10:53 uur 05-08-2015

IQMS ontvangt extra investering van $ 40 miljoen van TCV en Banneker

PASO ROBLES, Californië–(BUSINESS WIRE)– IQMS, een toonaangevende autoriteit op het gebied van ERP-productiesoftware en MES, heeft vandaag bekendgemaakt dat de groeivermogensbedrijven Technology Crossover Ventures (TCV) en Banneker Partners een extra investering van $ 40 miljoen in IQMS hebben gedaan, voor een totaal van $ 75 miljoen gedurende het afgelopen jaar.

“IQMS is een sterk bedrijf in een gezonde markt en onze eerste investering in IQMS in augustus 2014 heeft zich ontwikkeld tot een succesvolle samenwerking,” aldus Jake Reynolds, TCV-partner. “Met ERP en MES gecombineerd in één pakket is IQMS de manier waarop mensen over productiesoftware denken opnieuw aan het uitvinden en we zijn er zeer enthousiast over dat we onze investering in het bedrijf en de fabricagebranche kunnen intensiveren.”

In combinatie met deze investering heeft IQMS de zeer ervaren ondernemingssoftwareprofessional Gary Nemmers als CEO aangesteld. Voorafgaand aan zijn dienstverband bij IQMS werkte Nemmers bij WMS-leverancier HighJump, waar hij zich heeft bewezen in het bedrijven naar een volgend niveau in verkoop en bedrijfskundige topprestaties brengen. Randy Flamm, de oprichter van IQMS, wordt chief product officer en blijft aan als chairman van de Board of Directors.

“TCV en Banneker zijn investeerders in groeiaandelen. Ons gemeenschappelijk doel is dat IQMS een top-vijf ERP-leverancier wordt voor fabrikanten wereldwijd,” aldus Randy Flamm, chairman bij IQMS. “Met de investering van TCV hebben we de middelen om te verzekeren dat IQMS voor de toekomst goed wordt gefinancierd en gemanaged. IQMS zal doorgaan met groeien als een leider op het gebied van productie-ERP en automatisering en onze klanten en toekomstige klanten kunnen uitzien naar een hogere investering in het product en het bedrijf.”

“IQMS is een spannend bedrijf – Het bedient fabrikanten met een uniek ERP-merk dat zowel veelomvattend is als gericht op het oplossen van problemen op de werkvloer,” aldus Gary Nemmers, nieuwe CEO bij IQMS. “Van wat ik heb gezien is het potentieel voor groei van IQMS onbegrensd. Ik kan niet trotser zijn dan ik nu ben om bij IQMS aan het roer te mogen staan terwijl we ons blijven ontwikkelen tot een toonaangevende autoriteit op het gebied van ERP-productiesoftware.”

Over IQMS

De afgelopen 25 jaar heeft IQMS ERP-productiesoftware ontworpen en ontwikkeld voor de repetitieve, de proces- en de assemblage-industrie. Tegenwoordig biedt IQMS een uitgebreide realtime ERP-software- en MES-oplossing voor de automobiel-, medische, verpakkings-, consumentengoederen- en andere productiemarkten. De innovatieve, single-database enterprise-softwareoplossing EnterpriseIQ biedt een schaalbaar systeem dat ontworpen is om gemakkelijk met de klant mee te groeien met volledige bedrijfsfunctionaliteit, waaronder boekhouding, kwaliteitscontrole, toeleveringsketen, werkplaats, WSM, CRM en activiteiten. Met kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië bedient IQMS producenten over de hele wereld. Ga voor meer informatie naar www.iqms.com.

Over Technology Crossover Ventures:

Technology Crossover Ventures (TCV), opgericht in 1995, is een vooraanstaand kapitaalverschaffer aan private en publieke bedrijven in het groeistadium en aan publieke bedrijven in de technologiebranche. Met bijna $ 10 miljard bijeengebracht kapitaal heeft TCV gedurende de laatste 20 jaar in meer dan 200 technologiebedrijven geïnvesteerd. Geselecteerde investeringen zijn onder meer Altiris, C|NET, ExactTarget, Expedia, Facebook, Fandango, FX Alliance, GoDaddy, Genesys Software, HomeAway, Netflix, RealNetworks, Redback Networks, Rent the Runway, Sitecore, Splunk, Spotify, Thinkorswim, VICE Media en Zillow. De hoofdvestiging van TCV is in Palo Alto, Californië, met kantoren in New York en Londen. Ga voor meer informatie over TCV, waaronder een compleet overzicht van investeringen van TCV naar www.tcv.com.

Over Banneker Partners:

Banneker Partners, opgericht in 2010, is een private-equity- en groeikapitaalbedrijf dat zich richt op investeringen in vooraanstaande software/SaaS-, internet- en technologiebedrijven. Tot de geselecteerde investeringen behoren Auditfile.com, Ancestry.com, Genesys Software en RocketLawyer. Banneker Partners is gevestigd in San Francisco, Californië. Ga voor meer informatie over Banneker Partners naar www.bannekerpartners.com

Neem contact op met IQMS via:

de website: IQMS.com
Twitter: @IQMSerp
LinkedIn: http://www.linkedin.com/company/IQMS
Facebook: https://www.facebook.com/IQMSerp
YouTube: https://www.youtube.com/IQMSerp
Google+: https://plus.google.com/+IQMSerp

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Contacts

IQMS
Steve Bieszczat
Chief Marketing Officer
805-227-1122
sbieszczat@iqms.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr