21:00 uur 01-03-2022

I Squared Capital vormt een nieuw infrastructuurplatform voor gekoelde opslag in Europa

LONDEN–(BUSINESS WIRE)– I Squared Capital, heeft via zijn ISQ Global Infrastructure Fund III Cube Cold Europe opgericht, een infrastructuurplatform voor gekoelde opslag, om tot 350 miljoen dollar te investeren in gekoelde opslagfaciliteiten in strategische gebieden, zoals havens en logistieke hubs, in Europa. Het platform heeft een portefeuille samengesteld met 75.000 vierkante meter capaciteit voor ongeveer 90.000 pallets verdeeld over twee eerste locaties in de Benelux-regio, van waaruit klanten worden bediend in de buurt van de havens van Antwerpen, Brugge, Gent en Rotterdam. Cube Cold Europe heeft onlangs zijn tweede acquisitie afgerond met Northfreeze, een toonaangevende onafhankelijke aanbieder van gekoelde opslag en geconditioneerd transport in België en heeft een aanzienlijke pijplijn van hoogwaardige overnamedoelwitten opgebouwd.

Gekoelde opslag is een essentiële dienst die tijdens de Covid-19-pandemie goed heeft gepresteerd omdat door de verstoring van de bevoorradingsketen de vraag naar opslag in tal van sectoren is toegenomen.

“Wij zien een sterk groeipotentieel voor gekoelde opslag als gevolg van de globalisering van de handel, seculaire verschuivingen in het consumentengedrag en de groeiende complexiteit van wereldwijde voedselvoorzieningsketens. Met name in Europa is de sector sterk gefragmenteerd en wij zien een kans om onze expertise in te zetten bij het bouwen van complexe en veelzijdige infrastructuurplatforms,” aldus Mohamed El Gazzar, Partner van I Squared Capital in Londen. “Wij zijn op zoek naar aanvullende activa op strategische locaties die kunnen profiteren van operationele optimalisatie en innovatie. Omdat koelopslagfaciliteiten bijvoorbeeld veel energie verbruiken, zijn we van plan om hernieuwbare energiebronnen of andere on-site opwekkingsfaciliteiten te installeren om te zorgen voor bedrijfszekerheid, kostenbeheersing en verlaging van de CO2-uitstoot.”

Over I Squared Capital: I Squared Capital is een onafhankelijke wereldwijde infrastructuurinvesteringsbeheerder gericht op energie, nutsvoorzieningen, digitale infrastructuur, vervoer en sociale infrastructuur in Noord-Amerika, Europa, Latijns-Amerika en Azië. De onderneming heeft kantoren in Hongkong, Londen, Miami, New Delhi, Singapore en Taipei.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Andreas Moon, Algemeen Directeur en Hoofd Investeerdersrelaties
+1 (786) 693-5739 | andreas.moon@isquaredcapital.com

Check out our twitter: @NewsNovumpr