21:15 uur 23-08-2022

Q4 Inc. kondigt herstructurering aan

Strategische veranderingen in verkoop, marketing en O&O zullen bijdragen aan een versnelde koers naar winstgevendheid

TORONTO–(BUSINESS WIRE)– Q4 Inc. (TSX: QFOR), een toonaangevend communicatieplatform voor kapitaalmarkten, kondigde vandaag een herstructurering aan om zich aan te passen aan de marktomstandigheden en sneller naar winstgevendheid te koersen, terwijl het bedrijf zich blijft inzetten voor zijn klanten en het leveren van de beste klantbelevenis in de sector.

Deze herstructurering betekent een vermindering van 8% van het personeelsbestand van de onderneming, waardoor de bedrijfskosten zullen dalen. Het omvat de reorganisatie van diverse verkoop- en marketingfuncties en een verfijning van onderzoeks- en ontwikkelingsteams voor de meest succesvolle producten van het bedrijf.

“Zoals we in onze recente winstcijfers over het tweede kwartaal hebben aangegeven, kiezen we in reactie op de huidige marktomstandigheden voor een snellere koers naar winstgevendheid,” aldus Darrell Heaps, CEO. “De herstructurering van vandaag is bedoeld om onze verkoop-, marketing- en productteams te concentreren op de belangrijkste gebieden van ons bedrijf, waar we in staat zijn om sterke groei te blijven realiseren met nieuwe en bestaande klanten. Deze veranderingen stellen ons ook in staat om de bedrijfsvoering aanzienlijk efficiënter te maken en de bedrijfskosten te verlagen, wat bijdraagt aan ons voornemen om tegen de tweede helft van 2023 cashflow- en EBITDA-positief te zijn. Ik wil al onze vertrekkende collega’s persoonlijk bedanken voor hun toewijding en bijdragen aan het vierde kwartaal. We zijn dankbaar dat we de kans hebben gehad om samen te werken en zullen hen steunen tijdens deze overgang.”

Deze herstructurering is met onmiddellijke ingang van kracht en de daaruit voortvloeiende organisatorische veranderingen zijn volledig doorgevoerd.

Over Q4 Inc.

Q4 Inc. (TSX: QFOR) is een toonaangevend communicatieplatform voor kapitaalmarkten dat de manier verandert waarop beursgenoteerde ondernemingen, beleggers en investeringsbanken beslissingen nemen. Dankzij het platform kunnen zij op efficiënte wijze elkaar ontdekken, communiceren en in contact komen. Het end-to-end technologieplatform van Q4 faciliteert interacties op de kapitaalmarkten via de IR-websiteproducten, oplossingen voor virtuele evenementen, een CRM-oplossing voor kapitaalmarkten en tools voor aandeelhouders- en marktanalyse. Het bedrijf is een vertrouwde partner voor meer dan 2.650 beursgenoteerde bedrijven wereldwijd, waaronder veel van de meest gerenommeerde merken ter wereld. Q4 is gevestigd in Toronto en heeft kantoren in New York en Londen. Ga voor meer informatie naar q4inc.com

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Beleggers:

Sara Pearson, ir@q4inc.com

Media:

Karen Greene, media@q4inc.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr