19:51 uur 22-09-2021

Aqara introduceert slimme retrofit oplossing voor rolgordijnen

NEW YORK–(BUSINESS WIRE)– Aqara, een leverancier van smart home-producten, kondigt de lancering aan van de Aqara Roller Shade Driver E1, een retrofit rolgordijnregelaar om de bestaande rolgordijnen met kralenketting te automatiseren. De rolgordijnaandrijving past op rolgordijnen met kralenkoord met een kraaldikte van 3 – 6 millimeter en werkt met zowel kunststof als metalen kralen. De aandrijving is vanaf 22 september 2021 beschikbaar op Amazon UK en zal naar verwachting de komende weken op Amazon France te krijgen zijn. Het zal in de komende maanden ook beschikbaar worden gesteld via bevoegde Aqara-retailers in Europa en Azië.

Gordijnen zijn nodig voor bijna alle huizen, omdat ze schadelijke UV-stralen blokkeren, energie besparen (voor airconditioning en verlichting) en de privacy beschermen. Automatische gordijnen besparen gebruikers de moeite om de gordijnen dag in dag uit handmatig te bedienen, terwijl ze de energierekening verlagen en het comfort binnenshuis verbeteren.

De Roller Shade Driver E1 biedt een snelle, gemakkelijke en kosteneffectieve manier om de bestaande rolgordijnen te automatiseren. De installatie is eenvoudig, omdat er geen speciale bedrading voor nodig is. Schroef het apparaat gewoon aan de muur, steek de kralenketting van het rolgordijn erin en de aandrijving is klaar om te worden aangesloten. De rolgordijnaandrijving kan draadloos worden opgeladen via de ingebouwde batterij (batterijduur van 2 maanden per oplaadbeurt1), of kan worden aangesloten op een constante stroomvoorziening via de meegeleverde USB Type-C-kabel, wat gebruikers een hoge installatieflexibiliteit biedt. Er worden vier adapters voor verschillende soorten kralenkettingen meegeleverd, zodat de aandrijving met de meeste rolgordijnen met kralenketting kan werken.

De rolgordijnaandrijving ondersteunt het nieuwste Zigbee 3.0-protocol en kan worden gekoppeld aan een Aqara-hub2 om te werken met andere Aqara-kinderapparaten, waardoor scenario’s en automatiseringen voor smart homes mogelijk zijn. Het is ook compatibel met belangrijke ecosystemen, waaronder Apple HomeKit, Amazon Alexa, Google Home en meer3.

Met deze rolgordijnaandrijving kunnen gebruikers niet alleen de rolgordijnen bedienen met draadloze afstandsschakelaars en spraakopdrachten, ze kunnen ook domotica configureren, zoals het automatisch naar beneden laten rollen van de jaloezieën wanneer de zon te fel is of wanneer de gebruiker naar bed gaat ‘s avonds.

Om de lancering te vieren biedt Aqara nu 15% korting op de Roller Shade Driver E1 in zijn Amazon UK store met de promotiecode: RSDE1PR1. Het aanbod is geldig t/m 24 september 2021.

Bovendien zal de Roller Shade Driver E1 de komende weken worden uitgebracht in de Aqara-merkwinkel op Amazon.fr. De verwachting is dat het in de komende maanden ook in verschillende Europese en Aziatische landen verkrijgbaar zal zijn via bevoegde Aqara-retailers. Neem contact op met de regionale winkel(s) voor de beschikbaarheid van het product.

Bezoek onze website voor meer informatie over de rolgordijnaandrijving.

1 Gebaseerd op het op- en afrollen van een rolgordijn van 1,8 m * 1,8 m eenmaal per dag

2 Een compatibele Zigbee 3.0 Aqara-hub (inclusief Hub M1S, Hub M2 en Camera Hub G2H) is vereist.

3 Integratie met een aantal ecosystemen van derden is mogelijk niet beschikbaar op het moment van lancering.

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, die als enige rechtsgeldig is.

Contacts

Qianhua Li

E-mail:media@aqara.com
Telefoonnummer: 8618501199430

Check out our twitter: @NewsNovumpr