17:17 uur 15-01-2019

OpenGate Capital exclusief in gesprek met Saint-Gobain S.A. voor acquisitie van siliciumcarbidetak

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)– OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, kondigde vandaag het begin aan van exclusieve gesprekken voor overname van de siliciumcarbidetak van Saint-Gobain S.A. (EPA: SGO). De transactie wordt naar verwachting formeel ondertekend en afgerond in de eerste helft van 2019. Er werden geen financiële voorwaarden bekendgemaakt.

De siliciumcarbidetak is wereldwijd actief met productiefaciliteiten in Noorwegen, België, Brazilië en Venezuela. Het bedrijf produceert metallurgische grondstoffen, vuurvaste materialen, slijpkorrels en producten die voor technische keramische materialen worden gebruikt.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr