20:30 uur 04-12-2020

Takashi Nagao benoemd tot president en Chief Executive Officer van Medicago

Medicago bereidt zich voor op de commercialisering van de kandidaatvaccins van het bedrijf

QUEBEC STAD, Québec–(BUSINESS WIRE)– Medicago, een biofarmaceutisch bedrijf met hoofdkantoor in Quebec City, Canada, kondigde vandaag Takashi Nagao aan als de nieuwe president en Chief Executive Officer van het bedrijf. Voordat de heer Nagao president en CEO werd, was hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Medicago, waar hij de afgelopen vier jaar stafmedewerkers van Medicago heeft begeleid om het bedrijf te krijgen waar het nu is.

Medicago, dat zich al 20 jaar aan onderzoek en ontwikkeling wijdt, begint aan een transformerend jaar, waarin het bedrijf in het verlengde van zijn O&O-achtergrond ook vaccins en andere immunotherapieën gaat produceren en commercialiseren. De heer Nagao heeft uitgebreide ervaring met het leiden van farmaceutische bedrijven door het pre-commerciële en commerciële proces en bevindt zich in de juiste positie om te zorgen voor een succesvolle lancering van de COVID-19- en griepvaccins van Medicago, onder voorbehoud van wettelijke goedkeuringen. De heer Nagao zal de ontwikkeling van Medicago voortzetten met uiteindelijk doel een volledig operationele commerciële entiteit te vormen, die in staat is in te spelen op de behoeften van de wereldwijde volksgezondheidssector, medische instanties en medische professionals.

“Het is voor mij een grote eer om in deze enerverende tijd deze nieuwe rol binnen Medicago op me te nemen,” aldus de heer Nagao, president en Chief Executive Officer van Medicago. “Ik wil dat onze werknemers, investeerders en belanghebbenden, zoals de regering van Canada, weten dat ik alles in het werk zal stellen om de lancering van onze COVID-19- en griepvaccins met goed gevolg af te ronden, om zoveel mogelijk mensen te beschermen.”

Van 2007 tot 2017 hield de heer Nagao toezicht op de oprichting van Mitsubishi Tanabe Pharma Corporation in de VS en gaf hij leiding aan het team dat met succes een nieuwe geneesmiddelaanvraag (New Drug Application, NDA) indiende voor RADICAVA®, het eerste door de FDA goedgekeurde geneesmiddel in meer dan 20 jaar voor patiënten met amyotrofe laterale sclerose (ALS). Daarvoor was de heer Nagao algemeen directeur Investment Banking bij J.P. Morgan en Deutsche Bank, waar hij verantwoordelijk was voor wereldwijde klanten en voor toonaangevende aandelentransacties en grensoverschrijdende M&A-transacties in de farmaceutische en biotechnologische sector in Noord-Amerika, Japan en Europa. Hij heeft een MBA van Harvard Business School.

De heer Nagao volgt dr. Bruce D. Clark op, die sinds 2017 de functie van president en CEO van Medicago bekleedde en een belangrijke rol speelde bij de ontwikkeling van het kandidaatvaccin voor COVID-19 van Medicago.

Medicago kondigde onlangs het begin aan van een klinisch fase 2/3-onderzoek naar zijn van planten afgeleide VLP-kandidaatvaccin voor COVID-19, waarin de werkzaamheid, veiligheid en immunogeniciteit ervan worden beoordeeld op basis van de positieve resultaten in fase 1 en de daaropvolgende toestemming van de Canadese regelgevende autoriteiten om door te gaan naar fase 2/3. Het bedrijf bouwt ook een nieuwe faciliteit in Quebec, waar jaarlijks tot één miljard doses geproduceerd kunnen worden, om de capaciteit voor vaccinproductie in Canada te vergroten.

“Medicago bevindt zich op een omslagpunt. Van een op onderzoek en ontwikkeling gerichte organisatie vormen we ons nu om tot een commerciële entiteit die vaccins levert aan Canadezen en mensen over de hele wereld,” aldus de heer Nagao.

Over Medicago

Medicago is een biofarmaceutisch bedrijf en pionier op het gebied van plantaardige therapeutica. Het bedrijf werd in 1999 opgericht in de overtuiging dat een innovatieve benadering en rigoureus onderzoek tot nieuwe oplossingen voor de gezondheidszorg zouden leiden.

De missie van Medicago is het verbeteren van de wereldwijde gezondheidsresultaten door gebruik te maken van innovatieve, plantaardige technologieën om snel te kunnen reageren op opkomende mondiale gezondheidsproblemen. Medicago zet zich in voor het verbeteren van therapeutische middelen tegen levensbedreigende ziekten wereldwijd. Ons team heeft meer dan 450 wetenschappelijke deskundigen en medewerkers in Canada en de Verenigde Staten en heeft academische banden in Europa en Zuid-Afrika.

Medicago heeft eerder aangetoond dat het in staat is om als eerste te reageren op een grieppandemie. In 2009 produceerde het bedrijf in slechts 19 dagen een kandidaatvaccin van onderzoekskwaliteit tegen H1N1. In 2012 produceerde Medicago binnen één maand 10 miljoen doses van een monovalent griepvaccin voor het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), onderdeel van het Amerikaanse Ministerie van Defensie. Daarnaast heeft Medicago in 2015 laten zien dat het snel een anti-ebola monoklonale antistofcocktail kon produceren voor de Biomedical Advanced Research and Development Authority (BARDA), onderdeel van het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Sociale Zaken.

Ga voor meer informatie naar: www.medicago.com

Voor meer informatie over onze op plantgebaseerde technologie: Video/Website

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Mediacontact (Engels):

Alissa Von Bargen

+1-647-234-5975

Alissa.VonBargen@gcicanada.com

Mediacontact (Frans):

Guillaume Bérubé

+ 1 514 883-5948

gberube@tactconseil.ca

Check out our twitter: @NewsNovumpr