09:35 uur 08-11-2018

OpenGate Capital neemt AICO S.p.A. over als een bijdragende toevoeging aan Jøtul Group

LOS ANGELES EN PARIJS–(BUSINESS WIRE)–

Italiaanse fabrikant van thuisverwarmingsproducten ondersteunt het transformatieplan van Jøtul

OpenGate Capital, een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf, heeft vandaag aangekondigd dat het een overeenkomst heeft getekend voor de overname van AICO S.p.A. (“AICO”), een Italiaanse fabrikant van fornuizen, haarden, boilers en kookstellen voor thuis, van Ambienta SGR, een Europees particulier beleggingsbedrijf. Het is de verwachting dat deze overeenkomst half november 2018 wordt afgerond. De voorwaarden van de transactie werden niet openbaar gemaakt.

AICO biedt verschillende hoogwaardige verwarmingsproducten voor thuis die energiezuinig zijn en gebruik maken van pellets, een duurzame energiebron. Het bedrijf heeft twee goed gepositioneerde merken, Ravelli en Elledi, die naar meer dan 40 landen worden geëxporteerd. Het hoofdkantoor van AICO bevindt zich in Palazzolo sull’Oglio, Italië, en heeft 150 werknemers die verantwoordelijk zijn voor het ontwerp, productie en het lokaal testen, zodat alle producten voldoen aan de Europese kwaliteits-, veiligheids- en milieunalevingsnormen.

Na afronding van deze transactie wordt AICO een synergistische toevoeging voor de Jøtul Group (“Jøtul”), een onderneming die in maart 2018 door OpenGate werd overgenomen. Jøtul is een Noorse fabrikant van thuisverwarmingsproducten, zoals inzetstukken, haarden en fornuizen die gebruik maken van hout, met 4 merken die worden gedistribueerd naar 45 landen, inclusief Europa, Noord-Amerika en Azië. AICO vergroot het productportfolio van Jøtul met producten die gebruik maken van pellettechnologie, een groeiende markt voor consumenten die op zoek zijn naar een alternatief voor thuisverwarmingsproducten die gebruik maken van hout.

Fabien Marcantetti, Managing Director bij OpenGate Capital, heeft vanuit het kantoor in Parijs leiding gegeven aan deze transactie en zei: “Een belangrijk aspect bij de overname van Jøtul door OpenGate was het identificeren van organische en anorganische groeimogelijkheden. Via AICO maken we Jøtul direct sterker en zorgen we voor extra synergiën, wordt het productportfolio groter en krijgen we toegang tot nieuwe markten. Vanuit het perspectief van OpenGate is deze overname een belangrijke stap in het bereiken van het volledige potentieel van Jøtul.”

“We hebben nauw met het team professionals van OpenGate samen gewerkt aan de AICO-transactie en het doet ons veel plezier om dit aan onze bestaande onderneming toe te voegen. Na afronding van de investering, vormen de producten van AICO een uitbreiding op het portfolio van Jøtul en kan de onderneming is nog completer aanbod overleggen aan de vele exclusieve specialistische dealers en dealers die meerdere merken leveren. Dit is vooral belangrijk in de Latijns-Europese markt, waar het gebruik van pellettechnologie voor verwarming groeit. Deze transactie zorgt voor nieuwe synergiën en geeft AICO de mogelijkheid om naar nieuwe markten uit te breiden”, zei Jøtul CEO, Nils Agnar Brunborg.

Jøtul was de achtste overname via het eerste institutionele fonds van OpenGate Capital, na de vorige overnames van Power Partners, Energi Fenestration Solutions, Bois & Matériaux, Alfatherm, EverZinc, Hufcor en Mersive Technologies.

Over OpenGate Capital

OpenGate Capital is een wereldwijd opererend particulier beleggingsbedrijf gespecialiseerd in de overname en bedrijfsvoering van bedrijven om zodoende nieuwe waarde te creëren via operationele verbeteringen, innovatie en groei. OpenGate Capital is opgericht in 2005 en heeft haar hoofdkantoor in Los Angeles, Californië, met een Europees kantoor in Parijs, Frankrijk. Het geroutineerde team professionals van OpenGate beschikt over de cruciale vaardigheden die nodig zijn voor het overnemen, de transitie, het opereren, het opbouwen en het opschalen van succesvolle bedrijven. Tot dusverre heeft OpenGate Capital, via investeringen uit het verleden en investeringen via fondsen, al meer dan 30 overnames uitgevoerd, inclusief bedrijfsafsplitsingen, management buy-outs, speciale situaties en transities met particuliere verkopers in Noord-Amerika en Europa. Voor meer informatie over OpenGate, ga naar www.opengatecapital.com.

Over Jøtul

Jøtul is een van de oudste producenten ter wereld van fornuizen, inzetstukken en haarden. Jøtul heeft een trotse Noors geschiedenis en combineert al 160 jaar verfijnd vakmanschap met de kunst van het omgaan met de kou. Jøtul heeft haar hoofdkantoor in Fredrikstad, Noorwegen, en heeft 4 prominente merken: Jøtul, Scan, Ild en Atra. Deze worden vol trots in 45 landen wereldwijd verkocht. Voor meer informatie over Jøtul, ga naar: www.jotul.com.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

 

Contacts

OpenGate Mediacontactpersonen
Alanna Chaffin
E-mail: achaffin@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000
of
Sitrick & Company
Mike Sitrick
E-mail: Mike_Sitrick@sitrick.com
Telefoon: +1 (310) 788-2850
of
OpenGate Contactpersoon Business Development
Joshua Adams
E-mail: jadams@opengatecapital.com
Telefoon: +1 (310) 432-7000
of
Jøtul Mediacontactpersoon
Nils Agnar Brunborg
E-mail: Nils.Brunborg@jotul.no
Telefoon: +47 (90) 60 55 78

Check out our twitter: @NewsNovumpr