19:08 uur 09-03-2023

Areteia Therapeutics kondigt start aan van klinische Fase III-onderzoeken van oraal dexpramipexol bij eosinofiel astma

CHAPEL HILL, N.C.–(BUSINESS WIRE)– Areteia Therapeutics heeft vandaag aangekondigd dat de eerste patiënten zijn gedoseerd in zowel de EXHALE-2- als de EXHALE-4-studies als onderdeel van haar algehele klinische Fase III-programma waarin de werkzaamheid en veiligheid van oraal dexpramipexol bij ernstig eosinofiel astma wordt onderzocht. Er zijn in totaal drie klinische onderzoeken gepland als onderdeel van het algemene Fase III-ontwikkelingsprogramma.

EXHALE-2 is een 52 weken durende, gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde wereldwijde studie (n = 1395 deelnemers) die de werkzaamheid van dexpramipexol zal evalueren bij het verminderen van ernstige astma-exacerbaties in vergelijking met placebo als primair eindpunt.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tamsin Berry Tamsin.Berry@areteiatx.com
Mark Kreston Mark.Kreston@areteiatx.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr