11:00 uur 05-12-2018

OpenGate Capital rondt overname van Fichet Security Solutions af

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)–

Leverancier van geïntegreerde beveiligingsoplossingen actief in Frankrijk, België en Luxemburg

OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het de overname van een non-kernafdeling van de Gunnebo Group (GUNN: CPH) heeft afgerond en de naam hiervan heeft veranderd in Fichet Security Solutions (‘Fichet’). Fichet is een leverancier van beveiligingsproducten, diensten en oplossingen en is actief in Frankrijk, België en Luxemburg. De voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

Fichet wordt erkend als een leverancier van geïntegreerde beveiligingsoplossingen en heeft 2 productielocaties en 12 verkoopafdelingen in Frankrijk, en een verkoopkantoor in Luxemburg en België. Fichet biedt producten en diensten via 5 lijnen: elektronische beveiliging, beveiligingsdeuren en afscheidingen, brandkasten en kluizen, contant geldbeheer en toegangscontrole. De overname is inclusief ‘Fichet Bauche’, een bekend merk voor kwalitatief hoogstaande brandkasten en kluizen. Fichet wordt vertrouwd door een groot aantal verschillende klanten zoals banken, industriële en hoog-risicolocaties, retailers, publieke en commerciële gebouwen, interne verkooppunten, leveranciers van openbaar vervoer en andere grote ondernemingen.

Andrew Nikou, oprichter en Chief Executive Officer van OpenGate Capital, zei: “We zijn er trots op dat we Fichet vandaag aan het OpenGate-portfolio kunnen toevoegen. We hebben een gedetailleerde strategie voor het stimuleren van een vernieuwde focus en prestaties voor het bedrijf en kunnen niet wachten om samen met het team van Fichet te werken aan daadwerkelijke groei in de komende jaren.”

OpenGate Partner Sebastien Kiekert Le Moult, die leiding heeft gegeven aan de transactie, zei: “De investering in Fichet Security Solutions markeert een van de vele hoogtepunten van een traditionele OpenGate-overname, waarmee we met succes nieuwe waarde hebben gecreëerd. Als een nichebedrijf dat niet volgens haar potentie presteert, maar een ervaren, klantgebaseerd, solide managementteam heeft met een merk dat hoog wordt aangeslagen, heeft Fichet de fundamenten om iets moois op te bouwen, en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan.”

Fichet Security Solutions was de negende platformovername via het eerste institutionele fonds van OpenGate Capital, na de vorige overnames van Power Partners, Bois & Matériaux, Energi Fenestration Solutions, Alfatherm, EverZinc, Hufcor, Mersive Technologies en Jøtul.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

Neem voor meer informatie contact op met:

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Mike Sitrick
Sitrick & Company
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: (310) 788-2850

OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000

Check out our twitter: @NewsNovumpr