20:58 uur 23-02-2023

Areteia Therapeutics verkrijgt ILAP-aanduiding van het Engelse MHRA voor orale dexpramipexol voor eosinofiel astma

CHAPEL HILL, North Carolina–(BUSINESS WIRE)– Areteia Therapeutics maakte vandaag bekend dat de Engelse regulatoire autoriteit, de Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA), een Innovative Licensing and Access Pathway (ILAP) innovatiepaspoort heeft toegekend aan dexpramipexol, een eosinofiel-verlagend, klein molecuul dat recent de klinische ontwikkelingsfase III is ingegaan.

Het innovatiepaspoort is de eerste stap in het ILAP-proces. Dit betekent dat de MHRA en haar partneragentschappen, waaronder de National Institute for Health and Care Excellence (NICE), de Scottish Medicines Consortium (SMC) en de National Health Service (NHS) England, een route zullen uitstippelen langs regelgevende en ontwikkelingsmijlpalen met als doel patiënten in het Verenigd Koninkrijk snel toegang tot het medicijn te kunnen geven.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Tamsin Berry Tamsin.Berry@areteiatx.com

Mark Kreston Mark.Kreston@areteiatx.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr