high-performance omgevingen. Ga voor meer informatie naar www.inrule.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate mediacontacten
Alanna Chaffin

E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Mike Sitrick

Sitrick & Company

E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: +1 310 788 2850

OpenGate contactpersonen business development
Joshua Adams

E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Rafael Baron

E-mail: rbaron@opengatecapital.com
Telefoon: +1 310 432 7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr