14:53 uur 13-09-2022

Aqara voegt een slimme radiatorthermostaat toe aan haar productportfolio

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smart home-producten, introduceert de radiatorthermostaat E1 voor het automatiseren van hydronische radiatoren, zoals aan de wand gemonteerde radiatoren, handdoekverwarmers en zelfs verwarmde vloeren, waardoor de verwarmingssystemen slimmer worden voor energiebesparing en comfort. Deze radiatorthermostaat ondersteunt de meeste radiatorkranen dankzij de M30*1,5mm schroefdraadaansluiting en de meegeleverde adapters voor RA-, RAV- en RAVL-ventielen1. De Aqara radiatorthermostaat E1 is nu verkrijgbaar in Europese Amazon-winkels (Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, VK), en een aantal Aqara-dealers in Europa2.

De thermostaat, gebaseerd op het Zigbee 3.0-protocol, gaat naar alle waarschijnlijkheid de toekomstbestendige Matter-standaard ondersteunen via een OTA-update van de compatibele, op Zigbee 3.0 gebaseerde Aqara-hub3. Het apparaat is ook compatibel met belangrijke ecosystemen en spraakassistenten, zoals HomeKit/Siri, Alexa, Google Home/Google Assistant, IFTTT, Home Assistant4 enzovoort. Gebruikers kunnen er zeker van zijn dat de thermostaat werkt met hun smart home-installaties van vandaag en morgen.

In tegenstelling tot veel thermostatische radiatorkranen (TRV’s) die uitsluitend vertrouwen op een interne sensor om de kamertemperatuur te meten, wat onnauwkeurig kan zijn vanwege de nabijheid van de sensor tot de radiator, kan de radiatorthermostaat E1 de temperatuurmetingen rechtstreeks ontvangen van een aangesloten Aqara-temperatuursensor5 (ook in HomeKit), en de radiator regelen op basis van de werkelijke kamertemperatuur om het comfort te verhogen. Bovendien kan de thermostaat, bij aansluiting op een Aqara-deur- en raamsensor, worden geconfigureerd om te stoppen met het verwarmen van de ruimte wanneer een deur of raam open blijft staan, om energieverspilling te verminderen. Met het brede scala aan Aqara-apparaten kunnen gebruikers maatoplossingen voor domotica creëren die hun huis alleen verwarmen wanneer dat nodig is.

De Aqara Home-app biedt ook verschillende mogelijkheden voor radiatorautomatisering. Er kan een slim schema worden geconfigureerd, zodat gebruikers de gewenste temperatuur voor verschillende perioden van de dag kunnen instellen, bijvoorbeeld om de thermostaat overdag op 5 ℃ te zetten op doordeweekse dagen, wanneer er niemand thuis is, op 25 ℃ voor een ontspannen avond na werk, en op 20 ℃ voor een comfortabele nachtrust. Geofencing is ook mogelijk, zodat de radiatoren de woning kunnen opwarmen voordat het gezin thuiskomt. Een andere mogelijkheid is om de radiatoren te automatiseren op basis van het plaatselijke weer, waarbij de verwarming automatisch aan gaat als de plaatselijke temperatuur onder een bepaalde waarde zakt.

Enkele andere mogelijkheden van de radiatorthermostaat zijn:

  • Apparaten groeperen: meerdere radiatoren in één ruimte kunnen worden gesynchroniseerd, zodat ze efficiënter werken en het mogelijk is om voor elke ruimte een andere temperatuur in te stellen;
  • Meerdere woningen beheren: als gebruikers meer dan één woning hebben, kunnen ze de radiatoren in elke woning afzonderlijk beheren en afzonderlijke automatisering instellen, zoals automatisering op basis van geofencing;
  • Antibevriezingsmodus: gebruikers kunnen voor deze modus een temperatuur tussen 5 ℃ en 15 ℃ instellen en de modus eenvoudig activeren wanneer ze de stad uit zijn, om energie te besparen en het risico op bevriezing van leidingen te verlagen;
  • Batterijduur van 12 maanden: dankzij het Zigbee-protocol en de energiezuinige hardware kunnen 2 AA-batterijen de thermostaat tot een jaar van stroom voorzien.6.

Om de lancering te vieren, biedt Aqara nu 10% korting op de radiatorthermostaat in haar Europese Amazon-winkels in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK met de promocode TRVE1UKEU. De code is geldig tot en met 15 september 2022.

Meer informatie over de radiatorthermostaat E1 is te vinden op onze website.

  1. Deze thermostaat is alleen compatibel met thermostatische radiatorventielen. Handmatige ventielen, RTL-ventielen en monotube radiatorsystemen worden niet ondersteund. In de meeste gevallen is het echter mogelijk om bestaande radiatorventielen om te bouwen naar een ondersteunend ventiel met behulp van een aftermarket-adapter. Raadpleeg een professionele installateur of erkende Aqara-dealer voor meer informatie.
  2. Beschikbaarheid van producten kan variëren voor de verschillende verkoopkanalen en kan op elk moment worden bijgewerkt. Het is raadzaam contact op te nemen met de plaatselijke detailhandel voor actuele beschikbaarheid.
  3. Ondersteuning voor Matter is mogelijk nog niet beschikbaar op het moment van lancering.
  4. Home Assistant-ondersteuning kan worden gerealiseerd met behulp van HomeKit Controller-integratie, ontwikkeld door de Home Assistant-community.
  5. Hiervoor is de temperatuur- en vochtigheidssensor of TVOC-luchtkwaliteitsmonitor van Aqara vereist.
  6. De batterijduur kan variëren, afhankelijk van het gebruik. De batterijduur van 1 jaar is berekend op basis van de aanname van 8 handelingen per dag in een stookseizoen van 165 dagen en 1 handeling per 2 weken in de overige 200 dagen.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor vragen van de media:
media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr