14:29 uur 08-05-2024

Aqara brengt Hub M3 wereldwijd uit

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smart home-producten, heeft bekendgemaakt dat haar Matter-hub van de volgende generatie, de Hub M3, wereldwijd beschikbaar komt. De M3 is ontworpen met focus op edge computing en prioriteit aan privacy en lokale automatiseringsmogelijkheden, die onafhankelijk van de internetverbinding of zelfs de hub zelf kunnen worden uitgevoerd.1 Dankzij de veelzijdige ingebouwde connectiviteit kunnen Aqara-accessoires, infrarood-compatibele gadgets en diverse Matter-apparaten van derden naadloos worden geïntegreerd. Hierdoor kan de hub fungeren als een centraal punt voor smart home-automatisering en worden tegelijkertijd de privacy en het installatiegemak gewaarborgd.

“Aqara zet zich ervoor in om de ultieme smart home-ervaring te creëren die zich voortdurend aanpast aan de veranderende behoeften van gebruikers,” aldus Cathy You, Senior Vice President van Global Business and Strategy bij Aqara. “De mogelijkheden van de Hub M3 op het gebied van edge computing bieden gebruikers een extra laag van stabiliteit en veiligheid. Daarnaast zal de Matter-compatibiliteit de interoperabiliteit en keuzevrijheid voor gebruikers aanzienlijk verbeteren.”

De M3, die in januari werd geïntroduceerd op de CES, onderscheidt zich als Edge Hub niet alleen door het bieden van gegevensprivacy door middel van end-to-end gecodeerde lokale opslag, maar ook door het bieden van geavanceerde lokale automatiseringsmogelijkheden. Voor Aqara-gebruikers die al in het bezit zijn van een Aqara Zigbee-hub, versterkt de implementatie van een Hub M3 de robuustheid van hun smart home-netwerken verder. Bovendien maakt het verdere lokale automatisering tussen Aqara-apparaten onderling mogelijk. Eenmaal toegevoegd aan het netwerk, neemt de M3 de leiding over andere Aqara Zigbee-hubs en Wi-Fi-apparaten, en zorgt de hub ervoor dat automatiseringsbewerkingen tussen deze apparaten kunnen worden uitgevoerd op de Edge in plaats van in de cloud. Hierdoor wordt continue functionaliteit gewaarborgd tijdens storingen in de internet- of cloudservice.2 De Hub M3 maakt het ook mogelijk bepaalde Aqara Zigbee-apparaten met Repeater-functionaliteit te laten fungeren als proxy-hub en automatiseringen te laten uitvoeren, wanneer de M3 niet beschikbaar is. De aankomende Aqara Thread-apparaten met Mesh Extender-functionaliteit zullen naar verwachting apparaatbinding via de M3 ondersteunen.

Als de nieuwste ontwikkeling in het assortiment smart home control centers van Aqara ondersteunt de M3 meerdere protocollen, waaronder Thread, Zigbee, Wi-Fi, Bluetooth en infrarood (IR). Hierdoor is het apparaat een uitgebreide hub voor smart home-beheer. De hub verbindt en beheert de klassieke Aqara Zigbee-apparaten, en dient als Matter-bridge.3 Dankzij de 360° IR-blaster optimaliseert de nieuwe hub de bediening van IR-apparaten door de status ervan rechtstreeks te synchroniseren met Aqara Home wanneer gebruik wordt gemaakt van een IR-afstandsbediening. Bovendien zorgt de M3 voor de integratie van de nieuwste Aqara Thread-apparaten en bepaalde Matter-compatibele apparaten van andere merken in Aqara Home.4 Dit betekent dat gebruikers apparaten van verschillende merken en ecosystemen in de Aqara Home-app kunnen verbinden en beheren, om maximale flexibiliteit en compatibiliteit te waarborgen.

Enkele andere verbeteringen van de Hub M3 zijn:

  • Matter-bridge voor infrarode airco-units: De hub kan een infrarood-compatibele airconditioner of warmeluchtpomp in Matter integreren, waardoor bediening en automatisering van de airco via Matter-compatibele platforms mogelijk wordt gemaakt.5
  • Naadloze groepsmigratie: Gebruikers apparaten die gebruikmaken van een bridge eenvoudig migreren van oudere Aqara-hubs naar de M3.2 Hierdoor wordt de continuïteit van de Aqara Home-instellingen en automatiseringsinstellingen gewaarborgd, zonder dat elk apparaat opnieuw hoeft te worden geconfigureerd.
  • Verbeterde internetconnectiviteit: De M3 is voorzien van dual-band Wi-Fi (2,4 GHz/5 GHz) met WPA3-beveiliging en een poort met PoE-functionaliteit, waardoor extra stabiliteit en flexibiliteit wordt geboden.
  • Krachtige luidspreker: De ingebouwde 95 dB-luidspreker kan worden gebruikt voor alarmsignalen voor woningbeveiliging en andere instelbare signalen.

De Hub M3 is verkrijgbaar in de Amazon brand stores van Aqara in Noord-Amerika (VS en Canada), Europa (Duitsland, Frankrijk, Italië, Polen, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en Azië (Japan), en bij bepaalde Aqara-retailers wereldwijd.

Meer informatie over de M3 is te vinden op onze website.

1. Sommige Aqara Home-automatiseringen hebben mogelijk een internet- en cloudservice nodig om te kunnen functioneren. Enkele voorbeelden van automatiseringen zijn pushmeldingen en locatieservices (bijvoorbeeld geofencing, lokale weerinformatie, zonsopgang/zonsondergang).

2. Edge-automatisering en groepsmigratie worden niet ondersteund door de originele Aqara Hub en de Camera Hub G2H.

3. Niet alle Aqara Zigbee-apparaten kunnen via een bridge worden verbonden met Matter.

4. Ondersteuning voor Matter-apparaten van andere fabrikanten is op het moment van lancering van de M3 beperkt tot bepaalde merken en apparaattypen.

5. De functionaliteit van infrarode airco-units kan variëren, afhankelijk van het specifieke Matter-compatibele platform. Elke M3-hub kan één infrarode airco-eenheid via een bridge met Matter verbinden.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen van de media:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr