09:51 uur 15-01-2019

OpenGate Capital rondt verkoop NAKAN aan Westlake Chemical Corporation af

Investering in wereldwijd bedrijf voor PVC-samenstellingsoplossingen na vier jaar gerealiseerd

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag de verkoop aan van NAKAN, een wereldwijd bedrijf voor PVC-samenstellingsoplossingen met hoofdkantoor in Reims (Frankrijk), aan Westlake Chemical Corporation (NYSE: WLK), op 2 januari 2019.

Andrew Nikou, oprichter en CEO van OpenGate Capital, gaf aan dat “de verkoop van NAKAN een belangrijk omslagpunt is voor het bedrijf NAKAN, dat zich aansluit bij het wereldwijde Westlake-platform en een nieuwe fase van groei ingaat. Dit vertrek is eveneens een belangrijke ontwikkeling voor OpenGate, waarbij we onze investeringsstrategie in het lagere middensegment van de markt in Noord-Amerika en Europa blijven peilen. Ik wil het hele team van NAKAN bedanken voor de inzet in de afgelopen vier jaar en wens ze veel succes onder de vleugels van Westlake.”

Sebastien Kiekert Le Moult, partner bij OpenGate, heeft leiding gegeven aan de volledige levenscyclus van de investering in NAKAN, van acquisitie tot transformatie en realisatie. Kiekert Le Moult verklaarde: “NAKAN weerspiegelt de investering van OpenGate in het middensegment van de markt en we zijn trots op de resultaten. Van de uitvoering van een complete afsplitsing tot de implementatie van een operationeel verbeteringsplan op meerdere vlakken zijn de verkoopcijfers en de marges van NAKAN sterk verbeterd sinds de acquisitie door OpenGate in 2015. Met het oog op alles wat al is bereikt, vindt deze acquisitie door Westlake op het juiste moment in de ontwikkeling van NAKAN plaats, zodat het bedrijf zich verder kan ontwikkelen onder nieuw leiderschap.”

OpenGate Capital nam NAKAN in 2015 over als onderdeel van een grotere acquisitie van Kem One SAS in 2014, een volledig geïntegreerde leverancier en producent van PVC-harsen. De acquisitie van NAKAN werd tijdens de pre-financieringsperiode van OpenGate afgerond en was onderdeel van het bedrijfsportfolio.

NAKAN heeft acht productiefaciliteiten, gevestigd in China, Frankrijk, Duitsland, Italië, Japan, Mexico, Spanje en Vietnam, een onderzoeksfaciliteit van wereldklasse in Frankrijk en een toepassingenlaboratorium in de Verenigde Staten. De producten van NAKAN worden in allerlei toepassingen gebruikt door klanten in de automobiel-, bouw- en medische industrie.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: +1 (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr