23:16 uur 30-01-2019

OpenGate Capital tekent overeenkomst voor de overname van Sargent and Greenleaf van Stanley Black & Decker

Verwachting is dat overname van fabrikant van zwaar beveiligde sloten in het eerste kwartaal van 2019 zal worden afgerond

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van Sargent and Greenleaf (‘S&G’) van Stanley Black & Decker (NYSE: SWK). De verwachting is dat deze transactie in het eerste kwartaal van 2019 zal worden afgerond. Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

S&G is een toonaangevend merk in de gespecialiseerde branche voor zwaar beveiligde sloten. Het bedrijf, opgericht in 1857 en met het hoofdkwartier in Nicholasville, Kentucky, heeft ongeveer 120 werknemers wereldwijd met een grote distributievoetafdruk die S&G in staat stelt tot het verkopen van producten in meer dan 100 landen. S&G ontwerpt en produceert innovatieve, hoogwaardige mechanische en elektronische sloten voor brandkasten, kluizen, kluisjes en uitermate gevoelige omgevingen. Klanten komen uit verschillende segmenten, zoals bankieren, contant geldvervoer, woningbeveiliging, spoorwegen/nuts en overheidsbeveiligingsegmenten. S&G is een pionier in de beveiligingsindustrie die verschillende dingen voor het eerst heeft uitgevonden en een toonaangevend innovatie- en digitaal platform heeft dat continu nieuwe en verbeterde producten op de markt brengt. S&G heeft het ‘Security Products 2018 New Product of the Year’ en de ‘2017 New Product of the Year Award’ van Security Magazine gewonnen.

Andrew Nikou, de oprichter en CEO van OpenGate, zei hierover: “Het doet ons veel plezier dat we een overeenkomst hebben bereikt voor de overname van S&G van Stanley Black & Decker. We zijn al bezig met analyse van de manier waarop we onze nieuw gelanceerde OGx-capaciteit kunnen gebruiken voor het stimuleren van innovatie in het bedrijf via technologische verbeteringen, als onderdeel van onze volledig potentieel-strategie, en we denken dat echte groei mogelijk is.”

Matthias Gundlach, de Managing Director van OpenGate Capital, die leiding geeft aan de transactie, zei: “We zijn trots om samen met Stanley Black and Decker aan deze transactie te werken. S&G heeft op verschillende manieren de sleutelkenmerken van een OpenGate Capital-deal: het is een marktleider, met een vertrouwd merk, dat wereldwijd succesvol concurreert.”

Paul Bridwell, de Managing Director van OpenGate Capital, verantwoordelijk voor het beheer en de ondersteuning van de operationele werkzaamheden van de investeringen van het bedrijf in Noord-Amerika, zei: “We kunnen niet wachten om samen te werken met het team van S&G en voort te borduren op hun rijke geschiedenis in succesvolle innovatie. We kijken uit naar het versnellen van de groei van het bedrijf door het commerciële bereik van het bedrijf te vergroten en het toepassen van nieuwe technologieën op de brede en diepe productlijn.”

De verwachting is dat de overname van S&G in het eerste kwartaal van 2019 wordt afgerond.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr