16:25 uur 21-09-2015

UpToDate Door Het RIZIV Erkend Als Middel Voor Doorlopende Medische Opleiding

WALTHAM, Mass.–(BUSINESS WIRE)– De afdeling gezondheid van Wolters Kluwer , een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie voor de gezondheidszorg, kondigde vandaag aan dat UpToDate ® , zijn toegejuichte hulpbron voor klinische besluitvorming, door het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (RIZIV)) geaccepteerd is als een middel voor Continuing Medical Education (CME)/Continuing Professional Development (CPD). Belgische artsen kunnen CME/CPD- punten verdienen wanneer ze UpToDate gebruiken om klinische vragen te Beantwoorden.

Door klinische informatie in op UpToDate te zoeken, blijven artsen op de hoogte van wijzigingen in de medische praktijk en van aanbevolen behandelingen in 22 specialismen. Belgische artsen kunnen de tijd die ze besteden aan het onderzoeken van klinische vragen met UpToDate gebruiken voor de vereisten van Continuing Professional Development, zonder extra kosten of extra testen.

De Accrediteringsstuurgroep (ASG) erkent programma’s als UpToDate die AMA PRA Category 1 Credit(s)™aanbieden . Artsen kunnen de met UpToDate verdiende credits indienen voor hun accrediteringspunten. Elke leercyclus levert 0,5 credits op en er is geen beperking op het aantal punten die artsen voor hun vereist aantal punten kunnen indienen.

Om via UpToDate aan de accrediteringspunten te voldoen is gemakkelijker dan ooit in Belgische ziekenhuizen en instellingen waar UpToDate Anywhere voorhanden is. Artsen hebben via mobiele apparaten (smartphone of tablet) toegang tot UpToDate dankzij de bekroonde mobiele app. UpToDate kan ook worden geïntegreerd in het elektronisch patiëntendossier (EPD)-systeem, dat zowel de klinische workflow als de toegang tot accrediteringspunten stroomlijnt.

“De hoeveelheid medische kennis neemt voortdurend toe, maar dat is niet het geval met de tijd om de wijzigende en evoluerende informatie bij te houden. Een van de doeltreffendste manieren om bij te blijven is de nieuwe klinische kennis onmiddellijk bij patiënten in de praktijk te brengen”, zegt Denise Basow, MD, President & CEO, Clinical Effectiveness, Wolters Kluwer. “Klinische medici in België beschikken over een naadloze en eenvoudig toegankelijke manier om punten voor Continuing Medical Education te verdienen wanneer ze UpToDate gebruiken om klinische vragen te beantwoorden op het zorgpunt.”

Meer informatie over het verdienen van punten voor Continuing Medical Education/Continuing Professional Education met UpToDate vindt u op: http://www.uptodate.com/home/earning-cme-ce-cpd-credit-uptodate.

Volg UpToDate op Facebook, Twitter en LinkedIn.

Over Wolters Kluwer

Wolters Kluwer is wereldwijd marktleider in het verstrekken van professionele informatiediensten. Professionals in wetgeving, zaken, fiscaliteit, boekhouding, financiën, audit, risico’s, compliance en gezondheidszorg vertrouwen op de informatie-instrumenten en -oplossingen van Wolters Kluwer om hun zaken op een doeltreffende manier te beheren, hun klanten resultaten te bieden en succes te boeken in een steeds dynamischer wordende wereld.

Wolters Kluwer zette in 2014 een jaarinkomstenresultaat neer van 3,7 miljard euro. De groep is actief in meer dan 170 landen en stelt wereldwijd meer dan 19.000 mensen tewerk. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Alphen aan den Rijn in Nederland. De aandelen van Wolters Kluwer zijn beursgenoteerd bij Euronext Amsterdam (WKL) en zijn opgenomen in de AEX- en Euronext 100-index. Wolters Kluwer heeft een gesponsord “Level 1 American Depositary Receipt”-programma. De ADR’s worden in de V.S. onderhands verhandeld (WTKWY).

Wolters Kluwer Health is een toonaangevende wereldwijde leverancier van informatie- en zorgpuntoplossingen voor de sector van de gezondheidszorg. Voor meer informatie over onze producten en organisatie bezoekt uwww.wolterskluwerhealth.com, volgt u @WKHealth of @Wolters_Kluwer op Twitter, vindt u ons leuk op Facebook, volgt u ons op LinkedIn of volgt u WoltersKluwerComms op YouTube.

Contacts

Wolters Kluwer | UpToDate
André Rebelo, +1 781-392-2411
Public & Analyst Relations Manager
andre.rebelo@wolterskluwer.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr