12:33 uur 05-12-2023

11 winnaars erkend tijdens Zayed Sustainability Prize Awards Ceremony gehouden tijdens COP28 VAE

Zijne Hoogheid Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan, president van de VAE, heeft vandaag de winnaars van de Zayed Sustainability Prize, de baanbrekende wereldwijde prijs van de VAE op het gebied van duurzaamheid en humanisme, uitgereikt tijdens een ceremonie die werd gehouden op COP28 UAE in Expo City Dubai.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20231201581506/nl/

11 winners of the Zayed Sustainability Prize Recognised at COP28 (Photo: AETOSWire)

11 winners of the Zayed Sustainability Prize Recognised at COP28 (Photo: AETOSWire)

ABU DHABI, Verenigde Arabische Emiraten–(BUSINESS WIRE)– De ceremonie werd bijgewoond door talrijke hoofden van delegaties die deelnamen aan COP28, ministers, hoge overheidsfunctionarissen en prijswinnaars en finalisten.

Zijne Hoogheid feliciteerde de winnaars, prees hun inspanningen om duurzaamheid te bevorderen en moedigde hen aan om hun belangrijke bijdragen op dit gebied voort te zetten. Zijne Hoogheid benadrukte dat de VAE standvastig is in het voortbouwen op haar gevestigde erfenis op het gebied van duurzaamheid, een basis gelegd door de grondlegger van het land, wijlen Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan. In dit verband benadrukte Zijne Hoogheid de belangrijke rol van de Zayed Sustainability Prize bij het bevorderen van duurzame ontwikkeling, het dienen van de mensheid en het in staat stellen van innovators, ondernemers en jongeren om actief bij te dragen aan het maken van een positief verschil voor onze planeet.

De prijs eert de erfenis van de oprichter van de VAE, Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyan, door kleine en middelgrote ondernemingen, non-profitorganisaties en middelbare scholen te belonen die zich bezighouden met gezondheids-, voedsel-, energie-, water- en klimaatgerelateerde uitdagingen. Via de 106 vorige winnaars heeft de prijs al meer dan 15 jaar het leven van 384 miljoen mensen over de hele wereld veranderd.

De elf winnaars van de prijs voor de huidige cyclus werden in september gekozen door een gerenommeerd panel van juryleden, die elke inzending rigoureus evalueerden op zijn bijdrage en inzet voor het leveren van impactvolle, innovatieve en inspirerende oplossingen in de zes categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water, Klimaatactie en Wereldwijde middelbare scholen.

Om zijn inzet voor het bevorderen van duurzame en humanitaire ontwikkeling te versterken, verhoogt de Zayed Sustainability Prize zijn schenking, van 3,6 miljoen dollar tot 5,9 miljoen dollar, met onmiddellijke ingang.

Dr. Sultan Ahmed Al Jaber, minister van Industrie en Geavanceerde Technologie van de VAE, directeur-generaal van de Zayed Sustainability Prize, en president van de COP28, zei: “Vandaag bevestigt de VAE zijn toewijding om klimaatverandering te bestrijden en kwetsbare gemeenschappen te versterken, terwijl we US $ 1 miljoen toekennen aan elk van onze gerenommeerde winnaars op het gebied van gezondheid, voedsel, water, energie en klimaatactie, en US $ 150.000 aan elke winnaar van wereldwijde middelbare scholen. Deze substantiële financiering zal helpen bij het opschalen van hun innovatieve oplossingen en het leveren van transformationele vooruitgang over de hele wereld, vooral in het wereldwijde zuiden.”

“Nu het 15-jarig jubileum van de Zayed Sustainability Prize ten einde loopt, reflecteren we op de missie van de VAE om inclusieve duurzame ontwikkeling en klimaatactie te stimuleren. De prijs eert niet alleen Sheikh Zayed’s erfenis van sociaal welzijn, maar breidt het bereik van zijn visie op wereldwijde schaal uit.”

Met een groter fonds kan de prijs zijn steun verbreden voor innovatieve oplossingen die niet alleen een positieve invloed hebben op het milieu, maar ook het welzijn en de economische ontwikkeling van ‘s werelds meest klimaatgevoelige gemeenschappen verbeteren.

In de nieuwe categorie Klimaatactie won Kelp Blue, een Namibische kmo, de prijs voor zijn ambitieuze inspanningen om grootschalige kelpbossen in diepe wateren te cultiveren, bij te dragen aan het herstel van de biodiversiteit in de oceaan en jaarlijks 100.000 ton CO2 uit de atmosfeer te vangen. Bovendien hebben hun activiteiten werkgelegenheid gecreëerd in kustgemeenschappen.

In de categorie Gezondheid kreeg de Indonesische doctorSHARE de prijs voor zijn baanbrekende werk om toegang tot gezondheidszorg te bieden aan moeilijk bereikbare gebieden, met name met drijvende binnenvaartziekenhuizen. Hun impact is aanzienlijk, na meer dan 160.000 patiënten te hebben behandeld.

In de categorie Voedsel won Gaza Urban & Peri-urban Agricultural Platform (GUPAP) uit Palestina voor zijn bijdragen aan het ondersteunen van een veerkrachtigere landbouwsector in Gaza. De NPO vergemakkelijkt de toegang tot lokaal geproduceerd voedsel, biedt werkzekerheid aan 200 vrouwelijke landbouwers en komt ten goede aan meer dan 7.000 mensen.

In de categorie Energie kreeg Ignite Power, een mkb-bedrijf uit Rwanda, de prijs voor zijn transformatieve inspanningen om betaalbare elektriciteit te bieden aan last mile-gemeenschappen in Afrika ten zuiden van de Sahara. Hun pay-as-you-go zonne-oplossingen leverden elektriciteit aan 2,5 miljoen mensen en voorkwamen 600.000 ton CO2-uitstoot. Naast toegang tot schone energie heeft Ignite Power irrigatieoplossingen op zonne-energie geïntroduceerd en 3500 lokale banen gegenereerd.

In de categorie Water won Eau et Vie, een npo uit Frankrijk, voor zijn bijdragen aan het waarborgen van toegang tot schoon water in verarmde gebieden door kranen in stadswoningen te installeren. Ze hebben de toegang tot water voor 52.000 mensen in 27 gemeenschappen in 10 steden verbeterd. Bovendien verhoogden ze het bewustzijn van hygiënische praktijken voor 66.000 personen en verminderden ze de kosten van water met 75%.

De voorzitter van de jury en voormalig president van de Republiek IJsland, Ólafur Ragnar Grímsson, zei: “De winnaars van dit jaar hebben een opmerkelijke golf van vindingrijkheid getoond in hun oplossingen om dringende wereldwijde uitdagingen aan te pakken. We hebben er vertrouwen in dat deze winnaars substantiële en schaalbare veranderingen in gemeenschappen over de hele wereld zullen katalyseren, ons zullen voortstuwen naar vitale klimaatactiedoelstellingen en een pad zullen banen naar een duurzame toekomst voor iedereen.”

De Zayed Sustainability Prize betrekt ook jongeren via de categorie Wereldwijde middelbare scholen en moedigt jongeren aan om een actieve rol te spelen bij het ondersteunen van hun gemeenschappen en toekomstige leiders op het gebied van duurzaamheid te worden. De 47 winnaars van de Global High Schools hebben het leven van meer dan 55.186 studenten en 453.887 mensen in hun bredere gemeenschappen beïnvloed.

De ontvangers van de Global High Schools-prijzen zijn Colegio De Alto Rendimiento De La Libertad (Peru), die Amerika vertegenwoordigt; Gwani Ibrahim Dan Hajja Academy (Nigeria), die Afrika bezuiden de Sahara vertegenwoordigt; International School (Marokko), die het Midden-Oosten en Noord-Afrika vertegenwoordigt; Northfleet Technology College (Verenigd Koninkrijk), die Europa en Centraal-Azië vertegenwoordigt; KORT Education Complex (Pakistan), die Zuid-Azië vertegenwoordigt; en ten slotte Beijing High School No. 35 (China), die Oost-Azië en de Stille Oceaan vertegenwoordigt.

Over de Zayed Sustainability Prize

De Zayed Sustainability Prize is een eerbetoon aan de nalatenschap van de wijlen grondlegger van de VAE, sjeik Zayed bin Sultan Al Nahyan. De prijs heeft als doel duurzame ontwikkeling en humanitaire actie te stimuleren door organisaties en middelbare scholen te erkennen en te belonen die innovatieve duurzame oplossingen bieden in de categorieën Gezondheid, Voedsel, Energie, Water, Klimaatactie en Wereldwijde middelbare scholen.

Via de 106 winnaars heeft de prijs al meer dan 15 jaar het leven van 384 miljoen mensen over de hele wereld positief beïnvloed.

*Bron: AETOSWire

Contacts

Mohammed Al Daqqaq, +971507037115

Mohammed.daqqaq@bcw-global.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr