09:09 uur 13-11-2018

OpenGate Capital rondt overname van AICO S.p.A. af

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)–

Extra aanvulling op de Jøtul Group is een Italiaanse fabrikant van verwarmingen

 

OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van AICO S.p.A. (‘AICO’), een Italiaanse fabrikant van fornuizen, haarden, boilers en kookstellen voor thuis, van Ambienta SGR, een Europees particulier beleggingsbedrijf. De voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

Oprichter en CEO van OpenGate Capital, Andrew Nikou stelde, “Een belangrijk deel van onze volledige potentiële operationele strategie is om waarde te creëren in de bedrijven die we kopen door aanvullende acquisities die de potentie hebben om nieuwe producten aan te bieden of toegang te geven tot nieuwe markten. AICO vertegenwoordigt deze elementen en we zijn blij met de mogelijkheid om Jøtul’s groei uit te breiden met deze aanvulling.”

AICO biedt verschillende hoogwaardige verwarmingsproducten voor thuis die energiezuinig zijn en gebruik maken van pellets, een duurzame energiebron. Het bedrijf heeft twee goed gepositioneerde merken, Ravelli en Elledi, die naar meer dan 40 landen worden geëxporteerd. Het hoofdkantoor van AICO bevindt zich in Palazzolo sull’Oglio, Italië, en heeft 150 werknemers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, productie en het lokaal testen, zodat alle producten voldoen aan de Europese kwaliteits-, veiligheids- en milieunalevingsnormen.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Over Jøtul

Jøtul is een van de oudste producenten ter wereld van fornuizen, inzetstukken en haarden. Jøtul heeft een trotse Noors geschiedenis en combineert al 160 jaar verfijnd vakmanschap met de kunst van het omgaan met de kou. Jøtul heeft haar hoofdkantoor in Fredrikstad, Noorwegen, en heeft 4 prominente merken: Jøtul, Scan, Ild en Atra. Deze worden vol trots in 45 landen wereldwijd verkocht. Voor meer informatie over Jøtul, ga naar: www.jotul.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

OpenGate Media Contacts
Alanna Chaffin
+1 (310) 432-7000
achaffin@opengatecapital.com
of
Sitrick & Company
Mike Sitrick
+1 (310) 788-2850
Mike_Sitrick@sitrick.com
of
OpenGate Business Development Contact
Joshua Adams
+1 (310) 432-7000
jadams@opengatecapital.com
of
Jøtul Media Contact
Nils Agnar Brunborg
+47 (90) 60 55 78
Nils.Brunborg@jotul.no

Check out our twitter: @NewsNovumpr