22:41 uur 19-05-2022

Lineage opent nieuwste volledig geautomatiseerde magazijnuitbreiding voor koelopslag in Peterborough voor de realisatie van een superhub in Zuidoost-Engeland

  • Lineage’s zuidoostelijke superhub breidt de koelopslagcapaciteit in de regio aanmerkelijk uit met gebruikmaking van de laatste automatiserings- en koeltechnologie
  • De locatie biedt extra toeleveringsketenbetrouwbaarheid in het Zuidoosten en aansluiting met Lineage’s toonaangevende magazijn- en logistieke netwerk in het Europese vasteland

NOVI, Michigan en PETERBOROUGH, Engeland–(BUSINESS WIRE)– Lineage Logistics, LLC (“Lineage” of het “Bedrijf”), één van de toonaangevende temperatuurgecontroleerde aanbieders van industriële REIT- en logistieke oplossingen, heeft vandaag hun zuidoostelijke superhub in Peterborough, Cambridgeshire, onthuld, precies 70 mijl van Centraal Londen en 120 mijl van haar noordelijke superhub in Heywood bij Manchester.

Lineage voltooide de nieuwe, volledig geautomatiseerde magazijnuitbreiding met een aanvulling van 45.000 palletposities in Peterborough wat de totale capaciteit nu op bijna 71.000 pallets brengt. Het uitgebreide magazijn creëert een strategisch gepositioneerde zuidoostelijke superhub, die zowel retail- als foodserviceklanten met unieke toeleveringsketeneisen bedient. Deze 35-meter hoge uitbreiding beschikt over geperfectioneerde automatiserings- en koeltechnologie, die bijdraagt aan het reduceren van energieverbruik en milieu-impact van de voedseldistributie.

“We investeren in de toekomst van de voedseltoeleveringsketen in Europa, met gebruikmaking van de nieuwste technologie, data-analytica en groene oplossingen om de wereld op de efficiëntst mogelijke manier van voedsel te helpen voorzien. Onze superhub in Peterborough is de nieuwste uiting van Lineage’s voortdurend commitment aan onze klanten in het VK en een indicatie van ons doel om toonaangevend te zijn in deze cruciale sector in geheel Europa,” aldus Harld Peters, President van Europa bij Lineage.

Lineage zet zich in voor het behalen van klimaatneutrale broeikasgasemissies en het halen van dit doel gaat hand in hand met innovatie en daarom heeft de zuidoostelijke superhub de nieuwste gegevensgestuurde oplossingen om energiegebruik te optimaliseren, met precisiekoelingscycli en volledige automatisering om energielekkage zoveel mogelijk te beperken.

De combinatie van traditionele capaciteit bij Lineage’s bestaande faciliteiten op de locatie, gecombineerd met de geautomatiseerde opzet van de uitbreiding, zorgt voor maximum flexibiliteit en een zeer op maat gesneden oplossing voor klanten. Deze investering brengt het totaal aantal geautomatiseerde magazijnen van Lineage in het VK op zes, met een totaal van 335.000 geautomatiseerde palletposities.

De lancering van de zuidoostelijke superhub volgt op de uitbreiding van de noordoostelijke superhub van Lineage bij Manchester in september 2021, die 22.000 palletposities toevoegde in een hypermoderne faciliteit. Samen bedienen deze magazijnen de belangrijkste bevolkings- en economische centra in Engeland en vullen de andere faciliteiten van Lineage in de VK aan, waarmee zij ervoor zorgen dat foodservice- en retailklanten in het hele land toegang hebben tot betrouwbare, duurzame en efficiënte magazijnen om gekoeld en bevroren voedsel onderweg naar de eindklant op te slaan.

“Ten tijde van toeleveringsketenveranderlijkheid zal de superhub van Lineage in Peterborough een sleutelrol spelen bij het verzekeren van een betrouwbare voedselvoorziening in het dichtstbevolkte deel van het VK,” zei Tim Moran, Lineage’s Senior Vice President voor Operations in Europa. “Daarnaast zullen we aan de groeiende vraag van klanten kunnen voldoen voor zowel online als conventionele kruidenierswarenverkopen, een versnelde trend die uit de corona-pandemie is voortgekomen, alsmede de verstoring van leveringen die is voortgekomen uit de Russische invasie in Oekraïne.”

Lineage Logistics is één van de grootste temperatuurgecontroleerde logistiekaanbieders in het VK. Tegelijkertijd heeft Lineage de afgelopen jaren hun netwerk in Europa uitgebreid en een one-stop-shop-oplossing voor klanten gecreëerd over het hele continent. Dit verlaagt de complexiteit van het verplaatsen van voedsel tussen landen, vermindert voedselverspilling en maakt de distributie van voedsel en goederen die koelopslag vereisen efficiënter.

“Onze grote uitbreidingen in deze twee cruciale logistieke hubs benadrukken het commitment van Lineage om zich aan te passen aan de vraag van onze klanten als klantverwachtingen over het VK en over de wereld zich wijzigen”, aldus Greg Lehmkuhl, President en Chief Executive Officer van Lineage. “We zijn, en zijn dat altijd geweest, 100% gericht op onze klanten en hun uitgebreide toeleveringsketens, en zijn blij met het doen van deze belangrijke investeringen, het creëren van meer dan 230 zeer nodige banen en het bieden van uitgebreide toegang aan ons koelopslagnetwerk van de volgende generatie.”

Over Lineage Logistics

Lineage Logistics behoort tot de meest toonaangevende temperatuurgecontroleerde industriële REIT- en logistiekoplossingenaanbieders. Het bedrijf heeft een wereldwijd netwerk van ruim 400 strategisch gelokaliseerde faciliteiten, met een capaciteit van in totaal meer dan 2 miljard kubieke voet, dat zich uitstrekt over 20 landen in Noord-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Lineage’s voor de branche toonaangevende expertise in end-to-end logistieke oplossingen, hun ongeëvenaard vastgoednetwerk en de ontwikkeling en inzet van innovatieve technologie helpen de distributie-efficiëntie te verhogen, de duurzaamheid te verbeteren, het toeleveringsketenafval zoveel mogelijk te beperken en, wat het belangrijkst is, als visionair partner van Feeding America, de wereld te helpen voeden. Als erkenning van de toonaangevende innovaties en duurzaamheidsinitiatieven van het bedrijf werd Lineage een 2022 U.S. Best Managed Company, nr. 3 in de 2022 CNBC Disruptor 50-lijst, nr. 17 in de 2021 CNBC Disruptor 50-lijst, het nr 1. Data Science-bedrijf en over het geheel, 23-ste op de Fast Company’s 2019-lijst van The World’s Most Innovative Companies, naast de positie op de Fortune’s Change The World-lijst in 2020. (www.lineagelogistics.com)

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersonen voor de media:

Lineage Logistics
Magnus Franklin

+32471620575

magnus.franklin@teneo.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr