16:25 uur 15-05-2019

OpenGate Capital voltooit overname van de siliciumcarbidedivisie van Saint-Gobain

De investering vertegenwoordigt de eerste voltooide overname onder OpenGate’s tweede institutionele fonds

LOS ANGELES en PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag de overname aan van de siliciumcarbidedivisie van Saint-Gobain S.A. (EPA: SGO). Het bedrijf krijgt binnenkort de naam Fiven A/S (“Fiven”). Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

Fiven is een vooraanstaand bedrijf in siliciumcarbide (“SiC”) korrels en poeders, een materiaal dat unieke eigenschappen bezit wat betreft hardheid, thermische weerstand, slijtvastheid, thermische geleidbaarheid en chemische inertie. De producten van Fiven worden gebruikt in een brede reeks van toepassingen waaronder metallurgie, vuurvast materiaal, filtratieproducten en technisch keramiek. Fiven heeft een wereldwijde productievoetafdruk in Noorwegen, België, Brazilië en Venezuela en het hoofdkantoor wordt gevestigd in Oslo, Noorwegen. Producten van Fiven worden verkocht aan een divers klantenbestand in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

Sebastien Kiekert Le Moult, partner bij OpenGate Capital, die de transactie leidde, licht toe: “OpenGate’s investering in Fiven markeert een spannende kans in een tijd waarin het bedrijf blijft profiteren van zijn positie in een gefragmenteerde markt en energie-gerelateerde producttoepassingen die sterke groei ervaren.”

Julien Lagrèze, OpenGate Capital’s partner gevestigd in Parijs, verklaarde, “Wij zijn ongelofelijk trots dat wij deze transactie met Saint-Gobain, een zeer gewaardeerde bedrijfstransactiepartner, hebben voltooid. Fiven is voor ons bedrijf niet alleen een spannende internationale investering, maar betekent ook het kenmerk van OpenGate’s strategie om samen te werken met bedrijven bij complexe, internationale transacties waarbij sprake is van bedrijfsafsplitsing.”

Fabien Marcantetti, Managing Director bij OpenGate verantwoordelijk voor transactie-uitvoering in Europa, verklaarde: “De transactie met Saint-Gobain geeft OpenGate’s strategie weer om bedrijven over te nemen die zullen profiteren van een nieuwe eigenaar die met het management samenwerkt om het volgende tijdperk van groei te sturen.”

Marc Veillas, Managing Director bij OpenGate die toezicht houdt op de Europese investeringen van het bedrijf, gaf ook een toelichting. Veillas verklaarde: “Wij zien er naar uit om de komende jaren met het team bij Fiven samen te werken en het volledig potentieel te ontwikkelen binnen een reeds lang bestaand bedrijf.”

Fiven is de eerste voltooide investering binnen OpenGate Capital’s tweede institutionele fonds. Het bedrijf tekende ook overeenkomsten voor de overname van Sargent en Greenleaf van Stanley Black and Decker in de VS en SMAC van de Colas Group in Europa.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: +1 (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr