18:59 uur 27-04-2022

Aqara kondigt beschikbaarheid van Motion Sensor P1 aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een toonaangevende leverancier van smart home-producten, heeft de lancering aangekondigd van zijn nieuwe Motion Sensor P1, een bijgewerkt model van de best verkochte Aqara Motion Sensor. De sensor is een PIR-bewegings- en bewegingslichtsensor die zowel beweging als de status van het omgevingslicht in de kamer detecteert en kan worden gebruikt voor huisbeveiliging en automatisering. Voortbouwend op de vorige generatie, verlengt het P1-model de levensduur van de batterij tot een recordlengte van maximaal 5 jaar*, dankzij energiezuinigere technologieën en de verbeterde batterijen. De nieuwe sensor is beschikbaar gesteld op Amazon in de VS, Canada, Duitsland en Frankrijk, evenals via selectieve Aqara-retailers in Noord-Amerika, Europa, Azië en Oceanië**. De verwachting is dat het in de komende weken Amazon UK zal bereiken.

Gebaseerd op het Zigbee 3.0-protocol dat een snellere respons, hogere betrouwbaarheid en betere compatibiliteit mogelijk maakt, voegt de Motion Sensor P1 meer flexibiliteit toe voor gebruikers, waaronder een configureerbare time-out voor detectie en het instelbare gevoeligheidsniveau. Niet langer vastgezet op een time-out van 60 seconden zoals de voorganger, stelt de P1-sensor gebruikers in staat om de detectietime-out in te stellen tussen 1 en 200 seconden op de Aqara Home-app. Het is ook mogelijk om het gevoeligheidsniveau in te stellen op hoog, gemiddeld of laag, wat verwijst naar de afstand vanaf waar de sensor wordt geactiveerd, zodat valse alarmen kunnen worden verminderd. Wat standaard een gemiddelde gevoeligheid is, de sensor ondersteunt een gezichtsveld (FoV) van 170° tot 2 meter en 150° tot 7 meter

De P1-bewegingssensor is compatibel met grote smart home-ecosystemen, waaronder HomeKit, Alexa, IFTTT en meer. Bovendien zal de sensor ondersteuning bieden aan Matter – de nieuwe connectiviteitsstandaard voor IoT-apparaten – via een OTA-update van Aqara-hubs na de uitrol van Matter. De sensor zelf ondersteunt ook OTA-updates, wat betekent dat nieuwe functies en fixes nu kunnen worden toegevoegd na de release van het product.

Bewegingssensoren worden steeds populairder onder gebruikers van smart homes, omdat het een natuurlijk onderdeel is van de meeste smart home-automatiseringen. De combinatie van een Aqara-hub, een Motion Sensor P1 en controller-apparaten zoals slimme wandschakelaars en drivers voor rolgordijnen kunnen veel routinetaken automatiseren, zoals het inschakelen van de lichten, het openen van de zonneschermen of het bedienen van de tv. Bovendien kunnen de lichten met de ingebouwde lichtsensor van P1 nauwkeuriger worden aangestuurd. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld instellen dat de gangverlichting alleen aangaat als het donker is en er beweging wordt gedetecteerd, zodat het energieverbruik wordt verlaagd en de levensduur van de verlichting wordt verlengd.

Om de lancering te vieren, biedt Aqara nu 10% korting op de nieuwe Motion Sensor P1 in zijn Amazon-merkwinkels. Noord-Amerikaanse klanten profiteren van de aanbieding met de promotiecode MOTIONUS in de VS en Canada, terwijl Europese klanten ervan profiteren met de promotiecode EUMOTIONPI in Duitsland en Frankrijk. Beide codes zijn geldig tot en met 29 april 2022.

Bezoek onze website voor meer informatie over de Motion Sensor P1.

* Gebaseerd op laboratoriumtest, aangenomen dat de LED-schakelindicator is uitgeschakeld en een detectietime-out van niet minder dan 30 seconden.

** Productbeschikbaarheid kan variëren tussen verschillende winkelkanalen en kan voortdurend worden bijgewerkt. Het wordt aanbevolen om contact op te nemen met de regionale retailer(s) voor realtime beschikbaarheid.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Voor mediavragen:
Michell Li

Tel.: 86-18501199430

E-mail:  media@aqara.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr