16:41 uur 15-11-2023

Aqara breidt haar aanbod camera’s voor woningbeveiliging uit met de Camera E1

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een vooraanstaande leverancier van smart home-producten, kondigt tevreden de wijdverspreide beschikbaarheid aan van haar nieuwste Camera E1. Deze camera is ideaal voor de budgetbewuste consument die de uitmuntende eigenschappen van Aqara’s camera’s wenst – zoals een probleemloze compatibiliteit met een platform van derden en veelzijdige opslagopties – zonder dat hiervoor een extra Aqara-hub nodig is. Dankzij de geïntegeerde Wi-Fi 6-technologie zorgt de Camera E1 voor uitmuntende connectiviteit en beeldkwaliteit. Het is voortaan verkrijgbaar via de Aqara Amazon merkshops in Noord-Amerika (US, Canada) en in Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Polen, Spanje, Verenigd Koninkrijk), en via selecte Aqara-retailers over de hele wereld1.

Uitgerust met een scherpe 2K-sensor, een f/2.0 breedhoeklens, Pan/Tilt-functionaliteit en onzichtbaar infrarood nachtzicht, biedt de Camera E1 van Aqara de gebruikers dag en nacht een volledig zicht op de omgeving van hun woning. Aan de hand van de Aqara Home-app kunnen gebruikers de E1-camera aansturen om automatisch naar een vooraf ingestelde hoek te draaien, bijvoorbeeld naar de voordeur, wanneer een overeenkomstige sensor wordt geactiveerd, om zo de beveiligingswaakzaamheid te verbeteren. De ingebouwde NPU van de camera omvat geavanceerde functies zoals personen- en geluidsdetectie2, waardoor specifieke bewaking van kritieke voorvallen mogelijk wordt. Bepaalde bewegingen kunnen worden gefilterd, en gebruikers worden gewaarschuwd als er iemand of een bepaald geluid (bijv. geblaf, gehuil) gedetecteerd wordt. Zowel detectie van personen als geluiden werkt lokaal op het apparaat voor een grotere privacy, onafhankelijk van cloudservices en internetverbinding.

De Camera E1 maakt gebruik van de nieuwste Wi-Fi 6 (802.11ax) technologie, die garant staat voor gegevensoverdracht met grote snelheid en prestaties van onberispelijke kwaliteit, zelfs wanneer de netwerkomgeving verzadigd is. Dit verzekert een vlottere liveview met beperkte latentie. De beveiliging is eveneens uitstekend, met WPA3 ondersteund om de gebruikersgegevens te beschermen. Verder voegt de camera Bluetooth 5.2-connectiviteit toe om een moeiteloos koppelingsproces te bevorderen. De nieuwe MagicPair-functie van Aqara Home vraagt gebruikers om de nieuwe apparaten te verbinden wanneer ze de app openen.

De Camera E1 is ontworpen voor universele aanpasbaarheid, compatibel met de meeste smart home-platforms zoals Apple HomeKit, Alexa en Google Home. Net als de andere cameramodellen van Aqara, ondersteunt de E1-camera Apple’s end-to-end gecodeerde HomeKit Secure Video. Opslagflexibiliteit is belangrijk, en deze camera ondersteunt gecodeerde cloudopslag via Aqara- of iCloud-platform, of lokale opslag op een microSD-kaart (tot 512 GB), die ook geback-upt kan worden naar NAS-opslag3.

Als camera voor binnenshuis geeft de E1 voorrang aan gebruikersprivacy. De privacymodus deactiveert de camera en richt de lens weg van de activiteitenzone. Verder is ook de optie beschikbaar om geluidsregistratie uit te schakelen, voor meer gemoedsrust. Deze privacy-instellingen kunnen handmatig geactiveerd worden op de Aqara Home-app of via diverse automatiseringen met andere apparaten van Aqara.

Voor meer details over de Camera E1 bezoekt u onze website.

  1. De beschikbaarheid van het product kan bij de diverse retailkanalen verschillen en kan voortdurend geactualiseerd worden. Het is aangeraden om bij de regionale retailer(s) de realtime beschikbaarheid na te vragen.
  2. De Camera E1 biedt 24 uur opslag van kritieke gebeurtenissen op de Aqara-cloud zonder abonnement. HomeKit Secure Video vereist een iCloud-abonnement en biedt een opslag van 10 dagen. De microSD-kaart is niet inbegrepen. Voor NAS-opslag moet een microSD-kaart worden ingebracht.
  3. Geluidsdetectie is niet beschikbaar op het moment van de lancering en zal naar verwachting via een latere OTA-update worden toegevoegd. Personendetectie en geluidsdetectie is uitsluitend in Aqara Home beschikbaar.

 Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr