20:49 uur 25-04-2022

TIP Trailer Services neemt de trailerleasing- en onderhoudsactiviteiten van Ryder Ltd over te nemen

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– TIP Trailer Services, een portfoliobedrijf van I Squared Capital via zijn ISQ Global Infrastructure Fund II, en een toonaangevende aanbieder van leasing, verhuur, onderhoud en reparatie van trailers in Europa en Canada, heeft een overeenkomst getekend met Ryder (NYSE: R), om de trailerleasing- en onderhoudsactiviteiten van Ryder Ltd in het VK te verkrijgen.1 TIP zal de activa en contracten van Ryder integreren in zijn bestaande activiteiten, zijn vloot uitbreiden met ongeveer 3.550 extra trailers en zijn werkplaatsen in het VK uitbreiden tot achttien. Veel van de medewerkers van de onderhoudsdiensten zijn mobiele technici, die de onderhouds- en reparatiemogelijkheden van TIP zullen verbeteren.

“Dit is een voorbeeld van de wijze waarop I Squared Capital zijn platformbedrijven opbouwt door middel van strategische acquisities van kwaliteitsactiva. Als pan-Europese speler is TIP goed gepositioneerd om de consolidatiemogelijkheden in een gefragmenteerde trailerleasingmarkt te benutten en operationele synergieën te realiseren door schaalvoordelen,” aldus Mohamed El Gazzar, partner van I Squared Capital. “Sinds onze overname heeft TIP zijn vloot met meer dan 70 procent uitgebreid en 31 werkplaatsen toegevoegd door organische en anorganische groei.”

“Deze transactie is een geweldige mijlpaal voor TIP op zijn groeitraject. Het vergroot onze voetafdruk in het VK en Ierland, waardoor we het serviceaanbod en de infrastructuur kunnen verbeteren in gebieden waar we vandaag achterstand hebben,” stelde Enrico Del Prete, fondspartner van I Squared Capital. “We blijven zoeken naar mogelijkheden om het platform te laten groeien, inclusief hoogwaardige gespecialiseerde activa, met behoud van ons gevestigde aanbod en serviceniveaus.”

Over I Squared Capital

I Squared Capital is een onafhankelijke wereldwijde investeringsmanager voor infrastructuur met meer dan $ 34 miljard aan activa onder beheer, gericht op nutsvoorzieningen, digitale infrastructuur, energie, transport en sociale infrastructuur in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor is gevestigd in Miami en het bedrijf heeft ook kantoren in Hongkong, Londen, New Delhi, Singapore en Taipei.

Over TIP Trailer Services

TIP, met hoofdkantoor in Amsterdam, Nederland, is een van de toonaangevende verleners van materieeldiensten van Europa en Canada, gespecialiseerd in leasing, verhuur, onderhoud en reparatie van trailers, evenals andere diensten met toegevoegde waarde, en levert deze aan transport- en logistieke klanten in heel Europa en Canada. TIP bedient klanten vanuit meer dan 120 locaties verspreid over 18 landen in Europa en Canada.

_______________________

1 Met uitzondering van trailers die verhuurd worden aan overheidsinstanties en met een specifiek logistiek contract.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andreas Moon, partner en hoofd Beleggersrelaties
+1 (786) 693-5799 | andreas.moon@isquaredcapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr