18:26 uur 17-01-2019

Dhr. Paul Bridwell treedt toe tot OpenGate Capital in leidinggevende rol voor Noord-Amerika

Ervaren professional in particuliere beleggingen treedt toe tot het wereldwijde team van senior leidinggevenden van het bedrijf in de functie van leidinggevende voor Noord-Amerikaanse investeringen

LOS ANGELES–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijde investeringsmaatschappij, kondigde aan dat dhr. Paul Bridwell sinds 5 november 2018 voor het bedrijf werkt als bestuursdirecteur en de activiteiten en het portfoliomanagement voor de investeringen van het bedrijf in Noord-Amerika leidt. Met als uitvalsbasis Los Angeles, wordt Bridwell onderdeel van het team van leidinggevenden van OpenGate als een lid van de investerings- en portfoliocomités van de firma.

Bridwell is een ervaren professional met 15 jaar ervaring in de particuliere beleggingen en heeft een bewezen reputatie in het leveren van resultaten die leiden tot groter rendement van investeerders. Hij bezit solide leiderschaps- en organisatorische vaardigheden, zowel als CEO van bedrijfsportfolio’s en als leidinggevende van bedrijfsactiviteiten die hij ontwikkelde tijdens zijn aanstellingen bij twee wereldwijde, particuliere investeringsfirma’s.

Voordat hij bij OpenGate kwam werken, was Bridwell Partner en Directeur – Hoofd Operaties bij een grote particuliere investeringsmaatschappij in New York, waar hij de eerste op operaties gefocuste groep opzette en een allesomvattende benadering ontwikkelde die in overeenstemming was met de investeringsstrategie van dat bedrijf.

Bridwell werkte voorheen ook 12 jaar voor Platinum Equity, waar hij verschillende belangrijke functies bekleedde, eerst als interim CEO voor platforminvesteringen en vervolgens als Hoofd Reorganisatie voor de San Diego Tribune en American Commercial branches. Gedurende zijn laatste drie jaar bij Platinum, werkte Bridwell als Chief of Staff, waardoor hij onlosmakelijk was verbonden aan het ophalen van $3,75 miljard voor het derde institutionele fonds van dat bedrijf.

Andrew Nikou, oprichter en Chief Executive Officer van OpenGate Capital, verklaarde: “We zijn verheugd om Paul welkom te heten bij de OpenGate familie. Paul heeft een geweldige staat van dienst en een solide reputatie om waarde in onze markt te kunnen leveren. We zien ernaar uit om te leren van de operatie-ervaring van Paul en van zijn kennis, waardoor de strategie van OpenGate sterker zal worden en het volle potentieel uit onze investeringen kan worden gehaald.

“Ik ben ontzettend blij om onderdeel van OpenGate Capital te worden”, reageerde Bridwell. “Het bedrijf heeft een goede, gevestigde naam in Noord-Amerika en Europa en een bewezen, flexibele investeringsbenadering binnen een groot aantal sectoren. In de afgelopen weken heb ik erg prettig gewerkt met Andrew aan de onlangs gelanceerde OGx-methode en ik geloof dat het een belangrijk onderdeel is van onze algehele operationele strategie. Ik zie ernaar uit om samen te werken met de professionals uit het Noord-Amerika team en de rest van de organisatie.”

Bridwell treedt onmiddellijk aan in zijn functie als senior leidinggevende waarbij hij de activiteiten voor de portfoliobedrijven in Noord-Amerika overziet die zijn aangekocht middels het eerste institutionele fonds van OpenGate, waaronder Power Partners, Energi Fenestration Solutions, Hufcor en Mersive Technologies.

OpenGate Capital heeft een team van 34 mensen op de bedrijfskantoren in Los Angeles en Parijs dat werkt aan de geïntegreerde waardecreatiestrategie van het bedrijf die bestaat uit sourcing, uitvoering en operaties die gedurende de levenscyclus van een investering wordt toegepast.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr