00:40 uur 24-05-2022

HAI ROBOTICS toont grootste robot voor de eerste keer in Europa op LogiMAT 2022

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– HAI ROBOTICS, de pionier in Autonomous Case-handling Robot (ACR)-systemen voor magazijnlogistiek, zal zijn baanbrekende automatiseringstechnologie tentoonstellen op LogiMAT 2022, Europa’s grootste jaarlijkse intralogistieke vakbeurs, van 31 mei tot 2 juni in Stuttgart, Duitsland.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20220522005093/nl/

HAIPICK A42T can reach a max picking height of 10 meters. (Photo: Business Wire)

HAIPICK A42T can reach a max picking height of 10 meters. (Photo: Business Wire)

Het bedrijf zal laten zien dat de ACR-systemen een zeer flexibele ‘goods-to-person’-oplossing vormen die de operationele efficiëntie en opslagdichtheid verbeteren en hoe zij tegemoet kunnen komen aan de huidige behoeften van magazijnen en distributiecentra in Europa.

Het middelpunt van de live demo op stand D71 in hal 3 is de HAIPICK A42T, de hoogste robot binnen de ACR-systemen van HAI ROBOTICS, die een maximale verzamelhoogte van 10 meter kan bereiken. Met zijn telescopische lift kan de robot ook tot 0,28 m zakken om bakken en dozen te verzamelen die op het onderste schap staan. Hij kan in één beweging 8 ladingen naar HAIPORT, het goods-to-person-werkstation, brengen. Op IFOY 2021 is de robot uitgeroepen tot de “Best in Intralogistics”.

HAIPORT, ook te zien op LogiMAT, is nog zo’n booster voor magazijnefficiëntie- en doorvoer. Met de mogelijkheid om vier tot acht kisten in slechts drie seconden van een robot te laden en hetzelfde aantal kisten tegelijkertijd in vijf seconden te lossen, kan een enkel werkstation tot 900 kisten per uur verwerken, een orderverwerkingssnelheid die 16 keer zo snel is als het overzetten van een robot naar een transportband.

ACR systemen, “veel aantrekkelijker”

HAI ROBOTICS ziet de ACR-systemen als een goede match voor Europese gebruikers, vooral in het e-commercetijdperk, waarin meer consumenten snellere leveringen en een omnichannel winkelbeleving wensen.

De heer Kai Ramadhin, VP Sales & Marketing Europa van het bedrijf, gaf aan: “De oplossing van HAI ROBOTICS biedt meer flexibiliteit wat betreft uitbreidingsmogelijkheden, snelle implementatietijden, enzovoort. Dus onze oplossing is veel aantrekkelijker.”

De heer Ramadhin merkte op dat het bedrijf zich richt op het creëren van een lokaal netwerk van systeemintegrators, installatie- en servicepartners, zodat elke gebruiker van ACR-systemen, waar dan ook in Europa, een snelle en hoogwaardige service kan verwachten.

Sinds de oprichting van het regionale hoofdkantoor in Nederland eind 2021, heeft HAI ROBOTICS een sterk lokaal netwerk opgebouwd in landen als Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, het Verenigd Koninkrijk en de overige landen van de Benelux.

De ACR-systemen worden door zijn wereldwijde partner Savoye gepresenteerd op Log!Ville in België, teneinde de technologie voor hogedichtheidsmagazijnen op grote schaal bekend te maken bij de Europese toeleveringsketen. Het bedrijf heeft ook de handen ineengeslagen met het Britse Invar System en het Griekse Voyatzoglou Systems om dienstverlening op maat toegankelijk te maken voor regionale bedrijven.

In een steeds dynamischer en wisselvalliger markt, kunnen de systemen volgens het bedrijf gebruikers een aantal belangrijke voordelen opleveren, waaronder:

1. Het verlichten van problemen op het gebied van arbeid

Door de manier van werken te automatiseren kunnen magazijnen voldoen aan de eisen van de moderne wereld. De productiviteit van de werknemers gaat omhoog en vacatures kunnen worden ingevuld wanneer het werven en behouden van personeel moeilijk wordt.

Robots bevrijden magazijnmedewerkers ook van het uitvoeren van repetitief en arbeidsintensief werk. De ACR-systemen besparen bijvoorbeeld, volgens de statistieken van het bedrijf, een werknemer gemiddeld 40.000 tot 60.000 stappen per dag.

2. Gebruik van opslagruimte om te besparen op investeringen in grond

Aangezien de plafondhoogtes in magazijnen voortdurend zijn gestegen, kunnen magazijnen met ACR-systemen, met een maximale verzamelhoogte van 10 meter, de bovenste opslagruimte gemakkelijk gebruiken. Dat kan de gebruiker ook investeringen in magazijnuitbreiding besparen, in het bijzonder in landen waar de grond duur is.

3. Snelle, flexibele en betaalbaarder implementatie

Ondernemers hebben te maken met een sneller veranderende en minder voorspelbare markt dan ooit tevoren. Door de groeiende verwachtingen van klanten wat betreft snellere leveringen en een omnichannel winkelbeleving zien bedrijven zich gedwongen hun werkmodellen voor de toeleveringsketen te heroverwegen. De ACR-systemen hebben een hoge mate van flexibiliteit waardoor een project binnen enkele maanden kan worden geïmplementeerd, en kunnen eenvoudig worden opgeschaald al naargelang het bedrijfsvolume. Een magazijnhouder kan ervoor kiezen de schaal aan te passen door robots toe te voegen of te verwijderen zonder de lopende activiteiten te verstoren, aangezien de ACR-systemen geen structurele wijzigingen aan een bestaande faciliteit vereisen.

Dit betekent ook dat de systemen betaalbaarder zijn, vooral voor kleinere bedrijven.

In Europa zien veel kleine tot middelgrote bedrijven wel de noodzaak in van automatisering, maar door hun beperkte budget kunnen zij niet jarenlang bezig zijn met grote projecten. Ook in dergelijke gevallen bieden de ACR’s uitkomst.

Met een ACR-systeem kan elk bedrijf klein beginnen met automatisering en groeien naarmate het bedrijf groeit. Veel van de klanten zijn begonnen met het aanpassen van hun oplossingen met een paar robots en voegen er meer toe wanneer hun vraag toeneemt.

4. Ideaal voor het e-commercetijdperk

In het e-commercetijdperk moeten bedrijven over de hele wereld omgaan met een wisselende stroom online orders, die vaak verspreid en in grote aantallen binnenkomen. Bovendien moeten ze om de klanttevredenheid te verhogen de leveringstijd verkorten en de orderverwerkingssnelheid van hun magazijnen en distributiecentra aanzienlijk opvoeren.

E-grocery komt naar voren als het kanaal dat de groeimogelijkheden goed oppakt. Volgens McKinsey is het e-grocerykanaal voor de belangrijkste Europese markten in 2020 met meer dan 50 procent gegroeid (ten opzichte van 2019), waardoor een nog grotere behoefte ontstaat aan efficiënte oplossingen voor de afhandeling van e-grocery-orders. Kleinere hoeveelheden, gemengde bestellingen en een hoge leveringssnelheid maken e-grocery arbeidsintensief en dus ideaal voor automatisering.

De ACR-systemen zorgen voor een efficiëntieverbetering van de orderverwerking in e-grocerymagazijnen, voor zowel grote SKU-portfolios als kleine orders met een hoog aandeel enkelstuks-picks.

In verschillende microfulfilmentcentra in Europa zijn de ACR-systemen geïmplementeerd, voor de afhandeling van orders voor thuisbezorging en ‘click-and-collect’, met contactloze leveringen via de toonbank van de winkel.

OVER HAI ROBOTICS

HAI ROBOTICS, een pionier op het gebied van Autonomous Case-handling Robotic (ACR)-systemen, levert efficiënte, intelligente, flexibele en op maat gemaakte magazijnautomatiseringsoplossingen door middel van robottechnologie en AI-algoritmen. Het bedrijf heeft tot doel waarde te creëren voor elke fabriek en elk logistiek magazijn. Het HAIPICK ACR-systeem, onafhankelijk ontwikkeld in 2015, is ‘s werelds eerste in zijn soort.

HAI ROBOTICS, opgericht in 2016 in Shenzhen, China, heeft kantoren in de VS, Europa, Japan, Zuidoost-Azië, Australië, Hongkong en Taiwan en levert aan klanten uit meer dan 30 landen en regio’s.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anna Zhao, PR Manager

anna.zhao@hairobotics.com
www.hairobotics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr