08:00 uur 12-07-2022

Aqara introduceert retrofit-oplossing voor automatisering van gewone gordijnen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smarthome-producten, heeft de brede beschikbaarheid aangekondigd van zijn Curtain Driver E1, een retrofit-oplossing om traditionele gordijnen te automatiseren. Voortbouwend op het Zigbee 3.0-protocol met verbeterde betrouwbaarheid, bereik en energie-efficiëntie, heeft de gordijnaandrijving een batterijlevensduur van maximaal 12 maanden tussen elke oplaadbeurt1 en kan deze worden aangesloten op andere smarthome-accessoires om echt geautomatiseerde thuiservaringen mogelijk te maken2. De Curtain Driver E1 is beschikbaar gesteld op Amazon in zowel Noord-Amerika (VS, Canada) als Europa (VK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje), evenals via geselecteerde Aqara-retailers wereldwijd3.

Met twee varianten, namelijk de stangversie voor stangen en de railversie voor U-rails en I-rails, is de Aqara Curtain Driver E1 compatibel met de meeste gordijnen op de markt. Dankzij de stille maar krachtige motor kunnen zwaardere gordijnen tot 12 kilogram open of dicht worden geschoven. Het biedt ook een brede compatibiliteit met ecosystemen en spraakassistenten van derden, waaronder HomeKit/Siri, Alexa, Google Home/ Google Assistant en IFTTT; en de komende Matter-standaard zal ook worden ondersteund na de uitrol4 ervan.

De installatie is eenvoudig. Monteer de Curtain Driver E1 gewoon op de gordijnstang of -rail en er is geen extra gereedschap nodig. De retrofit-oplossing vereist geen nieuwe bedrading om de gordijnen te motoriseren, en de batterij van 6000 mAh – die tot 1 jaar meegaat – kan worden opgeladen via de Type-C-poort. Hij is uitgerust met een ingebouwde lichtsensor, waardoor het gordijn vanzelf dicht wordt geschoven als er sprake is van te veel licht, of omgekeerd.

Afgezien van de omgevingshelderheid, kan de Curtain Driver ook slim worden geregeld door andere condities, zoals vooraf ingestelde schema’s, zonsopgang/zonsondergang, lokale weersomstandigheden en geofencing. Zo gaan de gordijnen bij zonsondergang open zodat het mooie uitzicht niet gemist wordt. Wanneer u verbinding maakt met andere Aqara-apparaten, worden meer mogelijkheden mogelijk gemaakt. Gebruik een draadloze minischakelaar om het gordijn met een simpele druk op de knop te openen, te sluiten of te stoppen, of pas de precieze opening aan door aan de Cube te draaien. Met de Camera Hub G3 kan het gordijn zelfs met handgebaren worden bediend.

De Curtain Driver is ontworpen met een hoge flexibiliteit voor verschillende scenario’s en toepassingsgebieden. Apparaatgroepering wordt ondersteund, zodat dubbelzijdige gordijnen tegelijkertijd kunnen worden bediend. De snelheid van de gordijnaandrijving is instelbaar en het apparaat kan worden geconfigureerd om ‘s ochtends stiller te werken, zodat de slaap niet meer wordt onderbroken. Bovendien is het mogelijk om de tijdsduur voor gordijnbewegingen in te stellen, bijvoorbeeld door het gordijn in een uur tijd van gesloten naar volledig geopend te laten gaan, wat een natuurlijke zonsopgang simuleert.

Ter ere van de lancering biedt Aqara nu op Amazon 20% korting op het nieuwe apparaat. Noord-Amerikaanse klanten kunnen profiteren van de aanbieding met de promotiecode USCURTAIN in de VS en Canada, terwijl Europese klanten ervan kunnen profiteren met de promotiecode CURTAINUKEU in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het VK. Beide codes zijn geldig op 11 juli 2022. En Amazon Prime-leden blijven profiteren van de korting op 12 en 13 juli zonder dat er een promotiecode nodig is.

Bezoek onze website voor meer informatie over de Curtain Driver E1.

1. Gebaseerd op de laboratoriumtest van twee apparaten op de dubbele paneelgordijnen. De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren, afhankelijk van het gewicht van het gordijn, de lengte van de rails en wrijving.

2. Een Zigbee 3.0 Aqara-hub is vereist.

3. De beschikbaarheid van producten kan variëren tussen verschillende winkelkanalen en kan voortdurend worden bijgewerkt. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de regionale winkel(s) voor realtime beschikbaarheid.

4. Een OTA-update van de compatibele Aqara-hub is vereist.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
Michell Li

Mobiel: +86 18501199430

E-mail:  media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr