17:00 uur 27-12-2021

HAI ROBOTICS viert 5e verjaardag, krijgt AI Unicorn-nominatie van Hurun Report

SHENZHEN, China–(BUSINESS WIRE)– HAI ROBOTICS, een wereldleider in Autonomous Case-handling Robotics (ACR)-systemen voor de afhandeling van magazijnorders, viert zijn vijfjarig jubileum in het nieuwe hoofdkantoor terwijl het bedrijf behoort tot de wereldwijde unicorns volgens de Unicorn-ranglijst van dit jaar van het Hurun Research Institute.

Dit persbericht bevat multimedia. Bekijk hier het volledige persbericht: https://www.businesswire.com/news/home/20211226005017/nl/

HAI ROBOTICS celebrates 5th anniversay (Graphic: Business Wire)

HAI ROBOTICS celebrates 5th anniversay (Graphic: Business Wire)

Het bedrijf, een leverancier van automatiseringsoplossingen voor logistieke opslag die in 2021 drie financieringsrondes heeft binnengehaald, werd genomineerd samen met 300 andere Chinese start-ups die vanaf november van dit jaar zijn gewaardeerd op meer dan US $ 1 miljard op een wereldwijde lijst van in totaal 1.058. De lijst werd vorige week gepubliceerd.

HAI ROBOTICS werd eind 2016 opgericht door een groep gelijkgestemde robotenthousiastelingen die ernaar streven waarde te creëren voor elk magazijn en elke fabriek met de visie om de menselijke beschaving vooruit te helpen door middel van robottechnologie. De geboorte van het bedrijf kwam voort uit een revolutionair idee dat al in 2015 vorm kreeg: de Totes-to-Person-oplossing. Deze oplossing verbetert de operationele efficiëntie van magazijnen en komt in plaats van de creatie van een homogeen merk van de toen heersende Shelves-to-Person-overslag.

De oplossing werd bijna twee jaar lang herhaaldelijk getest en onderzocht in een echte magazijnomgeving voordat deze formeel op de markt werd geïntroduceerd. Het eerste project van het bedrijf werd in augustus 2018 met succes ingezet in het magazijn van Best Logistics. Al snel ging het verhaal viraal met een groot voorbeeldeffect, zodat de ACR-oplossing rap voet aan de grond kreeg in fabrieken en magazijnen.

“Het is een buitengewoon traject voor ons om te groeien van het begin in een kleine werkplaats tot een bedrijf van meer dan 1.200 medewerkers met vijf vestigingen over de hele wereld,” aldus Richie Chen, de oprichter en CEO van het bedrijf. “We vieren onze vijfde verjaardag met dank aan onze klanten en investeerders voor hun vertrouwen in ons team. We zullen innovatieve producten blijven maken en ons blijven inzetten om waarde te creëren voor onze partners.”

Het automatiseren van een magazijn kan een enorm project zijn dat zorgvuldig overwogen moet worden door elke ondernemer. De zorgen kunnen variëren van de duur van de benodigde implementatietijd, de flexibiliteit van de aanpassing, betaalbaarheid, tot ROI’s. Het HAI ROBOTICS-team hield bij het bouwen van hun producten rekening met de zorgen van hun gebruikers. Daarom bleven ze hun ideeën verfijnen en de HAIPICK-robots afstemmen voor bredere toepassingen en strengere opslagvereisten.

Bovenal zorgt de HAIPICK ACR-oplossing voor meer ruimtebenutting en een hogere precisie en efficiëntie bij het verwerken van goederen dan traditionele Goods-to-Person-oplossingen, zoals Kiva-robots die een heel rek verplaatsen. Met de HAIPICK ACR-oplossing kan de opslagdichtheid van een magazijn met 80% tot 400% worden verhoogd en kan de picksnelheid van een werknemer 3 tot 4 keer worden verbeterd. Bovendien kunnen de HAIPICK-robots, die QR-codes op de vloer gebruiken voor navigatie, binnen een maand worden ingezet zonder de interne structuur van een magazijn te veranderen.

Dankzij de eenvoudige implementatie en flexibiliteit is de oplossing overgenomen door een groot aantal klanten die bij het automatiseren van hun magazijnen de voorkeur geven aan kleinere orderverzameleenheden dan een volledig rek of pallet. Tot nu toe heeft HAI ROBOTICS meer dan 300 projecten wereldwijd uitgevoerd op verschillende gebieden, waaronder e-commerce, 3PL, kleding, elektronica, energie, productie, medicijnen en meer. Om gelokaliseerde service in het buitenland te bieden, werkt het bedrijf samen met tientallen wereldwijde leiders op het gebied van logistiek en supply chain, waaronder LG CNS, MHS, MUJIN, BPS, Savoye, Invar, SSI Schäfer en meer.

Over HAI ROBOTICS

HAI ROBOTICS, een pionier op het gebied van Autonomous Case-handling Robot (ACR)-systemen, zet zich in om te voorzien in efficiënte, intelligente, flexibele en op maat gemaakte magazijnautomatiseringsoplossingen door middel van robottechnologie en AI-algoritmen. Het heeft tot doel waarde te creëren voor elke fabriek en elk logistiek magazijn.

Het HAIPICK ACR-systeem, onafhankelijk ontwikkeld in 2015, is ‘s werelds eerste in zijn soort.

HAI ROBOTICS, opgericht in 2016 met het hoofdkantoor in Shenzhen, China, heeft vijf dochterondernemingen opgezet in Hongkong SAR, Japan, Singapore, de VS en Nederland, met klanten uit meer dan 30 landen en regio’s. Het heeft nu meer dan 1.200 medewerkers, van wie meer dan 50% ingenieurs zijn. Het bedrijf heeft meer dan 600 wereldwijde patenten verworven voor de belangrijkste intellectuele eigendommen op het gebied van positionering, robotbesturing en magazijnbeheer. In de laatste C- en D-financieringsrondes in 2021 heeft het bedrijf in totaal meer dan US $ 200 miljoen opgehaald.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Anna Zhao

anna.zhao@hairobotics.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr