11:28 uur 21-12-2023

Zayed Sustainability Prize opent inzendingen voor 2025-cyclus

Kleine en middelgrote ondernemingen, non-profitorganisaties en middelbare scholen worden uitgenodigd om inzendingen in te dienen vóór de deadline van 23 juni 2024

Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De Zayed Sustainability Prize, de baanbrekende wereldwijde duurzaamheidsprijs en humanitaire prijs van de VAE, heeft officieel aangekondigd dat de 2025-cyclus nu open is voor inzendingen.

Inzendingen worden tot 23 juni 2024 geaccepteerd via het online portaal van de prijs. Kleine tot middelgrote ondernemingen (mkb’s), non-profitorganisaties (ngo’s) en middelbare scholen met duurzame oplossingen worden uitgenodigd om een inzending in te dienen voor overweging in een van de zes categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water, Klimaatactie, Wereldwijde middelbare scholen.

Naar aanleiding van de lancering van de inzendingscyclus van 2025 zei Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, minister van Industrie en Geavanceerde Technologie van de VAE, directeur-generaal van de Zayed Sustainability Prize, en president van de COP28: “Sinds 2008 eert de Zayed Sustainability Prize de erfenis van Sheikh Zayed door inclusieve duurzame en humanitaire ontwikkeling over de hele wereld te bevorderen. In dit beslissende decennium voor klimaatverandering zijn deze waarden belangrijker dan ooit. Ik ben optimistisch dat de prijs zal bijdragen aan wereldwijde klimaatactie in overeenstemming met de consensus van de VAE, die de weg zal vrijmaken voor een effectieve reactie op het besluit over de wereldwijde inventarisatie.”

Als reactie op de dringende klimaatcrisis en om de inspanningen van de VAE om praktische oplossingen te versnellen die nodig zijn om klimaatactie te stimuleren, en kwetsbare gemeenschappen over de hele wereld te verheffen, verder te ondersteunen, heeft de prijs zijn fondsen verhoogd van US $ 3,6 miljoen naar US $ 5,9 miljoen. De prijs beloont US $ 1 miljoen voor elke winnaar in de organisatorische categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water en Klimaatactie. De categorie Wereldwijde middelbare scholen is verdeeld in zes wereldregio’s, waarbij elke school tot US $ 100.000 kan claimen om hun project te starten of verder uit te breiden. De zes wereldregio’s van de categorie Wereldwijde middelbare scholen zijn Amerika, Europa en Centraal-Azië, het Midden-Oosten en Noord-Afrika, Afrika bezuiden de Sahara, Zuid-Azië en Oost-Azië en de Stille Oceaan. De meest recente Zayed Sustainability Prize-winnaars werden erkend tijdens een prijsuitreiking gehouden tijdens COP28 VAE.

Om een breder scala aan organisaties en middelbare scholen aan te moedigen om deel te nemen, accepteert de prijs inzendingen in meerdere talen, waaronder Arabisch, Chinees, Engels, Frans, Russisch, Spaans en Portugees. Dit zal ervoor zorgen dat innovatieve oplossingen met verschillende taalkundige en culturele achtergronden kunnen worden herkend.

Voor de categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water en Klimaatactie moeten organisaties bewijzen dat ze de toegang tot essentiële producten of diensten in hun doelgemeenschappen verbeteren en in staat zijn om een langetermijnvisie voor betere leef- en arbeidsomstandigheden te implementeren. Voor de categorie Wereldwijde middelbare scholen moeten projecten worden geleid door studenten en moeten ze innovatieve benaderingen demonstreren om duurzaamheidsuitdagingen aan te pakken.

De evaluatie van elke inzending voor de prijs bestaat uit een rigoureus proces in drie fasen. Ten eerste wordt er een due diligence uitgevoerd op alle inzendingen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de evaluatiecriteria van Impact, Innovatie en Inspiratie van de prijs. Dit identificeert de gekwalificeerde inzendingen en resulteert in de selectie van in aanmerking komende kandidaten. Hierna worden evaluaties uitgevoerd door een selectiecommissie bestaande uit categorie-specifieke panels van onafhankelijke internationale experts. Uit deze shortlist van kandidaten worden de finalisten gekozen en vervolgens naar de prijsjury gestuurd die unaniem de winnaars in alle zes categorieën kiest.

De winnaars van de Zayed Sustainability Prize worden bekendgemaakt tijdens een prijsuitreiking tijdens de Abu Dhabi Sustainability Week (ADSW) 2025.

Over de Zayed Sustainability Prize

De Zayed Sustainability Prize is een eerbetoon aan de erfenis van de medeoprichter van de VAE, wijlen Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. De prijs heeft als doel duurzame ontwikkeling en humanitaire actie te stimuleren door organisaties en middelbare scholen te erkennen en te belonen die innovatieve duurzame oplossingen bieden in de categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water, Klimaatactie en Wereldwijde middelbare scholen. Via de 117 winnaars heeft de prijs al meer dan 15 jaar het leven van 384 miljoen mensen over de hele wereld positief beïnvloed.

Bron: AETOSWire

Contacts

Reem Diab, +971 55 702 6267

Reem.Diab@bcw-global.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr