06:02 uur 15-06-2019

OpenGate Capital verkoopt Omniplast BV aan consortium van beleggers

Realisering van bestaande investering gespecialiseerd in pvc pijpleidingsystemen voor de agrarische en glastuinbouwsector

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijde participatiemaatschappij, heeft vandaag bekendgemaakt dat het Omniplast BV (“Omniplast”) heeft verkocht aan een groep Europese investeerders, bestaande uit Reedcapital, Luigi M. Chiaraviglio en Swiss Merchant Corporation. Omniplast werd in 2015 door OpenGate gekocht via de oorspronkelijke investering met kapitaaldekking vooraf in Ivy Group. Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

Andrew Nikou, oprichter van OpenGate Capital en CEO, merkte op: “Wij zijn van mening dat Omniplast staat voor wereldwijde vernieuwing op het gebied van pijpleiding- en installatiesystemen. Ik ben ongelofelijk trots op de inspanningen die het Europese team van OpenGate in de vier jaar sinds de koop van Omniplast heeft verricht en we hebben nu onze opdracht voltooid om het bedrijf op een ideaal moment af te stoten. Ik wens het volledige team bij Omniplast enorm veel succes onder het rentmeesterschap van hun nieuwe eigenaren.”

Het team van OpenGate Capital dat verantwoordelijk was voor deze investering en realisering bestond uit: Julien Lagrèze, Partner; Sebastien Kiekert Le Moult, Partner; Marc Veillas, Managing Director en Jonny Leppin, Senior Vice President.

Renaud Delaage, Partner bij Reedcapital, zei, “Omniplast heeft een fantastisch managementteam dat zeer veel profijt zal hebben van de operationele middelen en ondernemingsgeest die wij zullen leveren. Wij hebben een duidelijke route om dit bedrijf te laten groeien, organisch en via aanvullende acquisities.”

Luigi M. Chiaraviglio voegde eraan toe: “Wij zijn zeer gemotiveerd om een bijdrage te leveren aan de groei van dit vooraanstaande nichebedrijf, waarvan de producten wereldwijd worden geëxporteerd, in de volgende fase van ontwikkeling.”

“Wij brachten investeerders samen die onze filosofie van waardecreatie op de lange termijn delen,” verklaarde Filippo Sciorilli Borrelli, Managing Director van Swiss Merchant Corporation. Borrelli vervolgde: “Wij kijken er erg naar uit om aan deze reis te beginnen.”

Luigi M. Chiaraviglio en Renaud Delaage heb de transactie geleid. Filippo Sciorilli Borrelli leidde de aandelensyndicaatvorming voor Swiss Merchant Corporation en speelde een zeer belangrijke rol bij de uitvoering.

Omniplast heeft een sterke reputatie en een loyaal klantenbestand binnen de agrarische en glastuinbouwsector. Het bedrijf produceert en distribueert pvc leidingsystemen zonder druk en drukleidingsystemen voor transport van gassen en vloeistoffen. Omniplast heeft binnen hun diverse productportefeuille vijf kwaliteitstandaarden ontwikkeld, van drielaags pijpleidingen zonder druk en irrigatie- en KIWA drukpijpleidingen tot pijpleidinggerelateerde specialiteiten. Het bedrijf wordt ondersteund door moderne geïntegreerde logistieke oplossingen die efficiënte verpakking en vervoer mogelijk maken. Het hoofdkantoor is gevestigd in Veghel, Nederland; Omniplast heeft circa 60 medewerkers.

OpenGate Capital kocht Omniplast via hun bestaande portefeuille met kapitaaldekking vooraf als één van de drie bedrijven binnen de Ivy Group. Bij de acquisitie had Omniplast twee entiteiten in Nederland en Duitsland die in 2018 werden gescheiden, als onderdeel van een strategie om de waarde van elke entiteit te maximaliseren. Het Duitse bedrijf dat gespecialiseerd is in pvc pijpleidingen voor de woningmarkt maakt geen deel uit van de transactie.

De realisering van Omniplast volgt op de bekendmaking van OpenGate Capital dat NAKAN, een andere divisie binnen de Ivy Group, in januari 2019 werd verkocht aan Westlake Chemical Corporation.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital, opgericht in 2005, is een wereldwijde participatiemaatschappij die ernaar streeft om bedrijven in het lagere middensegment in Noord-Amerika en Europa aan te kopen en te optimaliseren. Met een strategische internationale aanwezigheid en een focus op zakelijke afsplitsingen en complexe omstandigheden, is het de expertise van het bedrijf om de afstotingsdoelen van een verkoper te realiseren terwijl de risico’s van een zakelijke transitie naar onafhankelijkheid worden geminimaliseerd. OpenGate heeft zijn hoofdvestiging in Los Angeles en Parijs en heeft een ervaren eigen team van professionals die het gehele proces van elke investering overzien. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Over Reedcapital

Reedcapital is een niet-beursgenoteerde investeringsmaatschappij, gericht op de acquisitie, transformatie en ontwikkeling van bedrijven in het lagere middensegment van de markt. De firma investeert in zowel goed-presterende als onderpresterende bedrijven om duurzame waarde voor de lange termijn te creëren. Typerende investeringsmogelijkheden zijn ontmanteling en afsplitsing van ondernemingen, complexe omstandigheden en onderpresterende bedrijven. Reedcapital en zijn partners zijn betrokken geweest bij meer dan 30 transacties, variërend van bedrijfsafstotingen, aankoop van verlieslijdende bedrijven om die weer winstgevend te maken, bedrijfstakconsolidaties en andere specifieke investeringsomstandigheden over een breed scala van bedrijfstakken en geografische markten. Meer informatie is beschikbaar op www.reedcapital.fr.

Over Luigi M. Chiaraviglio

Luigi is al meer dan 15 jaar een niet-beursgenoteerde belegger, eerst bij Compass Partners in London en later bij Investindustrial in Milaan, Lugano en New York en heeft meer dan 10 transacties afgesloten met een waarde van meer dan 2 miljard euro waaronder bedrijfsovernames of groeikapitaaltransacties, herstructuringen, herfinanciering en beëindiging van activiteiten en is lid geweest van het bestuur van verschillende bedrijven in Europa en de VS. Hij is managing director van Vista Investors, een beleggingsmaatschappij die actief is via een multi-family-officemodel, gericht op de herpositionering en groei van bedrijven in het lagere middensegment of bedrijfsgroepsdivisies. Voor meer informatie ga naar www.vista-investors.com.

Over Swiss Merchant Corporation SA

Swiss Merchant Corporation(“SMC”), opgericht in 1990, is een financieeladviesboetiek voor bedrijven, gevestigd in Lugano, Zwitserland. SMC specialiseert in het bieden van diensten op maat aan haar klanten met als doel waardecreatie voor de lange termijn. SMC’s one-stop-shop-benadering is opgezet om aan de behoeften van klanten te voldoen. SMC is begonnen als participatiemaatschappij en beheerde van 1989 tot 2015 met succes vier beleggingsfondsen. Hoewel SMC een actieve rol blijft spelen in rechtstreekse deelneming en clubdeals, heeft het bedrijf zijn ervaringen als adviseur voor portefeuillebedrijven op een hoger plan gebracht door zich te richten op het ondersteunen van klanten bij het nemen van geïnformeerde financiële beslissingen. Meer informatie is beschikbaar op www.swissmerchantcorporation.ch.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: +1 (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Reedcapital Media Contactpersoon
E-mail: media@reedcapital.fr
Telefoon: +33 1 72 74 10 31

Luigi M. Chiaraviglio Mediacontact
E-mail: media@vista-investors.com
Telefoon: +41 79 95 95 795

Swiss Merchant Corporation Mediacontact
E-mail: info@swimeco.ch
Telefoon: +41 91 2103568

Check out our twitter: @NewsNovumpr