17:44 uur 15-02-2019

OpenGate Capital tekent overeenkomst voor acquisitie van waterdichtingsbedrijf SMAC van Colas Group

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag aan dat de Colas Group (EPA: RE) heeft ingestemd met de verkoop van SMAC aan een bedrijf van OpenGate Capital. De financiële voorwaarden van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. De desinvestering wordt naar verwachting in de komende 60-90 dagen afgerond.

SMAC is gevestigd in Issy-les-Moulineaux (Frankrijk) en produceert wereldwijd waterdichtings- en gebouwschiloplossingen in twee divisies: SMAC Travaux en SMAC Industrie.

Na Colas Group’s acquisities van Miller McAsphalt en Alpiq’s spoorwegbedrijven in 2018 verlegt Colas de focus op de strategische activiteiten: transportinfrastructuur en bouwmaterialen. De verkoop van SMAC zal de inkomsten van Colas’ met naar schatting € 600 miljoen verminderen, maar zal naar verwachting geen significante invloed hebben op het operationele inkomen van Colas.

Na afronding van de acquisitie van SMAC door OpenGate Capital wordt het bedrijf toegevoegd aan een wereldwijd bedrijvenportfolio dat andere industriële bedrijven bevat die bouwmaterialen en -oplossingen aanbieden.

Deze overeenkomst is al goedgekeurd door personeelsvertegenwoordigers van SMAC en Colas. De volledige afronding blijft onderhevig aan de goedkeuring van fusiemarktautoriteiten, waaronder de Franse mededingingsautoriteit.

Over OpenGate Capital (www.opengatecapital.com)

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa.

Over Colas (www.colas.com)

Colas, een dochteronderneming van de Bouygues Group, is een wereldleider in het aanbieden van transportinfrastructuuroplossingen voor duurzame mobiliteit. Met 55.000 medewerkers in meer dan 50 landen op vijf continenten voert de groep ongeveer 80.000 wegenbouw- en -onderhoudsprojecten uit met 800 bouweenheden en 2.000 eenheden voor materiaalproductie. In 2017 was de geconsolideerde opbrengst van Colas in totaal 11,7 miljard euro (48% buiten Frankrijk). De nettowinst die aan de groep werd toegeschreven was 328 miljoen euro.

Over SMAC (www.SMAC-sa.com)

SMAC, één van de toonaangevende bedrijven voor waterdichting en gevels, opereert op het Franse vasteland, in de Franse overzeese gebiedsdelen, in Marokko (Sofima) en in Zuid-Amerika (Reali). Met 3.400 medewerkers en een netwerk van 70 profit centers in Frankrijk voert SMAC meer dan 10.000 projecten per jaar uit.

SMAC is gespecialiseerd in gebouwschillen en erkend voor de technische expertise van architectonische gevels en waterdichtingsprojecten. Als wereldwijde speler in het segment creëerde het bedrijf een specialistische service- en onderhoudstak, genaamd SMAC Assistance Service, naast Essemes Services, dat onderhoud van brandveiligheid uitvoert. Het bedrijf levert ook energierenovatie aan gebouwen en fotovoltaïsche installaties. Daarnaast beschikt SMAC over industriële dochterondernemingen en fabrieken: Axter (membranen), Skydome (lichtkoepels), Resipoly/Eurosyntec (synthetische harsen). In 2017 was de geconsolideerde opbrengst van SMAC € 569 miljoen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Colas Contactpersonen voor de media
Delphine Lombard (tel.: 06 60 07 76 17)
Rémi Colin (tel.: 07 60 78 25 74)
contact-presse@colas.fr

Colas Investeerdersrelaties
Jean-Paul Jorro (tel.: 01 47 61 74 23)
Zorah Chaouche (tel.: 01 47 61 74 36)
contact-investors@colas.fr

Check out our twitter: @NewsNovumpr