20:08 uur 09-07-2024

Aqara kondigt mondiale beschikbaarheid van Smart Lock U200 aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een wereldleider en pionier in IoT, kondigde vandaag de officiële lancering aan van de veelbesproken Smart Lock U200. Het U200-slot is een sleutelloze oplossing voor het beheer van de toegang tot een woning, ontworpen als moderniseringsconcept. Het biedt een ongeëvenaard gebruikscomfort, geavanceeerde beveiligingsfuncties en probleemloze interoperabiliteit binnen smart home-ecosystemen en apparaten dankzij de geïntegreerde Matter-compatibiliteit.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20240709474044/nl/

Aqara Smart Lock U200 (Photo: Business Wire)

Aqara Smart Lock U200 (Photo: Business Wire)

De Aqara Smart Lock U200 stelt een moderne levensstijl zonder sleutels voor aan een groot aantal eigenaars en huurders van een woning, en biedt diverse opties voor beveiligde toegang via deuren, zoals Apple home keys, waarmee gebruikers van iOS moeiteloos kunnen ontgrendelen door gewoon te tikken op een compatibele iPhone of Apple Watch. De U200 onderscheidt zich als een van de eerste Matter-over-Thread sloten die sleutelontgrendeling van woningen ondersteunen, en het is ook een van de eerste smart locks voor modernisering die de Apple home key als functie heeft.

Andere ontgrendelingsmethoden van de Smart Lock U200 zijn:

  • Herkenning van de vingerafdruk: snelle en veilige toegang dankzij een vingerafdruklezer met grote nauwkeurigheid.
  • PIN-codes: u kunt gepersonaliseerde codes invoeren op de wireless keypad die bij de levering is inbegrepen en reeds gekoppeld is. Gebruikers van Aqara Home kunnen de toegang van gasten bovendien makkelijk beheren aan de hand van periodieke wachtwoorden, maar ook eenmalige wachtwoorden die men van op afstand kan aanmaken, delen en zelfs gebruiken wanneer het slot met geen enkel platform is verbonden.
  • Mobiele apps en spraakassistenten: afstandsbediening via Aqara Home, Alexa, Apple Home/Siri, Google Home/Google Assistant, SmartThings, Home Assistant en vele andere1.
  • Aqara NFC-kaarten: snel en eenvoudig ontgrendelen met Aqara’s NFC key fobs2.
  • Traditionele sleutels: toegang in noodgeval met de originele sleutels.

Het U200-slot onderscheidt zich door het strakke design ten behoeve van modernisering van sloten, zodat eigenaars en huurders van een woning hun bestaande sloten kunnen upgraden – bijvoorbeeld Europese ingelaten sloten of Amerikaanse veiligheidssloten – zonder dat u sleutels moet vervangen of de structuur van de deur moet veranderen. Dit slot biedt een ogenblikkelijke, smart update voor de meeste woningen en is geschikt voor een doe-het-zelf installatie, omdat het aanbrengen van de U200 boven het bestaande slot eenvoudig met enkel een schroevendraaier kan worden uitgevoerd.

Beveiliging is een topprioriteit met de Smart Lock U200. Het beschikt over geavanceerde codering om tegen hacking te beschermen, een alarm waarmee niet kan worden geknoeid op de wireless keypad, en een automatische vergrendelfunctie die de deur na een ingestelde periode automatisch vergrendelt. Verder verschaft de U200 meldingen in realtime, zodat de gebruikers geïnformeerd blijven over de beveiligingsstatus van hun woning.

De U200 behoudt heel wat populaire functies van de vorige Aqara locks, zoals lokale, gecodeerde opslag van gevoelige gegevens zoals vingerafdrukken en wachtwoorden, en een bescherming om de PIN-code tegen spieken te beveiligen, een modus Niet-Storen, een Passage-modus en een Nachtslot-modus3. Verder zijn er doordachte functies voorzien, zoals de modus geluidsarm ontgrendelen, om het geluidsniveau te minimaliseren, een trekveerfunctie voor deuren zonder deurklink of deuren die naar binnen opengaan, maar ook functies zoals draaien-om-te-vergrendelen en draaien-om-te-ontgrendelen.

Het U200-slot, gebaseerd op het energie-efficiënte Thread-protocol, is ontworpen voor intensief gebruik. Het slot werkt op herlaadbare Li-Ion-batterijen, en tussen elke oplaadbeurt gaan de batterijen tot 6 maanden mee. Verder werkt de wireless keypad met IPX5-graad op AAA-batterijen of op de bestaande bedrading van de deurbel, zodat het zonder onderbrekingen kan worden gebruikt4.

De Smart Lock U200 is nu verkrijgbaar in de Amazon merkstores van Aqara in heel Noord-Amerika (VS, Canada) en in Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Polen, Spanje, het Verenigd Koninkrijk), en via een selectie Aqara-retailers over de hele wereld.

Het U200-slot is compatibel met Europese ingelaten sloten met noodfunctie, en ondersteunt diverse cilinders zoals Europese profielcilinders, een aantal Scandinavische profielcilinders en Engelse ovale cilinders. Dankzij een noodfunctie kan de cilinder van aan de buitenzijde met een sleutel worden ontgrendeld, zelfs als er al een andere sleutel aan de binnenzijde is ingebracht. Aanpasbare cilinders worden door Aqara apart verkocht. De U200 is eveneens compatibel met veiligheidssloten met één enkele cilinder.

Voor meer informatie over de U200 lock en de betreffende compatibiliteit, gaat u naar onze website.

  1. Een Matter-controller met Thread Border Router-functionaliteit is vereist om de Smart Lock U200 met een Matter-compatibel systeem van derden te verbinden.
  2. De Aqara NFC-kaart is verkrijgbaar in de doos bij de Smart Lock U200 Kit of apart verkocht.
  3. Het is mogelijk dat een aantal van deze functies op het moment van de lancering niet beschikbaar zijn. Zij zullen dan bij latere OTA-updates worden toegevoegd.
  4. De levensduur van de batterij van zes maanden is gebaseerd op een veronderstelde 8 cycli ontgrendelen en vergrendelen per dag. Om de wireless keypad met de bestaande bedrading van de deurbel te gebruiken, is een stroomvoorziening van 12V-24V AC/DC vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr