08:24 uur 29-09-2015

Fluor verkozen tot samenwerkingspartner van Sasol in Zuid-Afrika

IRVING, Texas & JOHANNESBURG, Zuid-Afrika–(BUSINESS WIRE)– Fluor Corporation (Beurs New York: FLR) heeft vandaag bekendgemaakt dat het een driejarige overeenkomst heeft getekend met Sasol Group Technology voor de realisatie van een aantal projecten in een geïntegreerd team op vestigingen van Sasol in Secunda en Sasolburg, Zuid-Afrika.

Hoofddoel van de overeenkomst is dat Fluor en Sasol samen gaan werken aan kleine en middelgrote olie- en gasprojecten. Fluor zal ook haar kennis op het gebied van gepatenteerde techniek en instrumenten en systemen voor de uitvoering van projecten delen met geselecteerde medewerkers van Sasol Group Technology via on-the-job samenwerking. Projecten die onder deze overeenkomst vallen, lopen uiteen van conceptstudies tot volledig ontwerp-, inkoop- en bouwmanagement.

“Wij zijn blij dat Sasol Fluor heeft gekozen als partner voor de uitvoering van een breed scala aan projecten binnen de vestigingen van het bedrijf in Zuid-Afrika”, zegt Taco de Haan, president-directeur van Fluors zakelijke lijn Energy & Chemicals voor Europa, Afrika en het Midden-Oosten. “Met deze samenwerkingsovereenkomst kunnen onze organisaties samen zorgen voor een maximale kostenefficiency bij een groot aantal projecten van Sasol. Hiermee zetten we een succesvolle relatie voort, die al meer dan een halve eeuw bestaat en die geleid heeft tot een aantal indrukwekkende bouwprojecten in Zuid-Afrika.”

De relatie van Fluor met Sasol gaat terug tot de toewijzing van het eerste project in Sasolburg in het begin van de zestiger jaren. In 1975 werd Fluor de belangrijkste aannemer voor Sasol voor ontwerp-, inkoop- en bouwmanagement bij de olie-uit-koleninstallatie Sasol II, en later voor Sasol III. Sindsdien heeft het bedrijf ondersteuning geboden bij diverse andere projecten van Sasol.

Over Fluor Corporation

Fluor Corporation (Beurs New York: FLR) is een wereldwijd techniek- en constructiebedrijf, dat enkele van de meest complexe projecten in de wereld ontwerpt en bouwt. Het bedrijf maakt en levert wereldwijd innovatieve oplossingen voor zijn klanten op het gebied van techniek, inkoop, fabricage, bouw, onderhoud en projectmanagement. Fluor bedient al meer dan een eeuw klanten in de energie-, chemische, overheids-, industriële, infrastructuur-, mijn- en energiemarktsector. Fluor heeft zijn hoofdvestiging in Irving, Texas en staat op plaats 136 op deFORTUNE 500-lijst. Met meer dan 40.000 werknemers wereldwijd, bedroegen de inkomsten van het bedrijf in 2014 $ 21,5 miljard. Ga voor meer informatie naar www.fluor.com of volg ons op Twitter @FluorCorp.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Fluor Corporation
Mediarelaties
Brian Mershon, 469-398-7621
of
Brett Turner, 864-281-6976
of
Beleggersrelaties
Geoff Telfer, 469-398-7070
of
Jason Landkamer, 469-398-7222
of
Mediarelaties Zuid-Afrika
Venetia de Vries, +27 11 482 5775/+27 83 288 9883

Check out our twitter: @NewsNovumpr