23:22 uur 05-05-2022

Medicago kondigt publicatie aan van Fase 3 COVID-19-vaccinonderzoeksresultaten in New England Journal of Medicine

Onderzoeksresultaten werden opgenomen in de indiening bij Health Canada, wat leidde tot kennisgeving van naleving

QUEBEC CITY–(BUSINESS WIRE)– Medicago heeft vandaag de publicatie aangekondigd van de resultaten van de Fase 3-studie van COVIFENZ®, COVID-19-vaccin (plantaardige virusachtige deeltjes [VLP], recombinant, met adjuvans), in de New England Journal of Medicine (NEJM). De Fase 3-studie bestudeerde het regime van twee doses COVIFENZ® met een tussenpoos van 21 dagen versus placebo bij meer dan 24.000 proefpersonen van 18 jaar en ouder. Vaak voorkomende bijwerkingen in de vaccingroep waren pijn op de injectieplaats, hoofdpijn, vermoeidheid, koorts, spierpijn en koude rillingen.

COVIFENZ® is geïndiceerd voor actieve immunisatie ter voorkoming van coronavirusziekte 2019 (COVID-19) veroorzaakt door ernstig acuut respiratoir syndroom coronavirus 2 (SARS-CoV-2) bij personen van 18 tot 64 jaar. De veiligheid en werkzaamheid van COVIFENZ® bij personen jonger dan 18 jaar of 65 jaar en ouder zijn niet vastgesteld. COVIFENZ® heeft nog geen goedkeuring gekregen in andere rechtsgebieden.

“We zijn er trots op dat onze klinische Fase 3-studie is gepubliceerd in de gerenommeerde New England Journal of Medicine om te worden gedeeld met de grotere wetenschappelijke gemeenschap. Het wetenschappelijke team van Medicago heeft tientallen jaren gewijd aan de ontwikkeling van ons eigen, op planten gebaseerde vaccinproductieplatform, en we zijn verheugd om te zien dat onze resultaten op deze manier worden verspreid”, aldus Marc-André D’Aoust, Executive Vice President, Innovation, Development and Medical Zaken bij Medicago. “We hopen dat deze uitwisseling van onderzoek en kennis toekomstige innovatie in de biomedische wetenschap en klinische praktijk zal aanmoedigen en inspireren.”

COVIFENZ® is op 24 februari 2022 geautoriseerd voor gebruik door Health Canada. Dit is het eerste geautoriseerde COVID-19-vaccin dat is ontwikkeld door een bedrijf met het hoofdkantoor in Canada, en het eerste dat gebruik maakt van een plantaardige eiwittechnologie.

“De wereld heeft een breed scala aan vaccinopties nodig om COVID-19 te blijven bestrijden, en we zijn er trots op een bijdrage te kunnen leveren,” merkte Toshifumi Tada, CEO en president bij Medicago, op.

Over Medicago

Medicago heeft een missie om de mondiale volksgezondheid te verbeteren met behulp van de kracht van planten. Opgericht in 1999 met de overtuiging dat innovatieve benaderingen en rigoureus onderzoek nieuwe oplossingen in de gezondheidszorg zouden opleveren, is Medicago een pionier op het gebied van van planten afgeleide therapieën. We zijn met trots geworteld in Quebec, met productiecapaciteit in zowel Canada als de VS. Ons gepassioneerde en nieuwsgierige team van meer dan 500 wetenschappelijke experts en medewerkers zet zich in om onze technologie te gebruiken om snel te reageren op nieuwe wereldwijde gezondheidsuitdagingen en om therapeutische middelen tegen levensbedreigende ziekten wereldwijd te bevorderen. Medicago is een dochteronderneming van Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation. Voor meer informatie: www.medicago.com

Over Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation

Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation (MTPC), het grootste moederbedrijf van Medicago, is een van de grote Japanse farmaceutische bedrijven, met het hoofdkantoor in Osaka, Japan. Het positioneert vaccins als een van zijn belangrijkste R&D-gebieden en werkt ook aan de ontwikkeling van nieuwe vaccinmodaliteiten. MTPC zal verder bijdragen aan de preventie van infectieziekten, een van ‘s werelds belangrijkste sociale kwesties, door een nieuwe optie van plantaardig VLP-vaccin als een nieuw type vaccin te leveren. MTPC is een lid van Mitsubishi Chemical Holdings Group. Ga voor meer informatie naar https://www.mt-pharma.co.jp/e/.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Contactpersoon voor de media bij Medicago (Engels):

Tanvir Janmohamed (Noord-Amerika)

+1 613 404 3611 (Toronto)

media.en@medicago.com

Gabby Koumis (VK/internationaal)

+44 (0) 78 3328 6784 (Londen)

media.en@medicago.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr