22:47 uur 05-01-2022

Aqara kondigt op Thread gebaseerde productlijn aan

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een leverancier van smarthome-producten, kondigt vandaag zijn plan aan om een nieuwe lijn apparaten te introduceren die gebaseerd zijn op Thread, een IP-gebaseerd, energiezuinig, draadloos netwerkprotocol voor slimme huizen en bedrijven. Als start van deze nieuwe lijn wordt verwacht dat het bedrijf in de tweede helft van 2022 de nieuwe versie van zijn iconische deur- en raamsensor en bewegingssensor met ingebouwde Thread-technologie zal uitbrengen. De nieuwe Thread-producten van Aqara zijn ontworpen om consumenten verbeterde connected home-ervaringen te bieden met hogere compatibiliteit, betrouwbaarheid, energie-efficiëntie en veiligheid.

Aqara heeft altijd een reeks innovatieve producten voor huisautomatisering aangeboden die werken met belangrijke ecosystemen van derden, waaronder Apple HomeKit, Amazon Alexa en Google Home. Terwijl de industrie zich blijft ontwikkelen naar een uniforme IoT-standaard, zal Aqara smarthome-interoperabiliteit blijven ondersteunen. In september 2021 heeft Aqara zijn inzet aangekondigd voor Matter, een nieuwe industriestandaard voor smarthome-apparaten die is ontwikkeld en wordt geleid door enkele van de grootste technologiebedrijven.

Als onderdeel van deze inzet zal Aqara zorgen voor Matter-ondersteuning aan zijn bestaande, op Zigbee gebaseerde producten door de over-the-air (OTA) update naar de Aqara-hubs, de M2 en de M1S* te bevorderen. De software-update stelt de Aqara-kinderapparaten bloot aan Matter, waardoor ze verbinding kunnen maken met andere Matter-compatibele apparaten van derden. Deze aanpak zorgt voor een naadloze interactie tussen de twee protocollen, en Aqara-gebruikers zullen hun bestaande Zigbee-apparaten kunnen houden terwijl ze gebruik maken van de voordelen van Matter.

De nieuwe, op Thread gebaseerde productreeks van Aqara biedt gebruikers nog een mogelijkheid om toegang te krijgen tot het Matter-ecosysteem. Als een van de belangrijkste connectiviteitstechnologieën voor Matter, maakt Thread het voor IoT-apparaten mogelijk om native verbinding te maken met Matter. De Aqara Thread-producten beschikken ook over Bluetooth Low Energy voor een betere verbinding en bedieningservaring.

Bovendien zullen de Aqara Thread-apparaten nog steeds enkele van dezelfde en meest populaire functies hebben van de Zigbee-productlijn, zoals de lange levensduur van de batterij en een verbinding met lage latentie, terwijl ze ook de betrouwbaarheid verbeteren met de mesh-netwerken en het ‘zelfgenezend’ vermogen van Thread.

Als partner van NXP Semiconductors zal Aqara tijdens CES 2022 enkele van zijn nieuwste, op Thread gebaseerde sensoren presenteren op de NXP-demostand.

* Bepaalde Aqara-producten zijn mogelijk niet compatibel met Matter vanwege het ontbreken van Matter-ondersteuning voor specifieke apparaattype(n).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Michell Li

E-mail:media@aqara.com
Telefoonnummer: 8618501199430

Check out our twitter: @NewsNovumpr