01:48 uur 21-10-2022

SDC22: Aqara toont verbeterde interoperabiliteit van apparaten met SmartThings, wat inzet van bedrijf voor naadloze smarthome-ervaring versterkt

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smarthome-producten, heeft de handen ineengeslagen met Samsung Electronics tijdens de Samsung Developer Conference 2022 (‘SDC22’) in San Francisco en toonde de toewijding van de twee bedrijven aan een naadloze smarthome-ervaring voor gebruikers. Sinds de start van een strategisch partnerschap eerder dit jaar, werken Aqara en Samsung samen om de Matter-compatibele en Zigbee-apparaten van Aqara te integreren in SmartThings, de hoogwaardige technologie die verbonden leven mogelijk maakt en de toekomst van IoT aanstuurt.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20221020005568/nl/

Aqara at SDC22 (Photo: Business Wire)

Aqara at SDC22 (Photo: Business Wire)

Aqara is een vroege deelnemer aan het Matter Early Access-programma van SmartThings. Met het gezamenlijke doel om een naadloze interoperabiliteit tussen verschillende IoT-apparaten, merken en platforms te bevorderen, hebben de twee bedrijven samengewerkt om de Matter-compatibele apparaten van Aqara te testen met SmartThings, om een soepele overgang naar de nieuwe standaard te garanderen.

Op SDC22 presenteerde Aqara ook zijn op Zigbee gebaseerde apparaten met SmartThings-ondersteuning. Aqara is eerder dit jaar toegetreden tot het Work with SmartThings-programma van Samsung en heeft met Samsung samengewerkt om selectieve Aqara Zigbee-apparaten op te nemen in het SmartThings-ecosysteem. Hierdoor zullen meer dan 20 Aqara-apparaten de Work with SmartThings-certificering ontvangen en in de komende maanden worden aangesloten op het SmartThings-ecosysteem, inclusief slimme sensoren, slimme schakelaars en regelaarachtige producten zoals slimme rolgordijn- en gordijnregelaars*. Naar verwachting zullen meer Aqara Zigbee-apparaten verbinding maken met het SmartThings-ecosysteem.

De Zigbee-apparaten van Aqara worden Matter-compatibel gemaakt via een OTA-update (over-the-air) van Aqara-hubs. Deze software-update – die naar verwachting in de komende maanden beschikbaar zal zijn – stelt Aqara-gebruikers in staat om te blijven genieten van hun bestaande Zigbee-apparaten en tegelijkertijd toegang te krijgen tot de voordelen van Matter. Bovendien is Aqara ook van plan om een nieuwe Thread-gebaseerde productlijn met native Matter-ondersteuning te introduceren. Alle Matter-compatibele apparaten van Aqara kunnen verbinding maken met SmartThings.

De groeiende synergie tussen de Aqara- en SmartThings-ecosystemen zorgt voor meer eenvoud en interoperabiliteit voor toekomstige smarthomes. Samsung en Aqara werken eraan om het partnerschap verder uit te breiden naar verticale segmenten en om uiteindelijk meer huishoudens wereldwijd een connected home-ervaring te bieden.

* Aqara-apparaten die bedoeld zijn om ondersteuning van SmartThings te ontvangen, zijn onder meer deur- en raamsensor T1, bewegingssensor T1, temperatuur- en vochtigheidssensor T1, waterleksensor T1, verlichtingssensor T1, hoge precisie bewegingssensor, draadloze minischakelaar T1, draadloze afstandsbedieningsschakelaar T1 (enkele en dubbele tuimelaar), Cube T1 Pro, draadloze slimme knop H1, slimme wandschakelaar (zoals in de VS, geen neutraal, enkele en dubbele tuimelaar), slimme wandschakelaar H1 Pro (met neutraal, enkele, dubbele en drievoudige tuimelaar), slimme stekker (EU), rolgordijnregelaar, gordijnregelaar (Zigbee 1.2), LED-stripaandrijving T1 en dimregelaar T1 Pro.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr