13:20 uur 15-11-2022

Aqara breidt productaanbod uit met de Smart Pet Feeder

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier voor smart home producten, introduceert de Smart Pet Feeder C1 voor het voeren van honden en katten volgens een voerschema en op afstand. Ook beschikt de slimme voerbak over geavanceerde functies zoals spraakbesturing (Alexa, Google Assistant en Siri) en lokale automatisering. De pet feeder is nu verkrijgbaar bij Aqara Amazon brand stores in Noord-Amerika (VS, Canada) en Europa (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Verenigd Koninkrijk), en bij geselecteerde Aqara retailers wereldwijd.

Dankzij het Zigbee 3.0 protocol, stelt de Smart Pet Feeder C1 gebruikers in staat om de connected home-ervaring uit te breiden naar de verzorging van huisdieren. De voerschema’s garanderen dat het eten op tijd wordt gegeven. Als alternatief kunnen huisdiereigenaren als ze niet thuis zijn hun huisdieren ook op afstand voeren via de mobiele telefoon1. Met gangbare spraakassistenten zoals Alexa, Google Assistant en Siri kunnen voeder-scènes worden aangemaakt op Aqara Home1, zodat gebruikers hun vertrouwde assistent kunnen vragen het huisdier te voeren vanuit elke willekeurige plek in huis. Vooral handig voor huisdiereigenaren met beperkte mobiliteit.

Het voeren van huisdieren wordt naar een hoger niveau getild dankzij de mogelijkheid van de slimme pet feeder om verbinding te maken met andere smart home-apparaten, zodat gebruikers deze pet feeder kunnen integreren als onderdeel van hun huisautomatisering via Aqara Home of IFTTT1. Zo kan de Pet Feeder bijvoorbeeld worden aangesloten op een Aqara-camera voor gebruik binnenshuis. De camera begint met opnemen wanneer het voer wordt gegeven, zodat de eigenaar het eten in de gaten kan houden, zelfs als hij niet thuis is. Het is ook mogelijk een bewegingssensor te gebruiken om te detecteren of het huisdier de voerbak heeft benaderd nadat het voer is gegeven. Als dat niet het geval is, wordt de volgende geplande voeding aangehouden en wordt een push-notificatie naar de eigenaar gestuurd als herinnering. De mogelijkheden zijn onbeperkt en Aqara’s groeiende assortiment van smart home-apparaten maakt het gemakkelijker voor huisdiereigenaren om hun huisdieren te volgen en op de hoogte te blijven.

De Pet Feeder C1 is voorzien van een 4-liter voedseltank voor ongeveer 1,7 kilo (3,7 pond) gangbaar huisdierenvoer2 en is ideaal voor katten en kleine honden. Er kan tot een maand aan droogvoer in worden bewaard voor een kat van 4 kilo3 en dankzij het ontwerp van de voedseltank kan het wateronttrekkend middel regelmatig worden vervangen zodat het voedsel droog en vers blijft.

De Pet Feeder wordt niet alleen gevoed via een standaard USB-A-poort4, maar kan ook worden uitgerust met een optionele D-celbatterij (LR20)5 om te verzekeren dat uw huisdier ook wordt gevoerd in geval van stroomuitval. Daarnaast zijn de voedingsschema’s lokaal dus vooraf ingestelde schema’s blijven werken, ook als de internetverbinding of smart home hub uitvalt. Huisdiereigenaren kunnen er gerust op zijn dat hun huisdier ook onder extreme omstandigheden gewoon te eten krijgt.

Bovendien kunnen gebruikers met de pet feeder voedselconsumptiestatistieken bijhouden en gezonde voedingsplannen voor hun huisdieren opstellen. Elk soort voer is anders en gebruikers kunnen een portie van hun specifieke voer wegen en de waarde in grammen invoeren op de Aqara Home-app zodat ze het gewicht van het geconsumeerde voer dagelijks kunnen bijhouden in het logboek van het apparaat. Voedingsplannen kunnen eenvoudig worden opgesteld en aangepast op basis van de aanbevolen hoeveelheid voedsel voor het huisdier.

Om de lancering te vieren, biedt Aqara nu 10% korting op de Pet Feeder C1 in Amazon-winkels. Klanten in Noord-Amerika kunnen van deze aanbieding profiteren met promocode NAFC1PET in de VS en Canada. Europese klanten kunnen van deze aanbieding profiteren met promocode UKEUPFC1 in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Beide codes kunnen worden gecombineerd met een coupon en zijn geldig tot en met 17 november 2022.

Voor meer informatie over de Pet Feeder C1 bezoek onze website.

  1. Een op Zigbee 3.0 gebaseerde Aqara hub is vereist.
  2. Het werkelijke gewicht varieert afhankelijk van het specifieke soort diervoeding.
  3. Gebaseerd op een PetMD voedingsaanbeveling van 50g/1,8oz voedsel per dag voor een kat van 4 kilo.
  4. De adapter wordt niet meegeleverd.
  5. Een D-celbatterij gaat tot 2 maanden mee op basis van één voeding per dag.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

voor mediaverzoeken:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr