13:45 uur 17-07-2018

OpenGate Capital tekent overeenkomst voor acquisitie Franse, Belgische en Luxemburgse Bedrijven van de Gunnebo Groep Zweden

LOS ANGELES & PARIJS –(BUSINESS WIRE)–

Grensoverschrijdende afsplitsing van security-gerelateerde activiteiten Vooruitlopend op sluiting in het vierde kwartaal van 2018

OpenGate Capital, een wereldwijde private-equityonderneming, kondigde vandaag aan dat het een bindend bod heeft ondertekend voor de overname van de Franse, Belgische en Luxemburgse divisies van Gunnebo Group (GUNN: CPH), een toonaangevende leverancier van beveiligingsproducten, -diensten en -oplossingen. De overname zal naar verwachting in het vierde kwartaal van 2018 worden afgerond. De voorwaarden van de transactie werden niet bekendgemaakt.

De entiteiten van Gunnebo, die erkend zijn als leverancier van geïntegreerde beveiligingsoplossingen, zullen de sluiting hernoemd worden en bestaan uit twee productievestigingen en twaalf verkoopvestigingen in Frankrijk, en een verkoopkantoor in Luxemburg en België. In alle regio’s biedt het bedrijf producten en diensten aan over vijf lijnen: elektronische beveiliging, veiligheidsdeuren en -scheidingen, kluizen, kasbeheer en toegangscontrole. De transactie zal ook “Fichet Bauche” omvatten, een zeer erkende naam in kwaliteit brandkasten en kluizen. Gunnebo-producten en -diensten zijn vertrouwde beveiligingsoplossingen die worden gekozen door een verscheidenheid van klanten, waaronder banken, industriële en risicovolle locaties, detailhandelszaken, openbare en commerciële gebouwen, interne verkooppunten, aanbieders van systemen voor openbaar vervoer en andere ondernemingen.

OpenGate Capital Signs Agreement to Acquire French, Belgium and Luxembourg Businesses from Gunnebo Group of Sweden

LOS ANGELES & PARIS–(BUSINESS WIRE)–

Cross Border, Corporate Carve-out of Security-Related Businesses Anticipated to Close in Q4 2018

OpenGate Capital, a global private equity firm, announced today that it has signed a binding offer to acquire the French, Belgium and Luxembourg divisions of Gunnebo Group (GUNN: CPH), a leading provider of security products, services and solutions. The acquisition is expected to be completed in the fourth quarter of 2018. Terms of the transaction were not disclosed.

Recognized as an integrated security solutions provider, the Gunnebo entities, which will be renamed post-closing, comprise two production sites and 12 sales branches in France, and a sales office in Luxembourg and Belgium. Throughout all regions, the business offers products and services across five lines: electronic security, security doors and partitions, safes and vaults, cash management and entrance control. The transaction will also include “Fichet Bauche,” a highly recognized name in quality safes and vaults. Gunnebo products and services are trusted security solutions chosen by a variety of customers including banks, industrial and high-risk sites, retail outlets, public and commercial buildings, internal points of sales, mass transit system providers, and other enterprises.

Andrew Nikou, OpenGate Capital’s Founder and Chief Executive Officer commented, “We are really excited to announce the Gunnebo agreement as the business is well positioned for growth under OpenGate’s guidance. I am also very proud that OpenGate will complete yet another cross-border, corporate carve-out of a lower middle market business, a niche market in which OpenGate has several competitive advantages.”

Leading the transaction from OpenGate Capital’s Paris office was Managing Director, Mr. Fabien Marcantetti. Marcantetti stated, “We were pleased to have worked closely with the team at Gunnebo Group and develop a divestiture solution that satisfied their strategic objectives. OpenGate’s investment strategy will be to build upon the many positive attributes of the Gunnebo business to expand and create enhanced value.”

Upon completion, the acquisition of the Gunnebo businesses will be the ninth platform acquisition in OpenGate Capital’s first institutional fund.

About OpenGate Capital

OpenGate Capital is a global private equity firm specializing in the acquisition and operation of businesses to create new value through operational improvements, innovation and growth. Established in 2005, OpenGate Capital is headquartered in Los Angeles, California with a European office in Paris, France. OpenGate’s professionals possess the critical skills needed to acquire, transition, operate, build and scale successful businesses. To date, OpenGate Capital, through its legacy and fund investments, has executed more than 30 acquisitions including corporate carve-outs, management buy-outs, special situations and transactions with private sellers across North America and Europe. To learn more about OpenGate, please visit www.opengatecapital.com.

 

Contacts

For more information, please contact:
OpenGate Media Contacts
Alanna Chaffin
+1 (310) 432-7000
achaffin@opengatecapital.com
or
Sitrick & Company
Mike Sitrick
(310) 788-2850
Mike_Sitrick@sitrick.com
or
OpenGate Business Development Contact
Joshua Adams
+1 (310) 432-7000
jadams@opengatecapital.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.