12:31 uur 28-02-2024

Aqara geeft het startsein voor een Smart Lock U200-crowdfundingcampagne

De moderne, sleutelloze oplossing voor toegang tot de woning is nu in vooruitbestelling beschikbaar op Kickstarter

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een vooraanstaande leverancier van oplossingen voor de intelligente woning, kondigt enthousiast de aanvang van een crowdfundingcampagne voor haar nieuwste oplossing voor woningtoegang, de Smart Lock U200, op Kickstarter. Het U200-slot is ontworpen met het oog op flexibiliteit, gebruiksgemak en beveiliging. Het berust op het nieuwste Thread-protocol en is inherent Matter-compatibel, bedoeld voor een moeiteloze integratie in een zeer ruim gamma smart home-apparaten binnen diverse systemen en merken1.

Als grondslag maakt de U200 van Aqara gebruik van moderne techniek die ontwikkeld is om gebruikers talrijke opties voor veilige toegang te bieden, gaande van vingerafdrukken, eenmalige en terugkerende PIN-codes, toegang van op afstand via app’s op de gsm, commando’s via een spraakassistent en de NFC-kaarten en fysieke sleutels van Aqara. Verder is Aqara volop bezig met het toevoegen van de HomeKey-ondersteuning aan het U200-slot, zodat iOS-gebruikers het slot kunnen openen door gewoon op een compatibele iPhone en Apple Watch te drukken. De U200 zal ook een van de eerste Matter-compatibele sloten zijn die HomeKey-ontgrendeling ondersteunt, en het Aqara-team zit geen minuut stil om alles te ontwikkelen en te testen vooraleer de geoptimaliseerde ervaringen aan te bieden2.

De U200 heeft een modern design dat moeiteloos op bestaande deuren geïnstalleerd kan worden, zonder dat u hiervoor een uitgebreide wijziging of renovatie moet voorzien. Het slot is compatibel met de meeste deuren in Europa en Noord-Amerika, het kan worden bevestigd aan bestaande sluitmechanismen zoals Europese cilindersloten (noodfunctie vereist) en veiligheidssloten aan de hand van een van de voorziene adapters3. De U200 beoogt om aan een grote waaier eigenaars en huurders van woningen een moderne, sleutelloze levensstijl voor te stellen, terwijl de optie om een traditionele sleutel te gebruiken behouden blijft. De gebruikers genieten eveneens van eenvoudig delen van toegang, controle van toegang van op afstand en updates van de status van het slot in realtime voor een groter gebruiksgemak en betere beveiliging.

Het U200-slot werkt op herlaadbare Li-ion-batterijen, terwijl het bijhorende draadloze toetsenklavier ofwel met een set van vier AAA-batterijen kan worden gevoed, of bedraad op de bestaande kabel van de deurbel (12V-24V gelijkstroom voeding). Dankzij het voedingsefficiënte Thread-protocol gaan de batterijen van het U200-slot tot 6 maanden mee tussen elke oplaadbeurt4. Bovendien heeft het draadloze toetsenklavier een IPX5-beschermingsgraad en is het tegen extreme hitte en kou bestand (-18℃/0℉ tot 66℃/151℉), wat de standvastigheid in alle klimaatsomstandigheden verzekert.

Als integraal deel van een geconnecteerde woning werkt het intelligente U200-slot probleemloos met andere smart home-accessoires, zodat gebruikers een volledig geautomatiseerde en gepersonaliseerde smart home-ervaring tot stand kunnen brengen. Om bijvoorbeeld het beveiligingssysteem van de woning automatisch uit te schakelen wanneer de U200 door een lid van het gezin wordt ontgrendeld, of om de camera in huis en de videodeurbel te activeren na verschillende, opeenvolgende mislukte pogingen om de deur te ontgrendelen. De U200 is in drie kleuropties in vooruitbestelling beschikbaar op Kickstarter, zodat die in elk woninginterieur geïntegreerd kan worden en zo de perfecte aanvulling voor elke woning wordt.

De Smart Lock U200 van Aqara is nu in vooruitbestelling beschikbaar op Kickstarter via https://www.kickstarter.com/projects/aqara-u200/smartlock voor wie bij de eersten wil zijn om het nieuwste snufje op gebied van technologieën voor toegang tot woningen in huis te halen.

  1. De U200 kan gekoppeld worden met de Aqara Home-app via Bluetooth of de komende Aqara Hub M3. Compatibiliteit met Matter-compatibele platformen van derden (bijv., Amazon Alexa, Apple Home, Google Home, Samsung SmartThings, Home Assistant) zal naar verwachting in golven worden uitgebouwd, en kan eventueel nog niet beschikbaar zijn bij de verzending van vooruitbestelde eenheden.
  2. Ondersteuning van HomeKey-ontgrendeling is momenteel in ontwikkeling, en zal naar verwachting beschikbaar worden via een latere OTA-update nadat het slot een bepaalde certificering krijgt.
  3. Beperking van toepassing. Controleer de pagina van Kickstarter of raadpleeg de ondersteuning van Aqara voor gedetailleerde richtlijnen over de compatibiliteit van het U200-slot.
  4. De levensduur van de batterij van 6 maanden is gebaseerd op een hypothetische 8 cycli van vingerafdruk-/NFC-ontgrendeling en vergrendeling per dag.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr