19:35 uur 01-09-2022

Lineage Logistics voltooit overname van Spaanse exploitant van transport- en koelopslagfaciliteiten Grupo Fuentes

  • Lineage heeft de overname voltooid van Grupo Fuentes, een belangrijke exploitant van transport- en koelopslagfaciliteiten, met het hoofdkantoor in Murcia, Spanje en faciliteiten verspreid over het hele land.
  • De uitbreiding in Spanje onderstreept de toewijding van Lineage tot een van Europa’s belangrijkste markten voor verse producten
  • Grupo Fuentes is een belangrijke leverancier van transportdiensten en de overname zal de voetafdruk van Lineage voor de distributie van diepvriesproducten in heel Europa versterken

NOVI, Michigan en AMSTERDAM–(BUSINESS WIRE)– Lineage Logistics, LLC (“Lineage” of het “Bedrijf”), een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen, heeft vandaag de overname voltooid van Grupo Fuentes, een belangrijke exploitant van transport- en koelopslagfaciliteiten, met hoofdkantoor in Murcia, Spanje. De transactie werd aanvankelijk bekendgemaakt op 2 augustus 2022.

Grupo Fuentes exploiteert een vloot van meer dan 500 voertuigen en opleggers, zes logistieke centra, een magazijn voor gekoelde opslag, en diensten ter ondersteuning van deze faciliteiten. Het is ook een lid van Reefer Terminal, een strategisch partnerschap om een intermodaal transportplatform te creëren dat transportdiensten voor gekoelde opslag over de weg en per spoor combineert.

Met de afronding van de transactie worden Grupo Fuentes en haar 850 medewerkers onderdeel van Lineage. De familie Fuentes gaat ook leidende posities innemen binnen Lineage en blijft de strategische richting van de activiteiten van Lineage in Europa aansturen. Rafael Fuentes, de CEO van Grupo Fuentes, gaat zich concentreren op de ontwikkeling van het aanbod van Lineage op het gebied van transportdiensten, waar Grupo Fuentes al een aanzienlijke internationale aanwezigheid heeft. De familie Fuentes gaat een deel van de opbrengst van de transactie herinvesteren in Lineage, als teken van hun betrokkenheid bij het bedrijf.

“Ik ben zeer verheugd dat we al snel na de aankondiging van de deal konden overgaan tot de afronding ervan,” aldus Fuentes. “Dit stelt ons in staat om het integratieproces tussen Grupo Fuentes en Lineage te starten en de voordelen van de deal voor onze klanten, medewerkers en de logistieke sector in Spanje en in de rest van Europa te realiseren. Door onze krachten te bundelen met Lineage kunnen grotere ambities realiseren dan die we als zelfstandig bedrijf hadden kunnen realiseren.”

Harld Peters, President voor Europa bij Lineage, merkt op: “Spanje is een belangrijke voedselproducent in Europa, en onze uitgebreide aanwezigheid door de overname van Grupo Fuentes is een belangrijke ontwikkeling in onze plannen om de beste koelopslagbedrijven op de markt te leveren. de One Lineage-familie. Deze overname koppelt de end-to-end supplychain voor klanten in Zuid-Europa en daarbuiten aan faciliteiten in de buurt van voedselproductiecentra en een uitgebreide transportvloot waarmee we klantoplossingen kunnen bieden die zich uitstrekken over de gehele waardeketen.”

Grupo Fuentes heeft haar hoofdkantoor in Murcia, met kantoren in Galicië, Madrid, Navarra, Valencia, en Nederland. Het bedrijf telt enkele van de belangrijkste Spaanse (food)retailers als klant, met een belangrijk deel van de activiteiten die betrekking hebben op gekoelde opslag, transport en internationale transportdiensten in België, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Portugal en het Verenigd Koninkrijk. Grupo Fuentes heeft een koelhuis in Murcia met 60.000 palletposities en is van plan de site uit te breiden met nog eens 40.000 palletposities.

Lineage betrad Spanje voor het eerst in mei 2021, met de overname van magazijnen van Frigoríficos de Navarra en Frioastur in Navarra en Asturias. De overname van Grupo Fuentes en haar transportvloot is een aanvulling op de recente uitbreiding van de Europese magazijnfaciliteiten van Lineage.

Deloitte trad op als financieel adviseur en juridisch adviseur van de familie Fuentes. Rabobank en Seven Lakes Partners traden op als de financiële adviseurs van Lineage en Latham & Watkins en Garrigues traden op als de juridische adviseurs.

Over Lineage Logistics

Lineage Logistics is een van ‘s werelds toonaangevende leveranciers van temperatuur gecontroleerde industriële REIT en logistieke oplossingen. Het bedrijf beschikt over een wereldwijd netwerk van meer dan 400 strategisch gelegen faciliteiten met een totale capaciteit van circa 57 miljoen kubieke meter verspreid over 20 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië/Oceanië. Lineage beschikt over toonaangevende expertise in end-to-end logistieke oplossingen en een ongeëvenaard vastgoednetwerk, en ontwikkelt en implementeert innovatieve technologie. Dit helpt de efficiëntie van de distributie te verhogen, de duurzaamheid te bevorderen, verspilling in de supplychain te minimaliseren en vooral, als visionaire partner van Feeding America, de wereld te helpen voeden. Als erkenning voor de toonaangevende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf, kreeg Lineage de 3e plaats toebedeeld op de CNBC Disruptor 50-lijst van 2022, werd het bedrijf genoemd als een Deloitte US Best Managed Company in 2022, bezette het bedrijf de 1e plaats op de lijst van Data Science-bedrijven en de 23e plaats op de algehele lijst van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven van Fast Company in 2019, en werd het bedrijf vermeld op de Change the World-lijst van Fortune in 2020. (www.lineagelogistics.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media::

Lineage Logistics
Magnus Franklin

+32471620575

magnus.franklin@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr