17:20 uur 09-04-2024

Aqara breidt Thread-productenportfolio uit met een nieuwe bewegingssensor

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een vooraanstaande leverancier van smart home-oplossingen, maakte vandaag de beschikbaarheid van de Motion & Light Sensor P2 bekend, de bewegingssensor van de nieuwe generatie gebouwd op het Thread-protocol en de sectorverenigende Matter-standaard. De geïntegreerde Matter-connectiviteit biedt ongeëvenaarde compatibiliteit onder smart home-platformen waaronder Amazon Alexa, Apple Home, Google Home en Samsung SmartThings1. Dankzij de lokale netwerkcapaciteiten van Matter verzekert de P2-sensor betere reactiviteit en betrouwbaarheid.

“In de snel uitbreidende werekdwijde markt voor PIR-sensoren (Passive Infrared sensoren) heeft Aqara een opmerkelijk succes bereikt. Het voorbije jaar heeft het bedrijf meer dan 100.000 stuks verkocht,” verklaart Cathy You, Senior Vice President, Global Business & Strategy van Aqara. “De lancering van de Motion & Light Sensor P2, die onze vermaarde sensortechnologie combineert met de nieuwste snufjes op gebied van connectiviteitsprotocollen en -standaarden, belichaamt onze toekomstgerichte aanpak en onze inzet om smart home-oplossingen voor te stellen die klaar zijn voor de evolutie van morgen.”

De Motion & Light Sensor P2 integreert een PIR-bewegingssensor met een zeer brede hoek en met een stand-alone verlichtingssensor, wat zorgt voor een nauwkeurige detectie tot op 7 meter (ca. 23 voet) en 170° horizontaal2. Dit vereenvoudigt een aantal toepassingsscenario’s, gaande van geautomatiseerde verlichting en verbetering van de beveiliging tot klimaatregeling. De sensor meet ook de lichtintensiteit, onafhankelijk van de bewegingsdetectie3, waardoor gesofisticeerde controle van de verlichting en de raamsverduistering mogelijk wordt om optimaal comfort en energie-efficiëntie te bieden. De Motion & Light Sensor P2 is ontworpen om lang mee te gaan: het heeft een robuuste levensduur van de batterij tot twee jaar, waardoor het betrouwbaar kan werken met een minimum aan onderhoud.

Als apparaat voorzien van Thread-technologie verbindt de Motion & Light Sensor P2 met elke Matter-controller met Thread Border Router-functionaliteit en kan het binnen diverse compatibele platformen worden gebruikt dankzij de multi-admin functie van Matter. Bovendien biedt de sensor een aantal exclusieve eigenschappen van Aqara Home zoals personaliseerbare gevoeligheid en instelling van de detectietime-out voor prestaties op maat4. De gebruikers kunnen beide parameters verder verfijnen via de Aqara Home-app, die Aqara’s eigen Matter-controller met Thread-technologie vereist, bijvoorbeeld voor de komende Hub M3.

Als onderdeel van Aqara’s uitbreidende productenlijn met Thread-functie is de Motion & Light Sensor P2 een voorbeeld van het engagement van het bedrijf om smart home-ervaringen te bevorderen via betere interoperabiliteit en eenvoud. De komende maanden worden andere Thread-apparaten van Aqara verwacht, waaronder de eerder vermelde Hub M3 en de moderniserende oplossing voor woningtoegang Smart Lock U200.

De Motion & Light Sensor P2 is nu verkrijgbaar bij Aqara’s Amazon merkwinkels in Noord-Amerika (VS, Canada), Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk) en Azië (Japan), alsook bij een selectie Aqara-retailers verspreid over de hele wereld5.

Voor meer informatie over deze sensor gaat u naar onze website.

1. Een Matter-controller met Thread Border Router-functionaliteit is vereist voor verbinding met het betreffende systeem voorzien van Matter-functie.

2. Op basis van de interne labotest, gemeten bij een kamertemperatuur van 25°C (ca. 77°F) en hoog gevoeligheidsniveau.

3. De verlichtingswaarnemingsfunctie is niet beschikbaar op Alexa op het moment van de lancering.

4. De sensor is standaard op middelhoge gevoeligheid ingesteld, en met een detectietime-out van 30 seconden.

5. De productbeschikbaarheid kan variëren naargelang het retailkanaal.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr