18:00 uur 23-11-2022

Aqara presenteert verbeterde versie van iconische Cube Controller, met HomeKit- en Alexa-ondersteuning

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van slimme-huisproducten, introduceert zijn nieuwe Cube T1 Pro, de vernieuwde versie van de iconische draadloze Cube Controller. De nieuwe kubus bouwt voort op het succes van zijn voorganger en biedt daarnaast HomeKit- en Alexa-ondersteuning1. Daarmee kan hij een breed scala aan slimme-huisapparaten in beide ecosystemen bedienen. Verder is er als noviteit een decormodus waardoor gebruikers ook via de verschillende zijden van de kubus decors of apparaten kunnen activeren2. De Cube T1 Pro is nu verkrijgbaar bij Aqara Amazon-merkwinkels in Noord-Amerika (VS, Canada) en Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk), en bij geselecteerde Aqara-winkels wereldwijd.

Net als zijn voorganger herkent de Cube T1 Pro verschillende acties zoals duwen, schudden, roteren, kantelen en tikken. Bij activering van de nieuwe decormodus krijgen ook de verschillende zijden van de kubus een functie. Gebruikers kunnen via elke zijde eenvoudig diverse decors en apparaten bedienen. Op alle zijden zijn ter onderscheiding dobbelsteenachtige indicatoren afgedrukt. Bovendien kan de Cube T1 Pro dankzij deze nieuwe modus zowel in HomeKit als in Alexa worden gebruikt. Ook zal hij vermoedelijk via de Aqara-hubs door middel van een OTA-update Matter gaan ondersteunen, en Hub M2 zal de eerste hub zijn die een dergelijke update ontvangt.

Met al deze verbeteringen maakt de Cube T1 Pro het mogelijk een slim huis op meer intuïtieve wijze te bedienen2. Zo kunnen gebruikers de “ochtendroutine” activeren door de kubus op zijde 1 te kantelen, terwijl het “thuisbioscoopdecor” in werking treedt op zijde 2. Daarnaast is het nu mogelijk met de Aqara Home-app meer dan één gordijn, rolgordijn of lamp te bedienen door de kubus te roteren. Wanneer de kubus bijvoorbeeld op zijde 3 wordt gekanteld en vervolgens wordt geroteerd, kan men bepalen tot welk percentage de gordijnen opengaan, en bij rotatie van zijde 4 worden de Aqara-lampen gedimd3. Dankzij de veelzijdigheid van deze afstandsbediening kunnen gebruikers hun slimme-huisinstellingen creatief vorm geven.

De batterij van de Cube T1 Pro heeft een levensduur van twee jaar. De kubus is namelijk gebaseerd op het Zigbee 3.0-protocol dat een snellere respons, grotere betrouwbaarheid, betere compatibiliteit en hogere energie-efficiëntie mogelijk maakt. Hij ondersteunt ook OTA-updates, wat betekent dat er na de eerste introductie nieuwe functies en oplossingen kunnen worden toegevoegd.

Om de lancering te vieren, biedt Aqara nu 10% korting op de nieuwe kubus in Amazon-winkels. Klanten in Noord-Amerika kunnen met promocode NACUBET1 van deze aanbieding profiteren in de VS en Canada. Europese klanten kunnen met promocode CBT1PROEU van deze aanbieding profiteren in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Beide codes kunnen worden gecombineerd met een coupon en zijn geldig tot en met 24 november 2022.

Bezoek voor meer informatie over de Cube T1 Pro C1 onze website.

  1. Een op Zigbee 3.0 gebaseerde Aqara-hub is vereist. De Cube T1 Pro wordt herkend als 6 draadloze knoppen in HomeKit, en als 6 bewegingssensoren in Alexa.
  2. Een op Zigbee 3.0 gebaseerde Aqara-hub is vereist.
  3. Compatibele Aqara-lampen, -gordijnbesturing E1 of -rolgordijnbesturing E1 zijn vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is. 

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr