16:07 uur 06-07-2023

Aqara debuteert zijn eerste op Thread-gebaseerde apparaat met native Matter-ondersteuning

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smart home producten, introduceert vandaag de nieuwe Deur- en raamsensor P2, die is gebaseerd op het nieuwste Threadprotocol. Als een nieuwe versie van Aqara’s iconische contactsensor, bevat de Deur- en raamsensor P2 alle geavanceerde automatiserings- en beveiligingsfuncties waar de originele Aqara Deur- en raamsensor bekend om staat1, terwijl het ook meer interoperabiliteit biedt met verschillende smart home systemen dankzij de native ondersteuning van de verenigende Matterstandaard. De nieuwe sensor is nu verkrijgbaar via de Amazon brandstores van het bedrijf in zowel Noord-Amerika (VS, Canada) en Europa (Frankrijk, Italië, Spanje, VK), evenals via geselecteerde Aqara detailhandelaren wereldwijd2.

De Deur- en raamsensor P2 opent Aqara’s nieuwe Thread-productlijn, waarmee gebruikers de verbeterde connectiviteit en energie-efficiëntie van het Thread-protocol kunnen ervaren, dat robuuste, low-latency en mesh-capabele communicatie biedt voor alle smart home apparaten. Bovendien is deze sensor uitgerust met native Matterondersteuning, zodat gebruikers kunnen genieten van naadloze, out-of-box integratie met de Matter-ondersteunde ecosystemen van hun keuze, of het nu Alexa, Apple Home, Google Home, SmartThings of Home Assistant is. De Matter-gebaseerde smart home ondersteunt lokale automatisering en verhoogt de reactiesnelheid, stabiliteit en veiligheid.

De P2 kan als een multifunctionele sensor in een groot aantal scenario’s gebruikt worden. Het meest voorkomend is dat huiseigenaren hun beveiligingssysteem met deze contactsensor kunnen uitbreiden en gemoedsrust kunnen hebben in de wetenschap dat er tijdig een waarschuwing wordt gegeven als er potentiële bedreigingen worden gedetecteerd3. Huiseigenaren kunnen de P2 ook integreren in verschillende huisautomatiseringen, zoals het uitschakelen van de thermostaat als er een deur of raam openstaat.

In tegenstelling tot andere Zigbee-apparaten van Aqara, kan de P2-sensor direct aangesloten worden op elke Matter-geschikte Thread Border Routers op de markt en kan geïntegreerd worden in meerdere Matter-geschikte ecosystemen via de extra Matter controller(s). Door gebruik te maken van de Matter standaard kan de integratie tussen Aqara’s bestaande Zigbee-apparaten en het nieuwe Threadapparaat naadloos verlopen. Door de Zigbee-apparaten te verbinden met een van de Matter-enabled Aqara hubs, kunnen gebruikers Aqara’s Zigbee- en Threadapparaten verbinden via Matter-enabled-apps en home scenes en automatiseringen creëren. Omdat Aqara’s Thread Border Router nog niet beschikbaar is op het moment dat de Deur- en raamsensor P2 gelanceerd wordt, is een verbinding met een Thread Border Router van een derde partij nodig om deze nieuwe Threadsensor Matter te laten ondersteunen en om te werken met andere Matterproducten, inclusief het werken met Aqara’s eigen Zigbee-apparaten via de huidige Matter-enabled Aqara hubs zoals de M2.

Aqara verwacht begin 2024 de eerste Thread Border Router, de Hub M3, te introduceren, samen met een update van de Aqara Home-app om Matter te ondersteunen. De M3 hub zal niet alleen in staat zijn om Aqara’s eigen Zigbee- en Threadapparaten te verbinden en aan te sturen, maar het kan ook Threadproducten van derden aansturen. Verder zullen er een aantal unieke functies beschikbaar komen voor de Deur- en raamsensor P2, wanneer deze wordt gekoppeld aan de Aqara M3 hub, waaronder een sabotagewaarschuwing, een instelbare gevoeligheid tussen 1-3 centimeter en een programmeerbare knop die kan worden gebruikt om een aangepaste thuisscène of automatisering te activeren.

De P2 is voorzien van een 1400mAh CR123-batterij met grote capaciteit om de levensduur van de batterij te verlengen en ononderbroken gebruik te garanderen4. Bovendien is de sensor eenvoudig en flexibel te installeren met een bijgeleverde lijm die de muur niet beschadigt als hij wordt verwijderd. Er wordt ook een alternatieve dunne magneetplaat meegeleverd als alternatieve installatiemethode om de gebruiker meer flexibiliteit te bieden.

Ga voor meer informatie over de Deur- en raamsensor P2 naar onze website.

  1. Sommige geplande functies van de Deur- en raamsensor P2 vereisen een Aqara Thread Border-router en de Matter-enabled Aqara Home-app – die beide begin 2024 beschikbaar zullen zijn.
  2. De beschikbaarheid van producten kan variëren tussen verschillende verkoopkanalen en kan voortdurend worden bijgewerkt. Het is aan te raden om bij de regionale verkooppunten te informeren naar de actuele beschikbaarheid.
  3. Het thuisbeveiligingssysteem is mogelijk niet beschikbaar op sommige Matter-compatibele ecosystemen.
  4. De levensduur van de batterij van de Deur- en raamsensor P2 kan variëren, afhankelijk van de Thread Border Router en de Matter-app(s) waarmee de sensor verbonden is. Voor de beste levensduur van de batterij wordt verbinding met een Aqara Thread Border Router en de Matter-enabled Aqara Home-app geadviseerd. Verbinding van de P2-sensor met meer dan één Matter-app kan de batterijduur verkorten.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor media-aanvragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr